Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perníčky naší Haničky

Vánoční perníčky můžete péct už s první adventní nedělí. Těsto má být plné medu a perníkového koření. Zpracovat jej můžete i den dopředu a nechat v chladu odležet. Upečené perníčky můžete zdobit dle své fantazie a zapojit i děti, které jistě ocení barevné polevy.

Hodnocení receptu je 4,9 (120×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby odležení těsta a zdobení perníčků

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta a zdobení perníčků)

10. 11. 2010 22:32

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie30 758 kJ / 7 351 kcal
Bílkoviny133,73 g
Tuky175,80 g
Vláknina35,60 g
Cholesterol 944 mg
Sodík 4,68 g
Sůl1,22 g
Sacharidy1 269,93 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pár dobrých rad:

- když těsto nenecháte odležet, nic se nestane, výsledek je stejný

- perníčky můžete ihned konzumovat, ale v chladnu vydrží přes měsíc

- můžete jen polít čokoládou a posypat cukrovou barevnou rýží

- kdo si chce hrát, může si udělat pomocí potravinářských barev různé bílkové polevy a barevně zdobit

- pokud chcete mít perníčky tmavé, přidejte 2 lžíce kakaa a 1 lžíci rumu

- pokud chcete mít po upečení perníčky barevné, dejte do rozšlehaného vejce např. červené potravinářské barvivo a tím horké perníčky potřete

- při potírání horkých perníčku nenanášejte velkou vrstvu vajíčka - udělají se vám tzv. kocouři

- perníčky také můžete ozdobit královskou glazurou - je to jednodušší, poleva je vždy hladká, dá se koupit na internetu

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

hanahcotton hanahcotton

11. 11. 2010 12:19

Bibi poleva je bílková...je po zaschnutí pěkně sněhově bílá na rozdíl od citrónové, která je jakoby trochu průhledná:yes:

hanahcotton hanahcotton

11. 11. 2010 12:18

Lenko doba pečení je individuální, podle druhu trouby...ale určitě poznáš, že jsou upečené podle toho, že se nejdříve nafouknou - vyskočí, potom trochu spadnou, ale ne moc a pak krásně zhnědnou:yes:

hanahcotton hanahcotton

11. 11. 2010 12:16

Marto peču jedině na pečicím papíře a troubu nastavuji na maximum a měla by být dopředu rozehřátá.;-)Jinak pokud se perníčky uskladní v chladnu a v uzavřené nádobě, tak vydrží i přes měsíc.:yes:

Otavanka

11. 11. 2010 11:20

Haničko, připojuju se ke všem, kdo chválí a obdivují Tvoje dílo:yes::yes::yes::-K

pipre pipre

11. 11. 2010 11:08

Hani, perníčky máš krásné:yes::yes: Vítám i každou inspiraci pro zdobení. Loni jsem poprvé zdobila a nápady mi nějak scházely.:yes:+19

Klariska Klariska

11. 11. 2010 11:03

Krásná práce, perníčky jak malované a těch barev. Ale nejvíc se mi líbí, jak zdobení krásně vynikne na čokoládové polevě, to je nápad za milion :yes::-K.

Marta U

11. 11. 2010 10:45

To je ale nádhera.Prosím,jak dlouho vydrží měkké a mohu to péct na pečícím papíře a jakou teplotu jste nastavila???Děkuji.

Bibinka Bibinka

11. 11. 2010 10:15

Hani, večer se mi už tak klížily oči, že jsem zapomněla ti perníčky ocenit. Na dnešek jsem měla připraveno je dělat podle jiného receptu, ale rozhodla jsem se, pro ty tvoje;-) Máš 17.boda a máš je krásný a polevu máš bílkovou:-?

mirca75 mirca75

11. 11. 2010 09:46

Hanko:-), máš perníčky nejen krásné, ale hlavně i výborné (děkuju:-K) a tak přidávám boďku č. 16 a moc chválím:yes:. Zrovna včera jsem zadělávala takovou dávku jako ty (podle mého receptu) a dneska se na ně chystám. A to barvení na červeno, si od tebe s dovolením vypůjčím:-8;-).

janusa

11. 11. 2010 09:40

velká nádhera:-)):yes::yes:....smím se zeptat jakou polevu používáte...je taková souměrná a lesklá.....domácí????????

marcelka395 marcelka395

11. 11. 2010 09:30

Hani,nádhera jak jinak:yes:;-)

eva hubova eva hubova

11. 11. 2010 08:28

Hani krásné:-p:yes:+11

Simona Skolakova Simona Skolakova

11. 11. 2010 08:24

Hani,jak jinak paráda:yes:+1

Lenka

11. 11. 2010 08:13

Můžete doporučit teplotu a dobu pečení perníčků? Jsou úžasné, jste šikulka.

zizala zizala (moderátorka)

11. 11. 2010 08:13

Moc hezky ozdobené je máš :yes:

1 12 13 14 15

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vánoční perníčky pernicky jak dlouho péct perníčky jak zdobit perníčky potíraní perníčků jak péct perníčky bílková poleva na perníčky pečení perníčků pečení perníčků recept doba pečení perníčků perníčky recepty jak dlouho se pečou perníčky jak zdobit vánoční perníčky pernicky na vanoce recept vánoční cukroví perníčky teplota peceni pernicku perníčky recept kdy začít péct perníčky čím potřít perníčky po upečení potírání perníčků po upečení

Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, tuk hera, med, vejce, žloutek, soda jedlá, koření do perníku, rum, kakao, žloutek, bílek, cukr moučkový, solamyl

TopRecepty.cz

Perníčky naší Haničky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KQJM