Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pohanka na různý způsob

Pohanka začíná být v dnešní době oblíbenou potravinou pro její cennou výživovou hodnotu. Pohanka je přirozeně bezlepková a obsahuje důležité vitamíny, bílkoviny a esenciální aminokyseliny. Pohanka se dá připravit na různé způsoby, hlavně ve slané verzi. Ale dá se připravit i jako sladké jídlo.

Hodnocení receptu je 5,0 (30×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 20 min

45 min (25 min příprava + 20 min tepelná úprava)

14. 10. 2010 01:20

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie13 958 kJ / 3 336 kcal
Bílkoviny82,62 g
Tuky123,57 g
Vláknina99,46 g
Cholesterol 282 mg
Sodík 70 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy425,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Takto se pohanka vařila a vaří v naší rodině mnoho let.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

RAW_Marek RAW_Marek

18. 8. 2015 22:35

Skvělý recept. Jen bych chtěl upozornit na drobný rozdíl mezi pohankou světlou a tmavou. Jedna z nich není příliš dobrá pro naše zdraví. Mrkněte na
https://www.rawmarket.cz/obiloviny/pohanka

vjerunka

29. 5. 2014 11:41

Děkuji za všechny rady a podporu, budu dělat pohanku poprvé, tak snad se povede:-))

Lenička

8. 6. 2013 18:11

Děkuju všem za inspiraci,pohanku budu dělat po prvé,tak snad mi zachutná :-)) určitě jí zkusím i nasladko jako zdravou snídani :-D

Ivana79 Ivana79

10. 1. 2013 16:07

Evi,určite ešte s niečim bude,lebo mi zostalo trištvrte sáčku:-DPotom pridám fotku;-)Dnes som ju dojedla a chutila mi ešte viac,tie chute sa viac prepojili:-)

eva hubova eva hubova

9. 1. 2013 20:08

Ivana79: Ivanko díky za fotečku...doufám, že Ti pohanka zachutná a příště bude fotka třeba s houbami:-))

Ivana79 Ivana79

9. 1. 2013 15:51

Evička,ďakujem za tieto recepty,lebo pohanku som dnes kúpila a jedla prvý raz v živote.Nemala som ani potuchy ako to bude chutiť a priznám sa,že na sladko si to ani neviem predstaviť:-8Je to zvláštna chuť.Urobila som si k tomu sójovú čínu;-)+20

zdenina56@centrum.cz

8. 3. 2012 19:37

:yes:díky za inspiraci všempohanka-naruzny-zpusob:-p:yes:

Bahula Bahula

14. 2. 2012 23:55

Pohanku mám poslední dobou také moc ráda, zalitou horkým sojovým mlékem s medem a ořechy:-p:yes:+

Reny2

7. 1. 2011 12:02

tak tohle je vytecny....pohanku mam,ted uz mam i inspiraci a s tema boruvkama nebo svestkama to bude jist i synator...ale pro mne je to za boda a velkou pochvalu za pouziti skoro zapomenutych surovin....:yes::-K

eva hubova eva hubova

14. 10. 2010 21:44

Díky v šem za komentáře a:yes:
Terezko,vím že spousta lidí dnes vaří pohanku tak jako Ty aby byl zachován rutin proto jsem dala do poznámky,že se vaří takto v naší rodině:-))moje babička pocházela z chudobného valašska a vařila pohanku víckrát týdně na oběd a to už je víc jak 70 let.Myslím,že se tenkrát nehledělo na vitamíny,atd. ale aby se rodina najedla.:-))taky uvařenou pohanku nám zalila mlékem-to si dělám i dnes.Jeden z receptů byl pohanka zapečená se sušenými švestkami,ale to si nepamatuji jestli se uvařená zapékala ze švestkami nebo syrová a pak se polila máslem a pocukrovala,možná někdo bude vědět jak se to vaří

zizala zizala (moderátorka)

14. 10. 2010 17:47

Díky za variace, pohanku máme taky rádi :-p:yes:

Ivana Ch

14. 10. 2010 15:19

Pohanku bych docela vyzkoušela, ale známá před taťkou a synem řekla že je cítit myšinou. Nesmím ji přinést ani do špajzu.

tejaja tejaja

14. 10. 2010 13:51

Evička, recepty sú super, len pohánka sa veruže nevarí...zaleje sa horúcou vodou, zakryje a šup s ňou do perín ( ako píše Jana ), :-D;-) je krásne nadýchaná, mäkká a nestráca sa rutín;-)
Pohánku milujeme, je to to najlepšie, čo pre svoje cievy môžeme urobiť :-D:yes:

Jana Pá

14. 10. 2010 13:38

nevařím, jen dám teplou vodu a nechám "jít":-)):-O, ale beru zdejší inspiraci na další "dobrůtku":-!:-p,jsem ráda za každou dobrou radu:yes::-K

Klariska Klariska

14. 10. 2010 12:28

Evi, úžasná variace receptů :-):yes:.

Na internetu i na obalu pohanky jsem se dočetla, že se má vařit maximálně minutu (a že se nesmí slévat!) a pak nechat cca 20 minut dojít. Tím se zabrání zbytečným ztrátám rutinu a dalších prospěšných látek, které obsahuje. Píšu to jako tip pro ty, kteří by z pohanky chtěli vytěžit maximum ;-).

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: pohanka na sladko pohanka jako příloha pohanka na slano úprava pohanky pohanka recepty pohanka recepty na sladko jak varit pohanku pohanka jako příloha recepty recepty pohanka na sladko pohanka jak vařit pohanka jako příloha recept jak upravit pohanku pohanka recepty jak vařit zapečená pohanka na sladko jak se vari pohanka pohanka jako příloha k masu pohanka s houbami pohanka se švestkami pohanka jídla z pohanky

Suroviny: pohanka, sádlo, sůl, houby, máslo, česnek, omáčka sojová, sýr strouhaný, houby, máslo, česnek, omáčka sojová, brambory, majoránka, sýr strouhaný, sádlo, cibule, sádlo, bůček uzený, máslo, cukr, borůvky

TopRecepty.cz

Pohanka na různý způsob

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PQEz