Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Štola z Vysočiny (na Valašsku upečená)

Štola na vánočním stole nesmí chybět. A protože má v cukroví velkou konkurenci, musí být dokonalá. Tato je z tvarohového těsta, které je dlouho vláčné, nevysychá a proto dlouho chutná jako čerstvá.

Hodnocení receptu je 4,9 (26×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

28. 12. 2010 16:09

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie15 565 kJ / 3 720 kcal
Bílkoviny59,91 g
Tuky173,12 g
Vláknina12,00 g
Cholesterol 901 mg
Sodík 669 mg
Sůl1,57 g
Sacharidy474,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept je od Yanull, která mně recept nezištně poskytla a dovolila zde uveřejnit.

Janičko, tímto ti mocinky děkuji za skvělý recept.

Abych předešla případným výtkám...já vím, že je zde několik podobných receptů na tvarohové štoly, ale tento je přece jenom trochu jiný, hlavně co se týče poměrů surovin a druhů mouky a tuků, vyzkoušejte, nebudete litovat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

22. 12. 2015 18:32

Veronika.Hrozna:Přidávám fotečky !Jenom lituju,že jsem neměla domácí vajíčka je nefotogenická ,ále dobrá teda je. Kdo si vybere tento recept určítě si pochutná. Měly jste mě vidět jak jsem krajíček ukrojený pro focení zblajzla.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

12. 12. 2015 12:22

Upečeno ! Vynikající jemná štola. Postřeh všechny suroviny včetně rumu vajíček cukru a mouky si nechte dlouho dopředu ohřát v kuchyni. Já mám velmi studený špajz a vajíčka z lednice,do toho jsem přidala studený cukr,změklé máslo a všechno se mi to srazilo.Pak studené mouky a nakonec studený rum ze špajzky! Katastrofa.Nakonec jsem to v horké vodě v míse trošku ohřála ,tak se to spojilo a dalo se to vymíchat. Moje chyba! Spotřeba rumu minimálně decko a půl!Decko do těsta a zbytek na namazání štoly.Radši víc!
Kandované ovoce bylo brusinky namočené v rumu,kandovaná pomerančová citronová a limetková kůra,kandované meruňky,rozinky, ořechy a mandle. Uděluji bodík a dala bych i deset ,pokud by to šlo!

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

12. 12. 2015 09:38

Už jsem myslela,že se mi ztratila! Večer jsem koukla receptík a teď ráno - nic. Až pak jsem zadala Stola místo štola a ejhle... Dejte na s háček,když nevadí! Jdu ji upéct a dám vědět,fotečku pošlu.
Jen se zeptám,citronová strouhaná kůrka tam nejde ?????

rebeka rebeka

5. 12. 2013 07:15

Nervozniveverka: hm, tak to nevím:-/, ale zdá se mi to dost dlouho dopředu... pár dní, to ano, ale teď je to dost brzy;-)

Nervozniveverka

5. 12. 2013 01:00

Je úžasná,dělám každý rok podle Vašeho receptu :-K,jen potřebuji poradit-máte odzkoušeno jak dlouho štola vydrží?Plánovala jsem jí upéct už příští týden,tak jest-li to není do Vánoc moc brzy,předem děkuji za odpověď.:-K

rebeka rebeka

25. 11. 2011 19:36

chocolate: jéžiš..ono se to fakt tak jmenuje:-O:-O už kvůli tomu názvu si to musím pořídit:-D:-D:-D:-D:-D ale jsou to krásné..koko..však víš:-8:-D:-D:-D:yes: a než to koupím, ty dáš ten receptík, ju;-):-?:yes:

rebeka rebeka

25. 11. 2011 19:32

chocolate::-D:-D:-D ty jsi éro:-!:-D:-D:yes::yes:

magdalenka: prečo divne:-?:-? jak to říci..taková jakoby jemnější než hladká, hustější..to je zlý výraz..ako to povedať..:-?taká heby:-8:-D:-D

chocolate chocolate

25. 11. 2011 19:31

Rebi, hledala jsem, ale v ČR je kokotka evidentně i hrnec s poklicí
http://www.stockphotos.cz/image.php?img_id=2455517...

magdalenka magdalenka

25. 11. 2011 19:24

Asi moja otázka znie divne - aká je tá zlatka múka? Na omak ako hladká? Nadi, nešetrila si, stravníkom dopraješ, je krásna.:yes:
A tamto oné - to sú tie malé zapekacie mištičky...:-D

chocolate chocolate

25. 11. 2011 19:23

rebeka:Tož já ti je kúpim, ale ty nám na vánoce napečeš, jo?
A už ticho, já tu žvejkám tu štólu...:-p

rebeka rebeka

25. 11. 2011 19:21

chocolate::-D:-D:-D:-D koko...cooo:-?:-D:-D:-D:-D:-D už se vidím v obchodě:-!:-D:-D:-D co to je, jak to vypadá:-?:-O

chocolate chocolate

25. 11. 2011 19:16

rebeka:Nemám, ale klidně dám, jen si pořiď kokotky (jako mističky).

rebeka rebeka

25. 11. 2011 19:15

chocolate::-D:-D:-D:yes::yes: soufflé, poudáš:-? tak to si dovedu představit, jak konzumuju:-8:-D ale nikdy jsem ho nedělala a myslím, že nemám potřebné nádobí:-// máš tu rcp:-?;-)

chocolate chocolate

25. 11. 2011 19:12

rebeka:Tož my ju možná máme, ale ne ve večerce, žeááááno...Jinak já peču jen pod pohrůžkou násilí a když doma nikdo není.
Můj nick-umím výborné čokoládové suflé a žiju z toho asi deset let, nooo:-8:-))

rebeka rebeka

25. 11. 2011 19:09

chocolate: u vás Zlatku nemáte:-O:-? tuná je běžně k dostání;-)
a co se týče toho (ne)úspěchu..už tvůj nick hovoří o tom, že se to jistě povede;-):yes::-D je to jednoduché jak facka, věř mi:-8:-D

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: forma na štolu štola s kokosem štola jak dlouho vydrži štola tvarohová štola z vysočiny štola recept domácí štola vláčná štola mouka zlatka domácí štola vláčná jak dlouho vydrží tvarohová štola recepty z vysočiny štola do formy pečící forma na štólu tvarohová štola dr.oetker recept forma na pečení štoly tvarohová štola dr.oetker vanocni stola kynuta jak upést štolu recepty na štola

Suroviny: mouka polohrubá, mouka, kypřící prášek, cukr moučkový, cukr vanilkový, tvaroh měkký, máslo, tuk hera, vejce, sůl, rum, rozinky, brusinky, ořechy, mandle, ovoce kandované, máslo, rum, cukr moučkový

TopRecepty.cz

Štola z Vysočiny (na Valašsku upečená)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D0E6