Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Falešná marcipánová hmota - v DP

Hodnocení receptu je 5,0 (39×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

12. 12. 2010 18:10

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie13 548 kJ / 3 238 kcal
Bílkoviny75,10 g
Tuky36,50 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 150 mg
Sodík 879 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy652,31 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Před pár měsíci jsem začala s pečením dortů a stále jsem "rvala" a hnětla v ruce, což je docela fuška, hlavně zkraje je to docela namáhavé, lepí se vše a je poměrně nepořádek....časem jsem na různých stránkách narazila na usnadnění pomocí pekárny a musím velmi pochválit - je to rychlé, čisté a bezbolestné :)

S vodou opatrně, raději postupně přidávat než to přehnat a pak zahušťovat :)

hmota vychází z receptu Hanahcotton, Haničko díky :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

isindy isindy

26. 2. 2011 20:35

magdalenko, nerozpustím, jen ho nechám změknout a postupně si na ruce napatlám kousek a zapracuji, když tu hmotu po vyndání z pekárny ještě dodělávám...tak 1/2 padne na první zpracování, zbytek když potom zapracovávám barvy :-)

magdalenka magdalenka

26. 2. 2011 20:28

Prosím, hore v surovinách uvádzaš - 1 cm plátek stuženého tuku.
Celý 1 cm plátok rozpustíš, s tým si natieraš ruky, spotrebuješ všetko? Alebo? Ďakujem!

isindy isindy

14. 1. 2011 15:10

boubelindo, místo javorového sirupu klidně jen med (úplně nejlepší je pšeničný sirup, ale ten je k dostání jen ve speciálkách se zdravou výživou a ne každý ji má v dosahu). Já tedy volím kompromis a dávám napůl med a napůl javorový sirup - ale jak říkám, klidně jen med.

a ten tuk - on se ten 1cm postupně do těsta zapracuje, ale až nakonec, nedávám ho tam hned zpočátku :-)

Boubelinda

14. 1. 2011 14:56

isahu zajímalo by mě, zda jde nahradit javorový sirup něčím jiným? :-8 pochopila jsem to správně... tou omegou si jen pomažeme ruce, nedáváme ji do hmoty? Já jen, že jsem už četla marcipán, kde tam dávali tuk, tak jen se ptám. díky:-K

isindy isindy

27. 12. 2010 23:40

Janco, určitě ji využiješ ji jinak ;-)....já už si bez ní přípravu kynutého těsta na cokoli nedovedu představit :-) sice v ní nepeču :-O:-D, ale na škvarky a marmeládu je taky vynikající pomocník :yes:

JancaJindrichova JancaJindrichova

27. 12. 2010 23:37

Už dlouho jsem přemýšlela o koupení domácí pekárny, ale až tenhle recept mě opravdu přesvědčil ;-) Ráda zdobím dorty marcipánovou hmotou, ale přesně jak píšeš ty, tak je to pracné :-( Moc děkuji za radu :-)

hanahcotton hanahcotton

12. 12. 2010 22:33

Irenko ani bělobou doma udělanou marcipánovou hmotu pořádně nevybělíš...to bys jí musela dát kýbl :-D....ale dá se ještě koupit
Roll Decor Icing,Pasta Dama,White Icing - ten mám vyzkoušený...a všechny tyto hmoty jsou opravdu bílé :yes::yes:

Irrena Irrena

12. 12. 2010 22:18

Isahu díky:-K

isindy isindy

12. 12. 2010 22:04

Irrenko, tato je spíše jako slonová kost, sněhově bílá rozhodně není (ten odstín dělá to sušené mléko)...ty čistě bílé, to bývá koupený Wilton a pod. Vím, že existuje cosi jako běloba, ale nemám vyzkoušené, většinou používám dále barvy, takže toto slonové zbarvení mi nevadí.

Irrena Irrena

12. 12. 2010 21:55

Isahu perfektní:yes:Chci se zeptat je ta hmota krásně bílá.Některé dorty co jsou tady mají takový krásný sněhobílý potah, nebo to se tam dává ještě nějaká bílá barva:-?

Sarovka

12. 12. 2010 19:51

Super vychytávka:yes:;-)

zizala zizala (moderátorka)

12. 12. 2010 19:30

Chválím :yes::yes:

1 4 5 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: marcipánová hmota marcipánová hmota recept marcipanová hmota na dorty recept na marcipánovou hmotu čím lepit marcipán jak vyrobit marcipánovou hmotu doma marcipánové figurky marcipánová modelína domácí marcipánová hmota marcipánové těsto recept marcipánová hmota na dort marcipánové těsto recept na marcipán z domácí pekárny jak lepit marcipán marcipánová hmota recept jednoduchy marcipán z pekárny jak udělat malinké marcipánové růžičky čím lepit marcipánové ozdoby marcipánové figurky postup marcipánová hmota v pekárně

Suroviny: cukr moučkový, mléko sušené polotučné, med, sirup javorový, mandlové aroma, voda, tuk ztužený

TopRecepty.cz

Falešná marcipánová hmota - v DP

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lpv7