Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nejlepší vaječný koňak

Jemný a smetanový vaječný koňak je provoněný vanilkovým luskem. Příprava vaječného koňaku není dlouhá ani náročná, skvěle ho využijete při rodinných oslavách nebo na Vánoce.

Hodnocení receptu je 4,9 (76×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 15 min

60 min (45 min příprava + 15 min tepelná úprava)

7. 12. 2010 13:38

Suroviny pro 2 litry

2 litry

asi 1,75 l

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie16 924 kJ / 4 045 kcal
Bílkoviny97,26 g
Tuky182,36 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 2,17 g
Sodík 1,05 g
Sůl1,88 g
Sacharidy319,91 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Díky Salku, mléku a šlehačce je likér sladký akorát, ale kdo přece jen má rád více sladký, tak přidejte cca 40-60 g vanilkového cukru.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Pepiczech

20. 12. 2020 13:02

Tak bohužel. Čekal jsem a čekal, mezitím dokonce stihl vykynout kváskový chleba, a po víc jak dvou hodinách to vzdal. Jestli někdy někomu zhoustne, tak asi jedině proto, že se vyvaří mléko. Technicky vzato tam totiž nemá co houstnout - jen se vyvaří tekutina. Ale to v tom případě můžu rovnou dát jenom smetanu, bez mléka, lehce prohřát, a mám hustý a navíc voňavý. Třeba jako podle pana Cuketky. Tento dlouhým varem přijde o veškerou vůni a všechno dobré - škoda třeba uplně rozvařené drahé vanilky.

Kristian

20. 12. 2020 10:00

Nejlepší recept na vaječný koňak :yes: Jen rumu jsme dali 0,5 L ať má říz <3

migro migro

15. 12. 2020 17:41

Dnes jsem zkusila a musím říct , že je výborný :yes::yes::yes: foto přiloženo :-) recept si ukládám na příště

Janita11

13. 12. 2020 18:59

Naprosta senzace, s polotucnym a netucna slehacka, michala jsem hodinu a pul, ale stalo to za to<3<3<3:-(

Arween

13. 12. 2020 14:54

<3 a je v lednici. Ale musí mu stačit max. 10 dní, pak už půjde na košt. :-Q:yes:

Gabi1 Gabi1

12. 12. 2020 17:56

Super recept. :yes:
Použila jsem slazené kondenzované mléko z Lidlu a musela jsem přidat 5 lžic cukru, jelikož nebylo vůbec sladké. :-(
Konzistence super!

kubiq

12. 12. 2020 14:02

Super recept!!! Navařena dvojitá dávka: 2l mléka (plnotučné), 16 žloutků, 2x šlehačka 33% 250ml, 120g vanilkového cukru, 2x Salko, 0,5l Božkov. 1 hodina zahřívání, za stálého míchání (mísa na hrnci s vodou), schlazení a vlití 0,5l rumu. Druhý den hustota perfektní a chuť neskutečná. Vyšlo cca 3,4 litru. Vřele doporučuji. :yes:

Crussida

5. 12. 2020 22:32

Supr jednoduchy za hodinku i s chlazenim hotovy. :) zhoustl perfektne.
S mlikem jsem se neobtezovala, 25% smetana v mnozsvi mlika+smetany. (Mnozstvi smetany jsem myslela ze bude 200ml, takze ve vysledku 1,2 litru 25% smetany)

Tem, co si tu stezuji, ze se to srazilo, tak to vetsinou znamena, ze jste to prehnali s teplotou. Vejce tohle delaji. ;-)

PS.: mizi zatracene rychle

dostyter

10. 11. 2020 16:12

Zdravím, ráda bych vyzkoušela tento recept... Jen jak dlouho prosím vaječňáček vydrží? :-):-)

Micana

7. 4. 2020 14:30

Dělala jsem vaječný koňak poprvé a toto je výborný recept, opravdu stoji za to ho vyzkoušet..
Měla jsem jen polotučné mléko a dala jsem ho tam 3/4 a taky se dalo a zhoustlo to bez problemu???? (možna trošku řidší, ale to vůbec nevadí)..chuťově perfektní..na Velikonoce si posmakneme, jestli do té doby vydrzi:-D:yes:

Monca1983 Monca1983

3. 1. 2020 23:08

Vajecnak jsem dělala rovnou z jedné a půl dávky, dala jsem 0,5 l mléka, rumu něco přes půl litru, zbytek mléka jsem nahradila smetanou a Tatrou mlékem. Přidala jsem ještě muškátový oříšek, sice mi to nechtělo zhoršenou, až potom v lednici, ale výsledek naprosto luxusní. Moc děkuji za inspiraci, vždy si každý recept upravuji podle svého, do části jsem přidala také rozpustnou kávu a jako kávový chutnal také dokonale <3 každopádně super a za mě 1 s kvezdickou :yes: děkuji moc:-*

Kattyo

23. 12. 2019 02:41

Tak jsem pred chvili dokoncila ten vajecnak, je fakt super, trva to teda opravdu hoooodne dlouho nez zhoustne (me osobne to zabralo cca 2hod.), ale pak uz to jde raz na raz, jsem opravdu velice spokojena, ten vlozeny cas se vyplatil. Udelala jsem jen malou upravu, chtela jsem ho jemnoucky a mleko moc nemusim, takze jsem dala 750ml 38% smetany na slehani a jen 500ml plnotucneho mleka, cukr jsem nedavala vubec a sladky je teda opravdu docela dost. Moc dekuji za recept, ulozeny uz ho mam a urcite ho budu delat kazde Vanoce :-) :-)

Kattyo

20. 12. 2019 20:15

JaniceOpice: super dekuji :-)

JaniceOpice

17. 12. 2019 10:38

Kattyo: Řekla bych že klasika 250 ml ;-)

Kattyo

16. 12. 2019 02:02

Zdravim, chtela bych vyzkouset Vas recept, ale nevim co presne znamena 1 tucna slehacka - jak velka?? Myslim kolik ml ma mit. 250ml nebo 375ml nebo 500ml? Muzete mi prosim nekdo poradit?

1 2 3 4 5 7

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vaječný koňak jako od babičky domácí vaječnák vaječný koňak recept vaječný konak vaječný koňak bez vajec vaječný koňak pro děti dobrý vaječný konak recept na vaječný koňak domácí vaječný likér vaječný konak od babičky vaječný koňak vařený vaječný likér domaci vajecny konak vaječný likér recept domácí vaječný koňak bez vajec vaječný likér bez vajec nejlepší vaječný likér domácí vaječný likér bez vajec pravy vajecny konak vaječný koňak bez alkoholu

Suroviny: žloutek, cukr vanilkový, lusk vanilkový, salko, mléko plnotučné, smetana ke šlehání, rum

TopRecepty.cz

Nejlepší vaječný koňak

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BnPn