Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablkový křen

Výborné spojení jablek a křenu ve sladkokyselém nálevu. Velmi snadný a rychlý recept. Jablka a křen nastrouháme a zalijeme horkým nálevem. Můžeme krátce sterilovat. Podáváme k ovaru, párkům a jiné oblíbené uzenině.

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava)

8. 10. 2010 22:05

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie9 509 kJ / 2 273 kcal
Bílkoviny8,00 g
Tuky4,27 g
Vláknina33,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 916 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy534,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Sterilovat se nemusí, ale já pro klid na duši jsem nechala asi 20 minut pod vodou sterilovat. Podává se k ovaru i k párkům, či jiné ohřáté uzenině.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Michal II

26. 12. 2020 15:27

Asi jsem staromilec, ale toto mi nepripada idealni. Kazdopadne valit ocet, byt treba jablecny, do jablek a krenu je nesmysl. Daleko lepsi je normalni citron. Rovnez sterilovani a zahrivani je hloupost. Takto udelany kren vydrzi v lednici pomerne dlouho a klovek nesmi byt liny si udelat dalsi cerstvy.

Alena

25. 2. 2016 17:17

Do nastrouhaného křenu s jablky dáte sůl,cukr,ocet a zalijete trochou vývaru,je to konzervované a vydrží velmi dlouho.:-*

Vlasta

30. 12. 2015 18:00

Máme ho moc rádi,zítra připravuji k ovaru:-p:yes:

atulka1@email.cz

tejaja tejaja

18. 10. 2015 10:57

mike přerovský: Dobrý nápad, ale to je už iný recept. :-) prosím, o akom odpade vravíte ? Veď nastrúha sa celý očistený chren. :-) Ja srúham na robote, ale aj ručne strúhaný sa dá v pohode. ;-)

mike přerovský

18. 10. 2015 09:21

Očištěný křen nakrájím na kolečka a umelu na masovém strojku-nejsou žádné zbytky jako při strouhání.Pomletý křen namačkám do zavařovací sklenice asi 2 cm od vrchu a zaliju plnotučnou hořčicí asi 1 cm.Hořčice časem vysychá ale při odebírání křenu se promíchá a doplní čerstvou. Takto vydrží v ledničce pod víčkem i půl roku.

Strihyn

15. 4. 2014 23:54

Supr recepet, teď jsem to dodělal. Akorát jsem si ho trocha upravil.
Jablek, octu i vody stejně. Cukru 180g, křenu 350g. U nás máme rádi ostrý ;-). Jeden malej TIP na špinavej rendlík od cukru: hoďtě tam pytlík čaje a zalejte ho horkou vodou. Odpadá pracný umývání :-D
Zítra peču kolena, už se moc těším.
Dávám bodík :yes:

Zdeněk z Kroměříže

3. 1. 2014 22:01

dnes jsem si vyryl křen, koupil jablka a udělal tuto specialitu.
Ještě teď to cítím v nose. Je to vynikající:

Marie od Plzně:

Marie od Plzně

14. 11. 2013 15:43

Přečetla jsem si návod -něco podobného jsme kdysi dávno také dělávali. Tak se do doho pustím - křen jsem si vykopala na zahradě a
a dám se do práce.Díky za recept.

Simona Skolakova Simona Skolakova

15. 10. 2013 11:55

deda:to znamená,že když při míchání - vaření tohoto roztoku dáš vařečku ven tak se musí táhnout cukernatá voda jako nit;-)Je to jednoduché,ale možná to složitě píšu,třeba to někdo vysvětlí lépe;-)

deda

15. 10. 2013 11:44

cvo znamená pojem:.....voda na nit.....?

veramarie

14. 8. 2013 10:04

veramarie.
Recept je nejvýbornější. já ne kvůli křenu, který u nás už neroste, ale kvůli raným jablíčkům, těch je hodně.:-p

Jitka

23. 8. 2012 12:18

Moc děkuji za rady.

Jana Pá

23. 8. 2012 11:45

Já křen očistím a celé kousky např. 20 cm vrznu do pytlíku a zamrazím, pak jen vytáhnu - nastrouhám potřebné množství a hned vrátím zpět, vydrží celý rok;-)

Severinka Severinka

23. 8. 2012 10:32

Jitka (neregistrovaný/ná):nevím zkus ho dát do sklepa do písku a nebodole v lednici v tom šuplíku mě v mikrosáčku taky dost dlouho vydržel ;-);-) a myslím když si ho nastrouháš a dáš do krabičky do mrazáku, vydrží určitě taky:-D:-D:-D

Jitka (neregistrovaný/ná)

23. 8. 2012 08:20

Prosím může mi někdo poradit zda se dá takto uchovávat samotný křen?Děkuji

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: křen s jablky kren s jablky recept kren jablkovy kren kren s jablkem křen s jablkem recept recept na křen s jablky strouhaný křen s jablky křen recepty jablka s křenem křen recept recepty kren recept křen s jablky křen s jabkama jablkový křen recept domácí křen recepty jablka s křenem recept jablkový křen jablka s krenem recept jablečný křen

Suroviny: jablko, křen, ocet, cukr, voda

TopRecepty.cz

Jablkový křen

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G870