Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

"Korhely leves"- opilecká polévka - vyprošťovák

Náročná jsou rána opilcova. Pokud mu chcete trochu ulevit, uvařte vyprošťovák - korhely leves. Opilecká polévka pochází z Maďarska a základem je kysané zelí. Doplňuje ho klobása, uzené maso, smetana a paprika. Pikantní štiplavá chuť údajně probere i mrtvého.

Hodnocení receptu je 5,0 (40×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

6. 11. 2010 14:28

Suroviny pro 6

6

Nutriční hodnoty

Energie7 372 kJ / 1 762 kcal
Bílkoviny88,81 g
Tuky114,00 g
Vláknina30,00 g
Cholesterol 395 mg
Sodík 7,51 g
Sůl18,13 g
Sacharidy85,23 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: starý rodinný recept. Toto sa u nás podávalo ako posledné teplé jedlo nad ránom na svadbách, hlavne na Silvestra a na veľkých rodinných "sešlostech". Polievka je čím staršia, tým lepšia - ale to sa u nás nikdy nestihlo stať. Je veľa variant prípravy, u nás sa zaužíva práve táto.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Juraj

20. 2. 2013 06:31

perdukj@azet.skja varím kapusta meso rebra klobasa cele zemiaky potom scedim polievka sa podava s cestovinou a ostatne ako druhe jedlo pekne upravene cele zemiaky rebro klobasa meso. skuste!:yes::-K

Ivana79 Ivana79

31. 10. 2011 16:33

Tak mám vykvasenú kapustu a hneď som uvarila túto polievku,podobnú robím na Vianoce a je moc dobrá:-*:yes:

Irenke Galamb Irenke Galamb

29. 1. 2011 04:32

nagyon jol néz ki,étvágyat kaptam rá:-),,,vypada to krasně:yes:

Jíra

9. 11. 2010 11:37

Při čtení receptu a pohledu na foto jsem normálně pustil slinu. Dnes u nás bude na pořadu \"Opilecká polévka\";-)!

Pajaska Pajaska

9. 11. 2010 00:25

Iby,tak tuto zelňačku dělávám také na Silvestra na půlnoc nebo na ráno na Nový rok.Krásně člověka probere a spraví chuť.Jen nedávám ocet,stačí kyselost zelí.Máme domácí a tak má větší grády ,než kupované.;-):yes::-p:-p

Meszarosovabolya Meszarosovabolya

7. 11. 2010 08:14

Dakujem za pekné komentáre a pekné hodnotenie:-p:-))

xanny

6. 11. 2010 17:11

:-p:-p:-K přesně podle mého gusta, posílám bodík :yes: a v týdnu udělám :-D

rebeka rebeka

6. 11. 2010 15:16

mňáám,aj toto máme rádi:-D:-p:yes:

popletko

6. 11. 2010 14:51

maminka podobne delavala vanocni zelnacku-kapustnicu , pridala jeste houby ,no maso a klobasy nechala vcelku. Taky nepreplachovala zeli, nebo jen trosku- podle zeli - vanocni milujeme kyselou :-p :-p :-p :-p :-D :yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domácí vyproštovák leves polévka na nový rok zelňačka vyprošťovák vyprostovák po silvestru opilecká zelňačka nejlepsi vyprošťovák polevka na silvestra opilecka polivka vyprošťovák na silvestra polévka po silvestru babicina kapustova polevka polévka jako vyproštovák opilecká polievka polévkavyproštovák pikantni pekingska polevka vanocni vyprostovak polivka vyprostovak ocet jako vyprošťovák opilecke zeli

Suroviny: zelí kysané, klobása pikantní, maso uzené, smetana sladká 33%, cibule, česnek, kmín celý, pepř celý, koření nové koření, pepř mletý, bobkový list, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, mouka, olej, voda, cukr krystal, ocet

TopRecepty.cz

"Korhely leves"- opilecká polévka - vyprošťovák

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2WKz