Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkonošské kuře s bramborovými noky

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

1. 10. 2010 21:19

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie13 685 kJ / 3 271 kcal
Bílkoviny107,26 g
Tuky162,81 g
Vláknina28,40 g
Cholesterol 774 mg
Sodík 3,32 g
Sůl7,71 g
Sacharidy329,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Tento recept mi došiel do mailu a ani neviem, kto mi ho poslal. Pretože je to fakt bomba a tu v receptoch nie je, tak som sa rozhodol, že ho sem pridám. Ak niekto pozná autora, nech mi napíše, ja to tu potom rád uvediem. Inak ja k tomu používam zemiaky.

Toto, skoro až slavnostní jídlo, se může směle zařadit mezi skvosty české kuchyně jako je vepřo-knedlo-zelo nebo svíčková na smetaně. Není to sice žádná lahůdka pro vegetariány a také dietolog by zaplakal, ale kdo by odolal krásně vypečenému máslovému kuřátku plněnému červeným zelím s uzeninou a k tomu po domácku vyrobené bramborové noky. Navíc tento recept určitě k plné spokojenosti zvládne i méně zkušený kuchař či kuchařinka.

Tento recept, který si okamžitě moje manželka zamilovala a ustavičně mi jej předhazuje, jsem před léty objevil v jedné brožurce. Myslím, že to byla taková zdarma brožurka, co dávala Tescoma v každém obchodě s kuchyňskými doplňky. To je ale úplně jedno. Hlavně, že to je skvělé papání a navíc i působí tak nějak honosně, takže se určitě nemusíte stydět jej uvařit jako součást slavnostního či nedělního menu. Jídlo je to dosti vydatné a také více mastné (vzhledem k množství použitého másla), ale kombinace másla a kmínu je na této pečeni dokonalá. Pokrm můžete připravit jak z celého kuřete, což je doporučený postup, a nebo také z jednotlivých stehen. K tomu buď doporučované bramborové noky, ale nic nezkazíte klasickým bramborovým knedlíkem a ani jiné varianty (baj i kobzole) nevylučuji.

Skvělý nedělní oběd, a až to vyzkoušíte, napište jak vám to chutnalo. Přeju vám dobrou chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Martina 12 Martina 12

4. 8. 2018 18:00

<3naprostá lahůdka,vyzkoušeno a pochvala taky byla;-)

Sodovka Sodovka

8. 11. 2010 11:46

Richarde, to musí být fakt bomba. :-p :-p :-p. Recept ukládám a už vím co budu o Vánocích (mezi svátky) vařit.:yes: Kuře na zelí (hlávkovým i kysaným) dělávám, ale s červeným zelím a uzeným jsem ho ještě nedělala - neplnila. Kuře dost často plním pod kůži, (ale klasickou-rohlíkovou náplní) a doma tomu říkáme kuře jako prase. Teď bude obměna. Již se těším a posílám za bezva recept +9.:yes: :-p :yes:

savlinka savlinka

7. 11. 2010 17:23

teda to bude dobrota:-))jsem z KRKOKONOŠ a neznám:-8určitě,ale udělám:yes:

Iriska Iriska

7. 11. 2010 17:04

Richarde, tento recept jsem viděla před asi 5 roky na TV Prima v pořadu Prima vařečka a vařil jej Vladimír Čech. Hned jsem to pak zkoušela a vím, že kuře bylo super!! Díky za připomenutí a samozřejmě ti posílám bod:yes:+

Eliza Eliza

7. 11. 2010 13:21

Super nedělní oběd...:yes::-p Jen ty noky jsem už nezvládla, tak byl kupovaný knedlík - bramborový ;-). Posílám fotky a bod. :-)

smukoo smukoo

2. 10. 2010 17:36

Ja som ten recept dostal do môjho emailu na Pokeci.sk od mne neznámeho človeka, a bol v češtine. Bohu žiaľ nie je tam uvedený autor, bo rád by som mu prejavil veľkú poklonu. Je to bomba, aj podľa mojich dvoch, ktorí by to chceli takmer denne. Ale pre obmenu to robievam aj so zemiakmi a vyskúšam aj s knedľou.

drahulin drahulin

1. 10. 2010 22:21

Vyčerpávající komentář.;-)Recept super.:yes::yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

1. 10. 2010 21:40

Rišo, ty po česky?:-O Dost dobrý recept!!:yes:

veveruskaa

1. 10. 2010 21:30

Hmmm, to vypadá nádherně, hned bych si dala, fotečka by nějaká nebyla :-):yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: noky recepty s bramborovými noky krkonošská jídla bramborové noky recept jídla s bramborovými noky krkonošská směs bramborové noky se zelím cele kure recepty noky tescoma s chuti nedělní kuře vareni a peceni po domacku krkonošské recepty jídla s noky krkonošská kuchyně recept s bramborovými noky s bramborovými noky cele kuře kuře na zelí plněné kuře kysaným zelím pečené kuře plněné zelím vladimíra čecha

Suroviny: kuře, krkovice uzená, zelí sterilované červené, máslo, olej, sůl, kmín celý, brambory, mouka hrubá, vejce

TopRecepty.cz

Krkonošské kuře s bramborovými noky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5Lwv