Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Volyňské cukroví

Toto, na přípravu nenáročné pečivo, můžete zhotovit v několika variantách. Jednak můžete na posyp krystalový nebo třtinový cukr promíchat s mletými nebo sekanými ořechy, nebo se skořicí. Můžete také sypat kořením nebo sýrem a vytvořit slanou verzi.

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 10 min

25 min (15 min příprava + 10 min tepelná úprava)

16. 12. 2010 20:36

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie6 824 kJ / 1 631 kcal
Bílkoviny25,10 g
Tuky102,25 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 27 mg
Sodík 212 mg
Sůl0,53 g
Sacharidy149,55 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Cukroví je jemné, křupavé a ne moc sladké.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Midla

17. 12. 2010 11:16

V těch ostatních receptech (ze stejných surovin) se nakopak trochu zvednou, tak se mi to nezdálo. Děkuju.

magdalenka magdalenka

17. 12. 2010 10:50

Ja som vyrástla dobrý kúsok od Volyně, napriek tomu to poznám...mamka nám to piekla v detstve, potierala celým vajcom a sypala kryštálovým cukrom...akosi som na to zabudla, vďaka za znovuobjavenie, Hanka! :yes:

hanahcotton hanahcotton

17. 12. 2010 10:46

Mildo pokud je vykrojené cukroví nižší než 2 cm, tak se takhle smrskne ...:no:vyfotila jsem jen první dávku...která zůstala doma a hned se snědla;-)

Midla

17. 12. 2010 09:56

A to se pečením takhle zdrcne cca na 1/2 cm? Přeci to na fotografii není silnější než 1/2 cm! Nechce se mi nějak tomu receptu věřit.

JanaDorazinova JanaDorazinova

16. 12. 2010 23:03

:-):yes::yes:

maris maris

16. 12. 2010 21:02

Díky, mně se to zdálo moc;-):-)

hanahcotton hanahcotton

16. 12. 2010 21:00

Maris jsou to opravdu cm;-)

maris maris

16. 12. 2010 20:59

Hani - asi 2-3 mm silné, nebo ty cm jsou dobře ?

BILKOVAI BILKOVAI

16. 12. 2010 20:46

Už je v oblínemých a ty máš ode mně prvního boďana:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: smetanové cukroví cukroví ze zakysané smetany vánoční cukroví recepty cukroví ze smetany volinske cukrovi vanocni cukrovi volyne dia vánoční cukroví recepty volyňské koláče volynske vdolky vánoční cukroví ze zakysané smetany volynske vánoční cukroví pečení dortů volyně citrónové cukroví dia vánoční cukroví vánoční cukroví od volinských volyňských čechů volyňská kuchařka voliňské vdolky - recept vánoční cukroví volyňské volynske pecivo velikonoce volyňské koláčky

Suroviny: mouka hladká, tuk hera, smetana zakysaná, šťáva citronová, cukr krystal

TopRecepty.cz

Volyňské cukroví

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nzNp