Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čalamáda moc dobrá

Doma sterilovaná směs zeleniny neboli čalamáda, kterou můžeme vytvořit z přebytků ze zahrádky, je skvělý způsob uchování zeleniny do další sklizně. Pikantní čalamády používáme všude tam, kde bychom použili sterilované okurky.

Hodnocení receptu je 5,0 (123×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 65 min Doba tepelné úpravy: 25 min bez doby odležení

90 min (65 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez doby odležení)

30. 9. 2010 09:04

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie19 896 kJ / 4 755 kcal
Bílkoviny13,24 g
Tuky303,40 g
Vláknina29,45 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 56,25 g
Sůl140,50 g
Sacharidy481,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Acraj Acraj

15. 10. 2015 09:15

Hanka: Deko raději ne, ať je zdravá bez konzervantů...:-p

Hanka

8. 10. 2015 20:12

Mám podobný recept, kde přidávám deko a pouze uzavřu sklenice a uložit do tmy, protože zelí lehce tmavne. Jinak skvělé.

Divišová Věra

6. 10. 2015 10:23

Díky za recept moc dobré.

brejska

21. 9. 2015 12:50

Čalamadu jsem dělala pro velký úspěch 2x. Ještě jsem přidala nahrubo nastrouhanou cuketu. Vše jsem dodržela, jen soli jsem dala 11dkg. V obou várkach šťáva vystačila perfektně. Už se tesim, jak si pochutname.:-)):yes:

Anna

13. 9. 2015 08:59

Aby čalamáda nesčerňala, treba dať 1/2 lyžičky kalium /pyrosiričitam draselný/ dáva sa do vína. Dostať kúpiť v drogérii alebo v semenárstve.

Pája

10. 9. 2015 16:57

Já jsem dala méně soli a i tak mi to přijde slanější ale ještě to není uleželé tak snad to nebude přesolené .)

hosta hosta

10. 9. 2015 11:26

Bobina: Myslím, že nevloudila;-) - na takové množství zeleniny je podle tebe jen 4 dkg cukru a 1,5 dkg soli? - autorka již reagovala 10.12.2013

Bobina

10. 9. 2015 10:29

***salát/čalamáda je výborný-jen pozor na dávku soli a cukru, určitě si všichni povšimli, že se chybička vloudila a dávkování má být v gramech, tedy 40 g cukru a 14 g soli místo dkg-při přímé konzumaci je možno doplnit nakrájenými rajčaty, případně nastrouhanou okurkou:yes:

Kamila

9. 9. 2015 18:19

prosím o radu taky jsem ji delala a zčernala mě.;-(

Vladimíra Husáková

7. 9. 2015 15:02

KELISKA IVA:
Ráda bych se zeptala, jestli jste dodržela 14 dkg soli, některým kuchařinkám se to zdálo moc.

Vladimíra Husáková

7. 9. 2015 15:02

KELISKA IVA:
Ráda bych se zeptala, jestli jste dodržela 14 dkg soli, některým kuchařinkám se to zdálo moc.

KELISKA IVA KELISKA IVA

6. 9. 2015 10:29

Včera jsem jí udělala,je výborná :yes: udělám ještě aspoň jednu dávku na rozdání ;-)

Zdenka Kocianova

28. 8. 2015 10:55

Doporučuji,vyborna:-p:yes:

Radulinka6 Radulinka6

28. 8. 2015 10:07

Díky moc za skvělý recept.Uděláno, ochutnáno a dnes budu dělat další.Jen jsem přidala hořčičné semínko.:yes::-p

Jarka Štetinova

13. 8. 2015 22:36

výborný recept,delam ho uz po nekolikáté.Bud jako salát nebo jako čalamádu. děkuji sestřičko.:-):yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

1 2 3 4 5 6 8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: čalamáda čalamáda recept recept na čalamádu domaci calamada čalamády jak se dělá čalamáda recept na domácí čalamádu domácí čalamáda recept calamada bez zavarovani recept čalamáda recepty na čalámádu recepty na čalamády čalamáda recepty výborná čalamáda výborná domácí zeleninová čalamáda recept na dobrou čalamádu recepty čalamada zavařování čalamáda jak udelat calamadu zavarovani calamady

Suroviny: zelí hlávkové, paprika čerstvá zelená, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá žlutá, cibule, mrkev, ocet, olej, cukr krystal, sůl

TopRecepty.cz

Čalamáda moc dobrá

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nOJE