Sterilované zelí se slaninou
Zelí je často nedoceněná surovina. Je plné vitamínů a je prospěšné pro náš zažívací systém. A taky je chutné, klasicky k pečenému masu nebo jako šťavnatá náplň slaného pečiva. Vyzkoušejte do zelí přidat slaninu a dát mu zase jinou chuť.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 6 849 kJ / 1 637 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 27,51 g |
Tuky | 105,44 g |
Vláknina | 39,35 g |
Cholesterol | 84 mg |
Sodík | 5,93 g |
Sůl | 14,80 g |
Sacharidy | 127,17 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
30. 11. 2010 17:09
Zeli miluju, takze bodik cislo 9 je jasny.
Zahustuji kasickou z najemno nastrouhane brambory, hladke mouky a vody. Slaninu davam az nahoru jako stavicku. Ale myslim, ze takto je to take zajimave, chut je vyborna.
Zahustuji kasickou z najemno nastrouhane brambory, hladke mouky a vody. Slaninu davam az nahoru jako stavicku. Ale myslim, ze takto je to take zajimave, chut je vyborna.
30. 11. 2010 11:44
Zrovna dnes dělám k obědu, jen postup opačný tj.cibulka na oleji do červena (ale málo),potom mouka-zasmažit (přidávám trošinku vody) a dám zelí a "kousek chvíle" podusím, protože kysané zelí je vlastně hotový výrobek, takže ho jen přeženu teplotou.A zbytek cibulky do červena si odkládám bokem a až na hotové zelí na talíři jej aranžuji i se slaninkou.(jo, ještě chci dodat, že tak dělám naše zelí sudové, takže možná kupované se dělá jinak) a v tom případě jsem trefila kozla, jak se mě občas stávábodík posílám
30. 11. 2010 10:40
Dělám úplně stejně!
30. 11. 2010 08:57
Též takto dělám zelí,někdy se slaninou,někdy bez+1
30. 11. 2010 08:24
Taky tak vařím zelí,jen bez nálevu a propláchnu ho+4
30. 11. 2010 08:01
Já zahušťuji zelí ale moukou, o slanině jsem slyšela, vyzkouším, co na to masožravci u nás
30. 11. 2010 01:53
Zelí se slaninou,výborně!Já tedy zelí nezahušťuji,dělává se to hodně na Moravě.Vyzkouším.
30. 11. 2010 00:26
Výborně, všichni píšou umělecké recepty a na základy se zapomíná.
Nedělám si srandu ani nerejpu, myslím to zcela vážně.
Nedělám si srandu ani nerejpu, myslím to zcela vážně.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno před 2 hodinami
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
Přidáno před 6 hodinami
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno 12. 5. 2024 11:58
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Právě bylo uvařeno:
Kynuté knedlíky, které se vždy povedou
denitek uvařila před 4 minutami
Kuře à la husa
Gregusa uvařila před 2 hodinami
Poctivá květáková polévka
TondaJ uvařila před 2 hodinami
Smažené tvarohové koblížky
Wikki uvařil před 3 hodinami
Listové mřížky s pudinkem a ovocem
Olminka uvařila před 3 hodinami
Rybí filé v těstíčku
Maykl83 uvařila před 3 hodinami
Výborný čočkový salát
dolja uvařila před 3 hodinami
Salát z červené řepy s křenem
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Ředkvičky na smetaně
Carlosss40 uvařila před 4 hodinami
Plněné papriky v zeleninové omáčce v pomalém hrnci
Jaja.27 uvařila před 5 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: sterilizované červené zelí zelí se slaninou dušené sterilizované zelí červené sterilizované zelí recept sterilizované červené zelí recept priprava sterilizovaneho zeli dušené červené zelí sterilizované cervene zeli sterilizovane recepty dušené červené zelí sterilizované sterilizované bílé zelí sladkokyselé zelí sterilizované zelí dušené recepty sladkokyselé zelí recept recept na sladkokyselé zelí sterilizované zelí bílé sladkokyselé sterilované zelí zelí červené sterilizované zelí jak varit sterilizovane zeli sterilizovane bile zeli recept
Suroviny: zelí bílé sladkokyselé, slanina anglická, cibule, mouka hladká, cukr, ocet, tuk, sůl, kmín celý
Sterilované zelí se slaninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VNP5
8 názorů