Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Indické džaldí-džaldí (jablečný koláč)

Hodnocení receptu je 4,9 (29×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

9. 11. 2010 01:16

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie19 757 kJ / 4 722 kcal
Bílkoviny55,40 g
Tuky172,47 g
Vláknina41,00 g
Cholesterol 510 mg
Sodík 47 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy716,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Podáváme teplé či studené, při servírování možno doplnit zakysanou smetanou, jogurtem či šlehačkou.

Já jsem rozinky vynechala, syn je nemá rád.

Zdroj: Apetit 02/2008

Doplnění: po ochutnání doporučuji snížit množství cukru, je dost to sladké - ale záleží i na jablkách, já jsem neměla kyselá

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

skarlettka

13. 10. 2016 11:07

U nás tomu říkáme finský koláč.

isindy isindy

29. 10. 2013 08:01

Jana Remkova: díky, Jani, moc pěkné :-):yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

26. 10. 2013 10:20

Ivo, paráda!! Nikdy bych nevěřila, že z té kupy mouky může být buchta. Přidávám foto!!!:yes:

Drndě

19. 7. 2013 15:00

Sypaný koláč dělám od roku 1965,původní rp je s meruňkami.S Indií nemá nic společného.

Drndě

19. 7. 2013 14:50

Tento rp dělám od roku 1965,nejlepší a původní je s meruňkami.
P.Vítek se snažil být světový,proto ta Indie.

isindy isindy

9. 2. 2013 22:35

Janina: to jsem ráda, to nakrájení másla a rovnoměrné rozložení je fajn vychytávka :)

Janina

7. 2. 2013 18:47

Koláč má obrovský úspěch, právě mi opět zlátne v troubě! Část cukru nahrazuji vanilkovým a kostku másla (vyndanou z lednice) navrch NAKRÁJÍM na slabé plátky a pak není problém, aby bylo rovnoměrně po celém koláči.

basha☺

29. 9. 2012 12:36

super koláč!!:yes:
všem moc chutnal...
akorát doporučuji udělat vrchní vrstvu jako drobenku (smíchat druhou část mouky s máslem).Protože tam kam se máslo nedostalo, se neudělala krusta a mouka zůstala neupečená:-(

BastMetztli

8. 1. 2012 17:42

Tento moučník miluji. :yes: Skořici lze vyměnit i za vanilkový cukr nebo trochu perníkového koření.

isindy isindy

13. 11. 2010 18:27

Sinyl, Indové jsou tedy asi leniví :-D:-D:-D:-D:-D:-D

Sinyk

13. 11. 2010 18:25

Tak já tento koláč dělám přes 356 let, recept mám od své mamky pod názvem koláč lenivé hospodyně

Anna Kocikova Anna Kocikova

9. 11. 2010 14:51

Je to na hrníčky;-)a hlavně málo pracné:-)):yes:Líbí se mi+3:yes:a ukládám:-*

Nadja Nadja

9. 11. 2010 14:11

:-O Znám také léta jako sypaný koláč, jen místo krupice a polohr.mouky dávám mouku hrubou.
:-O:-O:-O Takže já vlastně peču po indicku a vůbec o tom nevím!

magdalenka magdalenka

9. 11. 2010 13:50

Mám dojem, že okrem džaldí-džaldí nič indického neovládam...(iba ak karí ryžu, cha!)

isindy isindy

9. 11. 2010 13:40

no vidíš, jak jsi šikovná a mezinárodní , a ani o tom nevíš :-O:-D:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: indické recepty indický moučník sypaný jablečný koláč indicke moucniky jablecny kolac sypany kolac jablecny sypký jablečný koláč sypaný jablečný koláč karlštejnský jablečný koláč z krupice indický jablkový koláč sypký koláč s jablky sypaný jablkový koláč jablecny kolac krupice jablečný koláč na plech jablečný koláč ze sypké směsi jablečný koláč recepty finsky koláč sypany kolac s jablky indické džadlí indické nudle

Suroviny: jablko, krupice, mouka polohrubá, cukr krupice, máslo, skořice mletá

TopRecepty.cz

Indické džaldí-džaldí (jablečný koláč)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l7BM