Zázvorky bez amonia
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 6 571 kJ / 1 571 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 37,43 g |
Tuky | 12,56 g |
Vláknina | 7,50 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 102 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 323,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Nejen hotové zázvorky potřebují svůj čas na dozrání. Také při jejich přípravě je lepší nespěchat. Než je dáte do trouby, nechte je chvíli zdřímnout na plechu.
Použila jsem jednou i čerstvý nastrouhaný zázvor a bylo to také výborné.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 11. 2010 13:03
Určitě letos vyzkouším...Zázvor miluju +5
14. 11. 2010 15:30
Zizalo já jsem čerstvý zázvor normálně nastrouhala najemno.....
A většinou to dělám tak, že těsto nechám odpočinout přes noc a další večer zázvorky vykrojím, nechám do rána na plechu a pak peču...ale pekla jsem i když odpočívaly na plechu třeba jen 3 hodinky
A většinou to dělám tak, že těsto nechám odpočinout přes noc a další večer zázvorky vykrojím, nechám do rána na plechu a pak peču...ale pekla jsem i když odpočívaly na plechu třeba jen 3 hodinky
14. 11. 2010 14:53
14. 11. 2010 14:28
Hmmm, to zní kouzelně!!! Asi se do toho vrhnu, miluju zázvor na všechny způsoby. Zařadím si to do oblíbených +1
14. 11. 2010 14:22
Moje babička nechávala zázvorky do rána na plechu, pak je teprve pekla. Potřebovaly hodně dlouhou dobu na rozležení, pekla je dřív než perníčky, přibližně touto dobou.
Hanko, nad použitím čerstvého zázvoru jsem přemýšlela vloni, jsem ráda, že mi někdo potvrdil, že to lze. Asi bych dala jen čerstvě vylisovanou šťávu z něj, jde to dobře lisem na česnek
Hanko, nad použitím čerstvého zázvoru jsem přemýšlela vloni, jsem ráda, že mi někdo potvrdil, že to lze. Asi bych dala jen čerstvě vylisovanou šťávu z něj, jde to dobře lisem na česnek
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno před 4 hodinami
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Právě bylo uvařeno:
Nadívaná prsíčka s máslovými brambory
Ghaknat uvařila před 1 hodinou
Masové kuličky plněné ananasem s rajčatovou omáčkou
Danoouch uvařila před 2 hodinami
Rychlá cibulačka
Danoouch uvařila před 2 hodinami
Bezinkový sirup
xmazagonx uvařila před 2 hodinami
Kuřecí řízky v sýrovém těstíčku
gabikka uvařila před 2 hodinami
Ovocné tvarohové knedlíky
denitek uvařil před 2 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
kyskamaryska uvařila před 2 hodinami
Špenátový koláč se smetanovým krémem
mares-mikulas uvařila před 2 hodinami
Šťavnaté zapečené kotlety
Valis uvařila před 3 hodinami
Králík pečený na zelenině a pivu
LenkaHor uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Zázvor v kuchyni: Oblíbené recepty i jeho další použití
Zeleninové „kostky“ skvěle dochutí vývar či omáčku: Připravené je máte během okamžiku a jsou úplně bez chemie
Kalendář vánočního pečení: Do čeho se pustit v druhé polovině listopadu? Pečeme zázvorky, perníčky a klasickou štolu
Další recepty
Tématické fráze: zázvorky zázvorky recept nejlepší zázvorky zazvorky z cerstveho zazvoru recept na zázvorky amonium co je amónium nejlepsi recept na zazvorky zazvorky cukrovi vánoční cukroví nejlepší recepty zázvorky amonia recept zázvorky bezlepkové zázvorky vánoční cukroví zázvorky amonium recepty co je to amonium cukroví zázvorky recepty zazvorky výborné zázvorky nejlepší vánoční cukroví zázvorky
Suroviny: cukr písek, mouka hladká, vejce, mléko, zázvor mletý, kůra citronová, prášek do pečiva
Zázvorky bez amonia
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VQ4v
20 názorů