Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perníčky naší Haničky

Vánoční perníčky můžete péct už s první adventní nedělí. Těsto má být plné medu a perníkového koření. Zpracovat jej můžete i den dopředu a nechat v chladu odležet. Upečené perníčky můžete zdobit dle své fantazie a zapojit i děti, které jistě ocení barevné polevy.

Hodnocení receptu je 4,9 (120×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby odležení těsta a zdobení perníčků

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta a zdobení perníčků)

10. 11. 2010 22:32

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie30 758 kJ / 7 351 kcal
Bílkoviny133,73 g
Tuky175,80 g
Vláknina35,60 g
Cholesterol 944 mg
Sodík 4,68 g
Sůl1,22 g
Sacharidy1 269,93 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pár dobrých rad:

- když těsto nenecháte odležet, nic se nestane, výsledek je stejný

- perníčky můžete ihned konzumovat, ale v chladnu vydrží přes měsíc

- můžete jen polít čokoládou a posypat cukrovou barevnou rýží

- kdo si chce hrát, může si udělat pomocí potravinářských barev různé bílkové polevy a barevně zdobit

- pokud chcete mít perníčky tmavé, přidejte 2 lžíce kakaa a 1 lžíci rumu

- pokud chcete mít po upečení perníčky barevné, dejte do rozšlehaného vejce např. červené potravinářské barvivo a tím horké perníčky potřete

- při potírání horkých perníčku nenanášejte velkou vrstvu vajíčka - udělají se vám tzv. kocouři

- perníčky také můžete ozdobit královskou glazurou - je to jednodušší, poleva je vždy hladká, dá se koupit na internetu

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

hanahcotton hanahcotton

6. 12. 2010 20:24

Romiseček - perníčky jsou hned měkké, poměr surovin je v pořádku - sladká je poleva a těsto většinou zpracovávám tak, že si dám na vál mouku, cukr a ostatní sypké tekutiny a do nich ostatní - med tekutý a vše řádně propracuji ;-):yes:

Jackie79

6. 12. 2010 19:03

Dobrý den :-)
Chtěla bych vás poprosit o pomoc. Před 2 dny jsem se rozhodla upéct perníčky. Zadělala jsem těsto (podle receptu z vánočního časopisu-perníčky tam vypadaly nádherně), nechala ho cca 20 hodin odležet. Těsto jsem vyválela, vykrájela a dala péct. Místo krásných perníčků, které byly na fotografiích, se na plechu téměř všechny slily do neforemných tvarů. Po deseti minutách pečení, jak bylo uvedeno v receptu, perníčky upečené nebyly, byly pouze nafouknuté a po vyndání z trouby splaskly :-( Všechno jsem udělala tak, jak jsem měla. Nepoužila jsem žádný kypřící prášek, pouze jedlou sodu a jen jednu lžičku. Ráda bych je zkusila znovu, ale mám strach, že se zase nepovedou, že nebudou držet tvar. Máte pro mě nějakou radu? Kde jsem mohla udělat chybu?

Romisecek

6. 12. 2010 12:14

Ahoj Hani,chystám se na Vaše perníčky:-)jsem začátečnice,co se perníčků týká,tak se chci zeptat,jestli když děláte těsto,jestli rozpouštíte med a dáváte nejdříve tekuté suroviny a pak až do nich mouku? A není tam málo cukru nebo to je schválně, protože je ta poleva sladká? A naposled,jsou to takové ty,co jsou měkké hned? Nebo jak se tam pak dává to jablko? Děkujuuu předem

kudlova3 kudlova3

4. 12. 2010 19:03

:-p:-O:-K:yes:

hanahcotton hanahcotton

4. 12. 2010 16:09

Petulko nikdy jsem Heru za olej nezaměnila, takže netuším, jak by perníčky dopadly :-//A ani bych tuto záměnu nedoporučovala :no:

Petulka

4. 12. 2010 12:52

Perníčky jsou nádherné!! Jen jsem se chtěla zeptat, zda mohu použít místo Hery olej? a kolik asi oleje? Děkuji za odpověď :-))

hankak

4. 12. 2010 10:17

Tak tento receptík se mi moc líbí....dám hodně na komentáře a jsou tu hooooooooooodně kladné;-);-);-);-), takže jdu na to.Snad se povedou:-K

Silkestar

4. 12. 2010 09:12

aha:-8díky moc jsem trdlo:-D

hanahcotton hanahcotton

2. 12. 2010 22:58

Baruš pokud si pročtete komentáře níže, tak se dozvíte, že už se na to někdo ptal....;-) ano do těsta příjdou dvě vejce i dva žloutky...:yes::-K

Silkestar

2. 12. 2010 22:38

Dobrý den,vybrala jsem si váš recept,ale jsem začátečnice a možná se vám to bude zdát hloupé:-8 ale jak máte v recetu napsné ty dvě vejce tak myslíte celé dvě vejce plus ještě dva žloutky na víc do těsta????Díky za odpověd...Barča:-)

zuzka

2. 12. 2010 15:59

Hani, díky za rychlou odpověď....máš to u mě:)

hanahcotton hanahcotton

2. 12. 2010 13:06

Vlaďko, jak napsala Phamka - pokud je těsto zabalené v mikrotenu, může zůstat i několik dní i měsíc.:yes:

Vlaďka

2. 12. 2010 13:06

phamka, děkuji moc za odpověď. Dnes už se na ně vrhnu :)

hanahcotton hanahcotton

2. 12. 2010 13:05

Zuzko ve vodní lázni( do kastrolu s vodou dám pařík na knedle, na něj nerez misku, do které příjde poleva) rozpustím čokoládu na vaření ( můžeš i ledové kaštany) a 100% ztužený pokrmový tuk ( Iva, nebo Omega).
Na 5 čokolád dávám 1/2 tuku.:yes: Vše zahříváš, až se poleva pěkně spojí a pak už jen zdfobíš...pokud ti poleva zůstane, dej ji do lednice a až budeš zase polevu na nějaké cukroví potřebovat, tak ji jen rozpustíš ve vodní lázni.;-)

phamka

2. 12. 2010 12:27

Vlaďko,i když nejsem autor receptu,ale vůbec nic se neděje může být klidně mněsíc - viz v poznámkách tohoto receptu :-)

1 8 9 10 11 12 15

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vánoční perníčky pernicky jak dlouho péct perníčky jak zdobit perníčky potíraní perníčků jak péct perníčky bílková poleva na perníčky pečení perníčků pečení perníčků recept doba pečení perníčků perníčky recepty jak dlouho se pečou perníčky jak zdobit vánoční perníčky pernicky na vanoce recept vánoční cukroví perníčky teplota peceni pernicku perníčky recept kdy začít péct perníčky čím potřít perníčky po upečení potírání perníčků po upečení

Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, tuk hera, med, vejce, žloutek, soda jedlá, koření do perníku, rum, kakao, žloutek, bílek, cukr moučkový, solamyl

TopRecepty.cz

Perníčky naší Haničky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KQJM