Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Božtěšický koláč

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

16. 10. 2010 02:51

Suroviny pro 6

6

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie17 600 kJ / 4 207 kcal
Bílkoviny77,36 g
Tuky96,12 g
Vláknina18,00 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 482 mg
Sůl1,76 g
Sacharidy749,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Pajaska Pajaska

16. 10. 2010 11:53

Děvčata,už jsem recept opravila.Výbušná,je to jak píšeš,nevšimla sem si toho řádku navíc.:-(Ano,já používák olej na žmolenku,je to rychlejší,ale máslo zase chutnější.Máte výběr.:-*Já mám ráda žmolenku z hladké mouky a můj muž zase z polohrubé,takže si můžete zase vybrat dle chuti.Ladi, klidně dej višně,snad nepustí hodně vody, aby se koláč nepromáčel.
Hello,normálka koláč,pokud se to nepřežene tím ovocem.Dělávám už léta,mám recept od jedné cukrářky, která ho vymyslela a tak na její počest ,jsem recept vložila.Já tedy z hlavy nevím,ale šalamoun se,jeho těsto tedy,nesvařuje nebo se pletu?Nevím.:-K

spagetka spagetka

16. 10. 2010 11:52

Helli, trochu ti odporuju, postup je úplně jiný než u šalamouna. Ted ho mámn v troubě, tak jsem zvědavá jak dopadne. To svaření ingrediencí je zajímavý nápad, těsto za syrova bylo moc dobré.

Hella Hella (moderátorka)

16. 10. 2010 11:28

Ten koláč je vlastně variace na Šalamouna! Jen se nepolévá kakaovou polevou s rumem, ale sype ovocem a drobenkou. To se ale s ovocem fakt musí drobit.

vybusna vybusna

16. 10. 2010 10:24

aha...jasne spagi....citala som len komenty ako hlupa....do receptu som ani nepozrela...prepac
clovece mne to pride ako keby ten predposledny riadok tam bol naviac...rozumies, ze ho zabudla pajaska vymazat, alebo co.

spagetka spagetka

16. 10. 2010 08:43

Výbusna ne, z polohrubé, ale proto se ptám autorky, že nerozumím tomu druhému řádku od konce v surovinách - vidíš, co myslím? Navíc já z oleje drobenku nedělám, ale chtěla bych ji vyzkoušet.

vybusna vybusna

16. 10. 2010 08:40

spagi...ty robievas mrvenicku / zmolenku z hladkej muky? :-O

spagetka spagetka

16. 10. 2010 08:33

Páji a já zrovna hledám tip na nějaký koláč, to těsto se mi líbí. Ještě mrknu, jestli mám jahody, když tak bych dala višně, to by mohlo jít ne?:-p :yes:
Jo cukr budu muset nahradit diacukrem na pečení, ale to by neměl být problem.
Teď čtu pozorněji žmolenku - chápu dobře, že ji děláš z hladké i polohrubé mouky? nebo je to jen variace, že jde jak z hladké tak i z polohrubé? Asi ale by to chtělo upřesnit poměry, protože ne každý to zná, zkus aspoň přibližně napsat, kolik čeho.;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: žmolenka z oleje žmolenka na koláče recept koláč ze žmolenky žmolenka z polohrubé mouky šalamoun hrnkový koláč nejlepší jemný koláč moučníky on-line buchta fofrník koláč šalamoun žmolenka na koláč recept jak se dělá žmolenka z čeho se dělá žmolenka recept na žmolenku žmolenka na koláč žmolenka pro diabetiky moučníky recepty koláč recepty on line y tříbarevný koláč žmolenka jak nahradit cukr při pečení

Suroviny: voda, cukr, tuk hera, mouka polohrubá, sůl, vejce, prášek do pečiva, jahody čerstvé, mouka polohrubá, cukr, olej, tuk, mouka

TopRecepty.cz

Božtěšický koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N06K