Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tortilla moučná

Lehký oběd nebo večeře ve stylu pikantní mexické kuchyně? Na to rozhodně potřebujete tortillu! Křehké placky se dají běžně koupit, ale domácí jsou prostě lepší a navíc je jejich příprava opravdu snadná.

Hodnocení receptu je 5,0 (29×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 24 min Doba tepelné úpravy: 1 min

25 min (24 min příprava + 1 min tepelná úprava)

27. 3. 2008 13:31

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie9 454 kJ / 2 260 kcal
Bílkoviny58,50 g
Tuky59,50 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 45 mg
Sodík 3,21 g
Sůl8,00 g
Sacharidy365,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

JudyVa

10. 11. 2012 10:47

Šárka:
Upečené tortilly skládám do kastolu, každou pomašluji sádlem (tak jako třeba bramborové placky - lokše). Kastol přiklopím pokličkou. Placky tím teplem provlhnou a jsou krásně vláčné. Případně je ještě v kastole všechny otočím.

Bobos

13. 9. 2012 11:58

tak musím říct,že recept bezva,vše se spojilo,nic nedrobilo,jen má šikovnost při válení ploacek je na nic-ne ne udělat tenoučkou,natož kulatou ;-( tortilku!!! ale i ty šišatý byly mňamkozní:-),jen se po první várce zaprášilo.Děkuji za tento receptík,jsi šikulka!jo,jen jsem je dávala pak na talíř,potřela mašlovačkou jen vodou a dala to celé do igelitky.Jedna tortilka byla víc ve středu upečená:-p,tak se málem zlomila,ale tu jsem ještě jednou potřela a počkám,až zvlhne:yes:

Tessi

12. 9. 2012 16:22

Opravdu dobrý recept z kterého byla tortilla jak má být je v těch podobných receptech domácí pšeničné tortilly,je tam přesné množství surovin, čili se nedá nic zkazit a když se po upečení daly mezi utěrku, kterou jsem měla trochu vlhkou, tak zůstaly měkké a nelámaly se;-)vyzkoušejte, určitě neprohloupíte:-D

Šárka

31. 8. 2012 20:35

Ahoj, nevím čím to je, ale mě se ta placka zdá divná, ( vím že sem jí asi udělala špatně, ale nwm co sem dělala špatně) je taková že se mi láme, a po usmažení není vůbec bílá ale taková průsvitně hnědá, ale smažím tak jak to tady máte.. Vážně nevím, prosím poraďte mi. Připomínám, že poměr surovina postup sedí!!! ;-(;-(;-(;-(;-(;-(;-(;-(;-(;-(

já a zase já

31. 8. 2012 20:33

;-(Ahoj, nevím čím to je, ale mě se ta placka zdá divná, ( vím že sem jí asi udělala špatně, ale nwm co sem dělala špatně) je taková že se mi láme, a po usmažení není vůbec bílá ale taková průsvitně hnědá, ale smažím tak jak to tady máte.. Vážně nevím, prosím poraďte mi. Připomínám, že poměr surovina postup sedí!!! ;-(;-(;-(;-(;-(;-(;-(;-(;-(;-(;-(;-(

M

25. 8. 2012 17:14

Nerozumím jedné věci a to je, že když vaříte podle tohoto receptu, tak každej tu píše jinej výsledek (někdo super, někdo hrůza)...

jarundaj

17. 7. 2012 19:11

Moc děkuji za recept, vnuci tortilly milují, ale ty co se prodávají jsou dost drahé a hlavně nejsou čerstvé.Vařím nejraději jen ze základních potravin, abych se vyhnula chemii. Dnes jsem je dělala poprvé, dala jsem napůl sádlo a olivový olej, náplň kuřecí maso na kari a spousta zeleniny,a kluci to ohodnotili: babi, luxus!

nikca

4. 7. 2012 11:14

dobrý den můžu se zeptat jestli ta placku chutná podobně jako ta kupovaná i kdž ta kupovaná je z kukuřičné mouky ?

Pavlína

19. 6. 2012 14:02

Povedly se na poprvé :yes::yes: určitě jsem je nedělala naposled :-)a nelámala se ani jedna :-D

Misa

16. 3. 2012 11:05

Tento recept je opravdu skvělý, povedlo se na první pokus :o) akorát jsem místo obyč. mouky dala celozrnou nebo grahamovou, aby to bylo dietnější :o)Smažila jsem na sucho na teflonové pánvi, na keramické se to připalovalo. A opravdu stačí pár sekund smažit,jakmile se začnou dělat bubliny, ihned obrátit a smažit z druhé strany. Za pár minutek máte plno chutných tortil! :o)

káča

15. 3. 2012 19:03

Můžu se zeptat - to sádlo v pevném stavu nebo rozpustit? Díky

marta

17. 2. 2012 10:48

http://www.toprecepty.cz/recept/1538-tortilla-mouc...Tento recept je super. Na jiných stránkách si stěžují, že se jim tortila láme. Podle mě to nejsou kuchaři, nebo někdo kdo doma běžně nevaří. Jediný fígl je v tom, že se nechá těsto uležet, nebo se po upečení nechá zvlhnout v sáčk a pod. Už moje babička mě učila, že když upeču koláč mám ho přikrýt mokrou utěrkou, aby zvlhnul. A nemusí v něm být ani mnoho tuku. Podotýkám, že i když nemám pec jako měla moje babička, která na tom pekla lokše(bramborová placka z vařených brambor), dělala jsem je (tortilly) na sklokeramice a v pohodě. Jen ji musím pořádně očistit, ale to naše babky dělaly taky a ještě musely přikládat. Nám stačí otočit knoflíkem. Tak mnoho zdaru:-D

Hani

16. 2. 2012 21:17

Můžu mít dotaz? Po usmažení když jsem chtěla tortillu zatočit, tak se mi zlomila. Udělala jsem těsto moc tenké? Všechno jsem dala podle receptu :-):-//

Speedy

7. 2. 2012 17:52

toto je nejlepsi recept na tortillu :) :) :) :)

Terka

13. 9. 2011 18:33

Super recept, poměry odpovídájí, těsto vláčné a dobře se zpracovává :yes::-p

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: tortila recept tortilla recept tortilla tortilla recept tortila recept tortilla tortilla recepty tortilla těsto kukuřičná tortila recept tortilly recept moucne placky tortila těsto tortila recepty recepty tortilla tortilla wraps výroba domací tortilly kukuřičné tortily recept recept na tortillu kukuřičná tortilla recept tortilla recept na těsto

Suroviny: mouka hladká, sůl, sádlo, voda

TopRecepty.cz

Tortilla moučná

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8Vl