Smažený květák
Smažený květák je klasický recept české kuchyně, který chutná asi každému. Pokud neplánujete vařit i květákovou polévku, zkuste obalit květák syrový. Smažení květáku pak trvá jen o malinko déle, zato chuť je mnohem lepší.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 221 kJ / 292 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 23,74 g |
Tuky | 19,80 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 651 mg |
Sodík | 273 mg |
Sůl | 0,59 g |
Sacharidy | 4,69 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 6. 2012 09:37
strouhanka:....JO...
2. 4. 2012 18:09
Obalovat ho syrový je nejlepší mňamka
20. 3. 2012 17:03
Uzasny, ze jsem si to s Tim obalovanim precetla az ted, bordel na lince ale kvetak hOtovej
7. 8. 2011 13:44
Já ho nevařím, ale dělám 10 minut na páře a pak teprve obaluju, tak mi to příjde nejlepší.Chuť je skvělá a žádnej kousek není nikdy tvrdej.
26. 5. 2010 15:37
Co se týče trojobalu-viděla jsem v tv pořadu,už nevím jestli s p.Bohdalovou,nebo p.Podlahou obalovat v silonovém sáčkuOd té doby květák,kuřecí játra,žampiony,kousky kapra a další jiné takto připravuji(vajíčko v misce) a také už tak nezuřímnení binec na lince
12. 4. 2010 13:05
Zkusila jsem obalit syrový květák podle doporučení a je to opravdu mnohem lepší, jak na obalování, tak ta chuť. Takže díky!
28. 11. 2009 07:30
Taky jsem vyzkoušela smažit syrový květák a vážně dobrý. Hlavně je super to obalování. Obalovat vařený květák mi přišlo za trest
15. 11. 2009 13:52
4. 9. 2008 13:34
Šetřete síly, udělejte si Dušený květák podle zdejších stránek - uvidíte, že vám bude chutnat.
4. 9. 2008 13:34
Šetřete síly, udělejte si Dušený květák podle zdejších stránek - uvidíte, že vám bude chutnat.
4. 9. 2008 10:59
ano ano ano s tím sáčkem je to šikovná věc...
4. 9. 2008 10:12
ale ako napisala zizala...treba ho vyprazat pozvolna. a ze je surovy, tak mi ulahci aj obalovanie. ruzicky naskladam do sacku a zasypem trochou muky, uzavriem a potrasiem....za sekundu je obaleny
4. 9. 2008 09:41
také květák krátce povařím...příště ho obalím syrový, dám na vaše rady
4. 9. 2008 08:49
Já vždy květák trochu předvařím, ale jen krátce. A vidíte to, člověk se pořád učí Tak díky za komentáře
4. 9. 2008 07:20
Já také podle tchýně obaluju květák syrový. Smažení sice trvá trošku déle, ale chuť je neporovnatelná. Stejně tak, když dělám květák na mozeček, dusím na cibuli květák syrový, nakrájený na kousky. Je to opravdu chutnější.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 1 hodinou
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 1 hodinou
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 15 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 15 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 16 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Blesková polévka s vaječnou jíškou
Ryngle uvařila před 44 minutami
Domácí langoše
Ryngle uvařila před 49 minutami
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Kattyy uvařila před 1 hodinou
Pečená marinovaná krůtí stehna
Dohnalova uvařila před 1 hodinou
Klasické české rohlíky
Hanci166 uvařila před 1 hodinou
Nejlepší stehna
jardas uvařil před 1 hodinou
Nudle s mákem
ctomala uvařila před 2 hodinami
Mrkvový dort
Princezna@Lada uvařil před 5 hodinami
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 13 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 14 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: květák recepty květák recepty z květáku obalovaný květák jak uvařit květák nejlepší recepty z květáku recepty květák jak se vaří květák květák recept jak obalit květák obaleny kvetak obalovaný květák recept recept květák recepty na květák recept na květák jak udělat květák top recepty květák květák na řízek jak smažit květák obalování květáku
Suroviny: květák, sůl, mouka hladká, vejce, mléko, strouhanka, olej
Smažený květák
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Y80
31 názorů