Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nejlepší vaječný koňak

Jemný a smetanový vaječný koňak je provoněný vanilkovým luskem. Příprava vaječného koňaku není dlouhá ani náročná, skvěle ho využijete při rodinných oslavách nebo na Vánoce.

Hodnocení receptu je 4,9 (76×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 15 min

60 min (45 min příprava + 15 min tepelná úprava)

7. 12. 2010 13:38

Suroviny pro 2 litry

2 litry

asi 1,75 l

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie16 924 kJ / 4 045 kcal
Bílkoviny97,26 g
Tuky182,36 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 2,17 g
Sodík 1,05 g
Sůl1,88 g
Sacharidy319,91 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Díky Salku, mléku a šlehačce je likér sladký akorát, ale kdo přece jen má rád více sladký, tak přidejte cca 40-60 g vanilkového cukru.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Zuzana1892

30. 11. 2022 22:35

Výborný recept. Zahřívám přimo na plotně max na 6/9, zhoustne parádně, ale hodinu to chce.

Marketka96

22. 10. 2022 16:52

Dagga: To je docela záhada, já jela přesně dle receptu a za 20 minut byl hustý pomalu jak pudink .. zkuste namísto mírného plamenu cca poloviční.

Marketka96

22. 10. 2022 16:49

Skvělý recept! Dělala jsem ze 3/4 dávky, během 20 minutek na polovičním plamenu krásně zhoustl, přidala jsem hrníček Morgana a paráda.❤️

Dagga

8. 1. 2022 17:51

Je vborny, ale v receptu je uvedeno,zr proces neni zdlouhavy,ale bojuzel michani je nejmene pul hodiny a pak jeste michani na zvhladnuti dalsich 20minut.. chtelo by to asi dat mene mleka nebo pridat puding nebo neco,aby zo nebyla takova otrocina :) ale vysledek je moc fajn, uz mi jdou oci sejdrem z ochutnavani :D

Pavlinka1

25. 12. 2021 16:36

Pepiczech: Také si myslím, že je tam moc mléka.

Veven

24. 12. 2021 02:40

Povedl se a je výborný!! <3 Michala jsem hodinu a půl, sice nejprve nezhoustl ale nakonec jsem přidala trochu vanilkoveho pudinku (rozmichala jsem to s trochou směsí ze sporaku. Pak jsem ještě na mírném ohni míchala než to začlo houstnout, asi cca 7 minut, postupně jsem opatrně zvedala teplotu, až to začlo hodně houstnout tak jsem vypnula a pouze míchala. Dnes je to den od výroby a je to ještě lepší než včera hned po ochutnání. A to jsem v zahraničí a neměla jsem možnost českého rumu - použila jsem Myers’s rum - 100% fine Jamaican rum. Pro ty, co neví, jaký rum použít v zahraničí, jelikož já s tím měla na začátku nervy. ;-):-K

fazolka2009 fazolka2009

21. 12. 2021 22:51

Nevim proc tu jsou negativni komentare, nejspis tem co se nepovedl, tak byla chyba asi jinde nez v receptu.... Delan nekolikrat a zalezi jak kdo "vari" na jakou teplotu, ja michal hodku a pekne houstnul vzdy, je vyborny, jiny nedelam a kazdy ho chce:-D

cerna.mis

17. 12. 2021 14:19

veru.h.: Ano, já míchala HODINU. Uff. Ale zdá se mi, že když se to pak pár dní uleží, že to ještě mírně zhoustne.

veru.h.

12. 12. 2021 18:23

chuťově super, ale prostě nezhoustl - míchala jsem cca 20min, ze by to bylo málo?

PetraMK

11. 11. 2021 18:28

Jednoduchy recept. Delala jsem poprve a je vyborny. Dala jsem trochu vic rumu (dle nasi chuti) a zaprasilo se po nem. Urcite budu delat znovu. Dekuji za recept. 5*

Sesame

15. 4. 2021 08:07

Pepiczech: zvyste teplotu na 80 stupnu a zhoustne vam behem chvilky (nic se vam nevypari).:yes:

Brigit.ka

23. 12. 2020 15:36

Právě "dovařeno" :yes:.
:-! Čím nižší teplota, tím delší doba doba zahřívání do žádoucí konzistence. Ideálně zahřát na 85-88 stupňů a míchat, míchat. Cca 25 minut do zhoustnutí. Použila jsem vanilkový cukr s vanilkou, nikoliv vanilinový, který je v obchodě běžně dostupný a vanilku neviděl ;-) a vynechala lusk. Rumu jsem dala 4 dcl.
Chuťově vynikající, sladký tak akorát, určitě budu muset mezi svátky dělat další várku :-D:yes:

Jen tasku prosim

21. 12. 2020 19:20

Je super<3. Krásné zhoustl po 30 minutách míchání, na indukci na výkon 4.5. Vanilkový lusk, ale příště přidám až po cca 15 minutach zahřívání. Také příště méně rumu,

Pepiczech

20. 12. 2020 15:06

casino: Tomu bych i rozuměl, ale už množství salka, mléka a smetany (čili tekutin) versus počet žloutků nějak nesedí, tomu moc nevěřím. On byl totiž hustý už na začátku, řídnul jen kvůli mléku. Možná ho nemusí být tolik...

casino casino

20. 12. 2020 14:59

Pepiczech:
Dekády už nedělám jiný, než NEVAŘENÝ Eiercognac :-):yes::yes::yes:
No, tento by měl zahoustnou díky použitým žloutkům, že :-K

1 2 3 4 7

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vaječný koňak jako od babičky domácí vaječnák vaječný koňak recept vaječný konak vaječný koňak bez vajec vaječný koňak pro děti dobrý vaječný konak recept na vaječný koňak domácí vaječný likér vaječný konak od babičky vaječný koňak vařený vaječný likér domaci vajecny konak vaječný likér recept domácí vaječný koňak bez vajec vaječný likér bez vajec nejlepší vaječný likér domácí vaječný likér bez vajec pravy vajecny konak vaječný koňak bez alkoholu

Suroviny: žloutek, cukr vanilkový, lusk vanilkový, salko, mléko plnotučné, smetana ke šlehání, rum

TopRecepty.cz

Nejlepší vaječný koňak

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BnPn