Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cukrářské jablečné řezy

Nevíme si rady se zásobou jablek? V tom případě stojí za vyzkoušení osvědčený tradiční recept na skvělé jablečné řezy. Jsou jednoduché na přípravu, křehké, vláčné a mile starosvětské. Jedno úskalí však přece jen mají – není snadné je ubránit před rodinou.

Hodnocení receptu je 5,0 (99×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 40 min

90 min (50 min příprava + 40 min tepelná úprava)

20. 11. 2010 10:34

Suroviny pro 1 plech

1 plech

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie13 744 kJ / 3 285 kcal
Bílkoviny62,76 g
Tuky164,36 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 266 mg
Sodík 977 mg
Sůl3,04 g
Sacharidy381,18 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Je to rychlý řez, téměř na počkání, u kterého se využijí jablka, když už nás nebaví štrúdl a nebo z jablek uložených a nastrouhaných - padaných během roku. S těstem je nutné pracovat rychle. Dost tuku jej dělá křehkým, ale tím i chutným a pak by se rádo trhalo. Jablka se ani nemusí sladit, lze využít pouze sladkost ovoce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Irrena Irrena

1. 7. 2011 08:58

Vašku dnes přišel na řadu tento recept, s těstem se výborně pracuje, právě se chladí;-):yes:Bodík dávám protože vím že bude dobrý, mám podobný recept;-)

Evane

2. 4. 2011 21:21

Vyzkoušeno. Řezy vydržely necelých 24 hodin (a to jsme jen 4). Takže jasný důkaz toho, že je to mňamka.;-) Posílám bodíka.:-K

Lenullka

20. 12. 2010 20:31

:-) mám ráda rodinné recepty, které se dědí :-)

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

20. 12. 2010 09:34

Já nevím. Takový název byl v sešitě po mojí mamince /umřela před 5.lety ve věku 89 let/, odkud čerpáme některé recepty s manželkou dodnes.

lenullka

19. 12. 2010 21:37

proč cukrářské?

Pajaska Pajaska

21. 11. 2010 15:08

Tohle se u nás dělává léta,je to náš oblíbený štrůdl.Je moc dobrý a vydrží moc dobrý ,ne-li lepší, ještě pár dní,pokud tedy vydrží.:yes::yes::-p:-)

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

21. 11. 2010 11:59

Isahu DĚKUJI A VŠEM OSTATNÍM. Víte u nás snažíme vařit tak, aby to chutnalo a kde to jde dát nejlepší suroviny a tím nemyslím NE TY NEJDRAŽŠÍ. Ale např. Mám li dost jablek , nechci aby zanikly a byly znát a dali jídlu chuť. Guláš děláme raději /podle někoho/ z podřadnějšího masa, ale poctivě na sádle a dost cibulí a dostatečnou dobu ho táhnem, aby pak nebylo třeba moc mouky/nebo žádná/, jako v dnešních salámech. Mám rád sladké, ale nepřeslazuji, aby to nebylo jedlé. Mám rád tučné a mastné, ale mám ohled na případné strávníky.Taky moje recepty, které dávám se snažím zadat tak, aby je bylo možno upravit podle svojí chuti a finančních možností,.Podle mne ten kdo chce jídlo HOGO_FOGO moc nevaří, Buť má bohatší kuchaře, nebo jí v patřičně drahých restauracích, ale to neznamená že je to to ŠPICOVÉ a dobré pro všechny. Mám zkušenost /dlouhou/ že ne vždy máslo musí být lepší někde než Hera a Panenka lepší než krkovice.

jahoda jahoda

21. 11. 2010 11:45

Tento jednoduchý koláč mám moc ráda a často jej dělám:-p:yes:11
Malá poznámka k vyhledávači: je pod ním JASNĚ napsáno - zadávat jen KOŘEN SLOVA. Zatrhnu i suroviny a pokud zadám jabl kol, nebo jabl Her práš peč - např. hlavní suroviny, tak vyjede pár receptů a z nich mohu porovnávat. To jsou ty pravidla - paní Meszarosovaboly, a není to nic složitého, chce to jen číst. ;-)
Nikde není napsáno, vyhledávejte podle celého názvu...

isindy isindy

21. 11. 2010 11:39

Vašíku, nic si z toho nedělej, já už "čočku" dostala taky ;-) nevyhledávám podle názvů, protože ty si každý vymýšlí podle svého a jeden stejný moučník mezi lidmi putuje pod různým jmény...hledám poctivě podle použitých surovin a taky se mi stalo, že jsem podobný nenašla...stačí, že někdo místo mé slaniny použije šunku a jsem v háji...:-8
myslím, že striktní pravidla pro název vymyslet nejde a každý recept je svým způsobem originál ;-) řezy máš moc pěkné:yes:

Meszarosovabolya Meszarosovabolya

21. 11. 2010 11:30

Ahoj Václave, mám podobný problém jako Ty. Pak dostávam nepríjemné otázky typu: "Ty se nekamarádíš s vyhledávačem?" a pod. Jsem ráda, že si se ozval, protože pak pro nekoho platí striktní pravidla, která nebyla presne stanovena a pro jiné ne. Konečne by byl konec nesmyslných diskusí pod receptem našich chronických diskutéru a "rejpalek". Nikdy to nejsou práve autori podobných receptu. Dekuji.:-)

Herra

21. 11. 2010 11:11

Mě to teda nevadí, že je tu již několikrát, protože právě tento mě hodně zaujal. Ukládám do oblíbených a vyzkuším.

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

21. 11. 2010 10:38

Rádb bych se omluvil Psovi Filipsovi i ostatním za svoji nedůslednost a uveřejnil řez, který je již několikrát , sice s malými rozdíly na těchto stránkách, což není omluva za lhostejnost, ale spěch. Abych se z toho trochu vykroutil, musím říci na své ospravedlnění a možná ospravedlnění i jiných autorů s podobným problémem jako mám já. Zadal jsem u vyhledávání "Moučníky" Jablečný koláč, a Jablečný řez a nic se mi neukázalo s vědomím, že jsem originál pokračoval. Ale čert do police a je to tady.Myslím si DOKUD NEBUDOU DÁNA PŘESNÁ PRAVIDLA JAK UDAT NADPIS !! budeme se dostávat i v budoucnosti do podobných FO-PA v jakém jsem nyní já. Díky za pochopení.

pes.filipes

20. 11. 2010 13:20

moc bych se divila, kdyby byl tento koláč chuťově rozdílný od tohoto www.toprecepty.cz/recept/13627-krehky-jablecny-rez/ a tohoto www.toprecepty.cz/recept/13494-vyborny-kolac/ a dalších..

cathleen cathleen (moderátorka)

20. 11. 2010 12:26

Vašku, prima recept;-)Ukládám si ho a tobě a ženušce posílám bodík:yes:+

Bibinka Bibinka

20. 11. 2010 12:24

Vašíku, jablkových řezů není nikdy dost a je fajn pokaždé je udělat jinak, ne jen klasický štrůdlík. Dávám ti 4.boda:yes:

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jablečné řezy nejlepší jablečné řezy jablečný řez jablečné recepty nejlepší jablečné recepty rychlé jablečné řezy rezy s jablky cukrářské jablkové řezy cukrářský jablečný koláč jablečné moučníky jablečné řezy s ořechy jablečné řezy na plech cukrářské kvasnice cukrářský štrůdl cukrarske recepty recept na jablečné řezy jablecne rezy recept jablečný řezy řezy z cukrářských kvasnic jablečné řezy s jablky

Suroviny: vejce, mléko, tuk hera, prášek do pečiva, mouka polohrubá, šťáva citronová, sůl, cukr, tuk, jablko, rozinky, skořice, cukr, cukr moučkový, máslo, tuk

TopRecepty.cz

Cukrářské jablečné řezy

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nODE