"Roštěná" omáčka
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 5 073 kJ / 1 212 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 200,16 g |
Tuky | 42,17 g |
Vláknina | 4,40 g |
Cholesterol | 650 mg |
Sodík | 1,61 g |
Sůl | 3,75 g |
Sacharidy | 7,05 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Omáčku nezahušťuju, chutná nám víc. Vyzkoušejte, je moc dobrá :)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
30. 10. 2010 09:13
Dobré moc dobré už jdu vařit
27. 10. 2010 12:04
Ahoj, já to znám z domu taky pod názvem roštěná a kupodivu přesně tento recept jsem hledala. Děláme doma jen s vepřového, jelikož hovězí je příliš drahé a tato "roštěná" mi přijde chutná. Takže se nad tím moc nepozastavujte...jsou i tací, co to jako roštěnou nazývají i když to z toho masa prostě není. Nenapsala to nikam do kuchařky, tak si myslím, že se nic neděje. Já Hobllince děkuji a jdu se pustit do vaření
14. 10. 2010 06:40
Hoblinko,kdysi jsme dělali roštěnou z hovězího, ale časem jsme ji začali dělat z vepřového, protože hovězí nějak nemáme rádi. Ale název zůstal "roštěná". A všichni kolem vědí o co jde. A děláme úplně stejně, jen nakonec přidáváme plnotučnou hořčici.
13. 10. 2010 22:35
Před časem tu proběhla "bitka" pod receptem Zajíc provanc, taky kvůli názvu. Já jsem si to odskákala se vším všudy. Hoblinka píše, že má k tomuto názvu své důvody. Tak ji nechte, nerada bych si myslela, že její důvody jsou pro některé z vás méně důležité než důvody autorky výše uvedeného receptu
13. 10. 2010 22:09
Hobllinko, myslím, že tě tu nikdo nechtěl kritizovat, ale uznej, že pod tím názvem bude asi každý hledat něco jiného...
13. 10. 2010 18:33
když se vám to nelíbí tak ho nedělejte... kritizovat dokáže každej
13. 10. 2010 16:42
hobllinka, no, tys tomu nasadila korunu!! Chápej, myslíš to dobře a recept je fajný, ale "Vepřová Roštěná omáčka", to snad.. Tak snad by to šlo takhle, co říkáš...Vepřová na způsob roštěné, nějak tak, jak ti radí maris a snad se na nás nebudeš zlobit
13. 10. 2010 15:42
spokojenost
13. 10. 2010 14:02
Hobllinko, prosím, neuraž se a neber to ve zlém, není to tak myšleno, ale vepřová roštěnka není, co recept přejmenovat např. Vepřová plec na způsob roštěnky ? Pod názvem Roštěná omáčka ani Tvůj recept nikdo nenajde a to by bylo škoda
13. 10. 2010 13:34
My máme vepřové radši než hovězí
13. 10. 2010 12:41
Líbí se mi nápad nahradit roštěnku levnějším vepřovým pleckem a zachovat způsob přípravy . Jen by to možná chtělo poupravit název, Roštěná z vepřového nebo Plecko alá roštěná...
13. 10. 2010 11:50
tak to netuším, recept mám po babičce prostě tomu tak říká
13. 10. 2010 11:46
Zajímalo by mne, proč se to jmenuje roštěná omáčka,když je maso vepřová plec
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 3 hodinami
Bramborový bochníček
Přidáno před 8 hodinami
Křupavý hermelín
Přidáno před 8 hodinami
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Přidáno před 8 hodinami
Fit salát
Přidáno před 20 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno 24. 4. 2024 15:15
Právě bylo uvařeno:
Mleté maso s těstovinami z jedné pánve
Moanka uvařila před 1 hodinou
Frankfurtská jemná polévka
Pavla91 uvařil před 2 hodinami
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Panova uvařila před 2 hodinami
Jogurtový ovocný moučník
Martina babička uvařila před 2 hodinami
Kuřecí plátek na zelenině s kroketami nebo rýží
Jan Nemec uvařila před 4 hodinami
Čočka na kyselo se smetanou
Johan15 uvařil před 5 hodinami
Margot řezy (hrnečkové)
Hovez81 uvařil před 6 hodinami
Špagety "Alfredo"
Valis uvařila před 6 hodinami
Pórková polévka
Med.brejcha uvařila před 6 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: rostena omacka roštěná rostena z veproveho masa rostena omacka recept roštěná omáčka z vepřového masa recept na rostenou omacku roštěná recept omáčky z vepřového masa roštěná vepřová roštěná roštěnky z vepřového masa rostena z veproveho omáčka roštěná recept roštěná omáčka omáčky rostena recept na roštěnou omáčku z veproveho masa roštěná z vepřového masa recept omáčky recepty roštěná omáčka omáčky recepty omáčka z vepřového
Suroviny: cibule, mouka hladká, ramínko vepřové, houby, sůl, pepř, olej, masox, vegeta
"Roštěná" omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7X2w
43 názorů