Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čabajská klobása - "Csabai kolbász"

Čím dál víc lidí má v oblibě doma vyráběné uzeniny, protože ty kupované nejsou vždy kvalitní. Pokud k tomu máte podmínky, stanou se vaše čabajské klobásky vaším majstrštykem.

Hodnocení receptu je 4,9 (27×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 300 min Doba přípravy: 300 min bez uzení

300 min (300 min příprava, bez uzení)

5. 11. 2010 12:34

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie52 050 kJ / 12 440 kcal
Bílkoviny2 010,07 g
Tuky426,79 g
Vláknina41,23 g
Cholesterol 6,50 g
Sodík 114,13 g
Sůl280,00 g
Sacharidy123,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: našla som na madarskom webe o zabíjačkách.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

tejaja tejaja

15. 1. 2017 09:35

Ela: Z vlastnej skúsenosti môžem povedať, že to nefunguje. :-)

Ela

15. 1. 2017 01:57

Navir: Dobrý večer.Poházejte při sadbě semenem afrikánu.

Navir Navir

11. 12. 2016 22:28

A ještě poznámka k tomu BIO. Pěstujete někdo brambory? Doma, na zahrádce? Tak jistě víte, co to je sbírat mandelinku v malém... pro sebe... Může mně někdo vysvětlit, jak zlikvidovat mandelinku BIO ve velkém? Pro brambory na velkoprodej?

Navir Navir

11. 12. 2016 21:52

Milan P.: Moje řeč. Dneska už je snad každý schopen si vygooglovat co je co a pokud si chce do polévky přidat masox, tak si ho tam prostě přidá a ty výkřiky tady (nebo i jinde) o škodlivosti jsou úsměvné, protože se o tom ví, všude píše, všichni to vědí, TAKŽE: kdo chce si dochucovadlo dá, kdo nechce nedá, ale těch keců kol a kolem je habakuk a vcelku zbytečné. Prostě dám, nebo prostě nedám, ale kecat a kecat až do bezvědomí je naprosto zbytečné, zejména od odpůrců. Jejich výkřiky: PROBOHA, TO SNAD NE! jsou na palici, protože by nesměli jíst nic jiného než plody ze své biozahrady a biochovu. Podotýkám: ZE SVÉHO! Protože nikdo nikde vám nezaručí bezúhonnost potravin z BIO chovů :-8 A mezi námi - buďme rádi, že máme co jíst...

Milan P.

11. 12. 2016 19:52

Víte, já žasnu nad znalosti lidí . Přesně vědí co do čeho nedávat. Jen "trotl by tam dával " glutamany a podobné karcinogenní srač... , ale vůbec jim nevadí , že je to v 99 masných výrobcích ze 100 i v té nejdražší šunce a v sýrech všeho druhu , v jogurtech, v koření do polívek jako zvýrazňovač chuti a podobně. Jsou to určitá Éčka !!! A´t si dá , kdo chce a kolik chce.Každého věc,ale proč tak agresivní vyjadřování ??? Tak to tam nedám !!!Proč ale napadat.
Zdraví Milan P.

Paja

4. 12. 2016 19:53

Vážení, nezlobte se na mě, ale jenom úplný trotl bude přidávat sanytr do domácích klobás. Pokud je budu doma dělat tak právě proto aby tam třeba karcinogenní sajrajt nebyl a pokud někomu vadí, že by to tak dlouho nevydrželi, tak jich udělejte míň a včas je sežerte :-) Pro šťourali - dusičnan sám o sobě karcinogen není, ale dusitan už bohužel jo a v těle nám ten dusičnan nějak zapracuje a ...

sules sules

21. 11. 2016 13:12

...dobrý den...vážně je nutné udit tři dny ? čabajku jsem ještě nezkoušel, ale klasické klobásky mi stačí tak kolem šesti hodin...ale jsem v tom teprve na začátku ...zatím jsem udil jen maso ...

Igor

19. 11. 2016 20:08

cloud01: ja robim klobasky skoro 5O rokov...2dkg soli na kilo mäsa je presne a ten cukor a sanitra...no neviem kto to vymyslel,ale cukor sa dava miesto sanitri...sanitra je dusičnan,neviem načo by ste to tam ešte davali...praškovy cukor sa dava kôli červenej farbe mäsa..vyzretie

Milan P.

14. 11. 2016 23:31

Zdravím Vás vážení.
Přidal jsem pár obrázků vlastních výrobků. A po mých zkušenostech se držím s kořením při zemi. Ono někdy méně , znamená více.Oceňuji i práci svého předřečníka ,který objasnil, kdo vlastně vymyslel čabajku.Patří to vůbec sem ???Myslím si , že mi je to jedno!!! Tento recept se nedá pokazit a klobásky jsou výborné. POKUD... je nepřesolíte!!! S tím opatrně.Pomůže jen zkoušení.
A zase--- nedosolené se dají jíst, p ř e s o l e n é -vyhodit.
Milan P.

beda venerabilis

14. 11. 2016 12:21

Dvě připomínky:
1. "Černé koření" se česky jmenuje pepř.
2. Ale to je spíš dojem či pocit: Vždycky se mi zdálo, že v čabajce cítím i tymián.

Valéria

13. 11. 2016 11:21

Mike: Maso dávaš len bravčové?ja viem tak,že i hovadzinka...či?

Marie Svarcova Marie Svarcova

6. 11. 2016 21:14

:yes: přesně tak jsme je dělávali, když bývaly zabíjačky <3 jo to už je dááávno

VeŠ

21. 4. 2013 09:56

Čabajky s výšeuvedeným receptem vyrábím již více než 25 let. Recept jsem tehdy získal od jednoho řezníka na Slovensku - konkrétně z Prievidze. V receptu, který jsem takto získal je dokonce 20 dkg česneku (podle mě je to akorát, já ho přímo miluji)a 4 dkg pálivé papriky. Po vyuzení je třeba je nechat vysusišit, pak to nemá chybu. Snesou se jak dobrým pivem, tak i s červeným vínečkem.

ivan

14. 3. 2013 07:29

odskoušeno, super!!!:-p:-p:-p

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domácí čabajská klobása čabajka recept domácí čabajka recept na pravou čabajku čabajská klobása domácí výroba recept na cabajskou klobasu recept na čabajku domaci cabajka recept recept na cabajky domácí čabajky recept na domácí maďarské klobásy madarska cabajka recept prava madarska cabajka domácí slovenské klobásy cabajka klobásy recepty recept na domácí slovenské klobásy čabajky recept maďarské klobásy čabajky recept na klobásy

Suroviny: plec vepřová, kmín mletý, sůl, rychlosůl, cukr moučkový, pepř mletý, česnek, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá

TopRecepty.cz

Čabajská klobása - "Csabai kolbász"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vZG5