Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažené rýžové závitky s rýží a kuřetem

Na smažené závitky nemusíte chodit do vietnamského bistra, můžete si je připravit v pohodlí vašeho domova. Rýžové závitky, plněné rýží a zeleninou, chutnají nejlépe, když je namáčíte do sójové omáčky, která je smíchaná se sladkou chilli omáčkou a česnekem.

Hodnocení receptu je 5,0 (26×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

29. 10. 2010 14:31

Suroviny pro 9 kusů

9 kusů

Nutriční hodnoty

Energie6 026 kJ / 1 440 kcal
Bílkoviny102,37 g
Tuky5,54 g
Vláknina8,63 g
Cholesterol 193 mg
Sodík 2,84 g
Sůl6,77 g
Sacharidy241,31 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Ač se to nezdá, ve třech jsme snědli 6 závitků a byli jsme sytí.

Většina zde uváděných závitků je s náplní z mletého masa, toto je odlehčená forma, při vypuštění kuřecích kousků i vegetariánská.

Ještě pro doplnění, lze plnit vlastně čímkoli - krabí tyčky (surimi) a rýže, zelenina, mleté maso...fantazii a chuti se meze nekladou...jedla jsem mleté maso, ale přišlo mi to dost mastné a hutné, ta zelenina není špatná, ale tato rýžová úprava mi vyhovuje asi nejvíc...nebo rýže a zelenina.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

nugyna

30. 7. 2012 21:15

vcera jsem delala a vyborne! Akorat ten tvar byl hroznej,ale chut mnamozni. Zkusim experimentovat a priste dam ryzove nudle a zeleninku

isindy isindy

10. 8. 2011 10:28

Blansch: důležité je, že ostatním chutnalo a byli spokojeni :-K, tvar je jen otázka trochy cviku...příště už budou jistě i krásné :yes:

Blansch Blansch

1. 8. 2011 23:04

čekali jsme na rychlo návštěvu a já sáhla po uloženém receptu.Super, byla jsem nad míru pochválená. Sice tvarem a velikostí se nepodobali šikulkám tady,ale byly velmi dobré a hlavně rychlé;-):yes:

spagetka spagetka

26. 4. 2011 08:56

Já když to dělala úplně poprvé, tak jsem z toho taky měla cáry něčeho:-O:-8, chce to fakt cvik a prostě shánět rady , ale i tak pak procvičit techniku ;-):-D, příště to už bude lepší a ještě příště super!!! :yes::yes:, jinak koukám, že jsem nebodíkovala - mňám :-p:-p

magdalenka magdalenka

26. 4. 2011 08:50

Ako píše Eliza, keď sa závitky pri vkladaní v oleji dotýkajú - zlepia sa a následne pri pohybe trhajú. Podľa mňa je tam príčina. Chce to trochu cviku, určite na to prídeš.

isindy isindy

25. 4. 2011 20:54

Evina: tak to netuším...snad přílišná manipulace na pánvičce, než se papír zapeče dozlatova, je hodně měkký a snadno se protrhne :-(

Eliza Eliza

25. 4. 2011 20:54

Evino, závitky je potřeba smažit krátce, zato v maximálně rozpáleném oleji ve vysoké hladině oleje (olej by se měl jakoby "pohybovat" a lehce odpařovat (můžeš ho vyzkoušet tak, že až se ti bude zdát, že se tak jako "tetelí" - vhodíš do něj kousíček pečiva a ten se do cca pěti vteřin zbarví dozlatava) a následně závitky hlídat, aby se vzájemně nedotýkaly, to by se totiž přilepily a praskly by zaručeně. Chce to trochu cviku, ale jde to, tak vydrž a zkoušej...:yes::-)

Evina

25. 4. 2011 20:19

tak jsem dnes ty závitky dělala,ale praskaly mi.Nevíte čím to?:-//

isindy isindy

21. 3. 2011 15:44

pomnenka: nahradit jej asi těžko, sehnat se dá běžně v Billa, Tesco, Hypernova (Albert)...a na tržnicích či večerkách u Vietnamců :-)

pomnenka pomnenka

21. 3. 2011 15:35

rada bych se zeptala kde je k zehnani ten ryzovy papir a nebo jestli se to da necim nahradit dekuji moc

isindy isindy

11. 11. 2010 14:19

miszo, naopak, jsem ráda, že jsem tě inspirovala, nikde není řečeno, že je potřeba postupy přesně dodržovat ;-) stačí, když "nakopnou" k dalšímu nápadu, o tom přeci vaření je :-)
děkuji - i za rozšíření receptu i za fotečky :yes:

misza misza

11. 11. 2010 13:38

Dnes jsem přemýšlela co uvařit. Ze včerejšího oběda mi zbyly jen 2 porce rizota http://www.toprecepty.cz/recept/10143-rizoto-v-tla.... Co s tím? Tak jsem vyzkoušela rýžové závitky inspirované Isahu;-) Při motání závitků jsem ještě použila zbytky rizota a do něj jsem přidala plátky tvrdého sýru. Osmažila na pánvi a dopekla v troubě. Jako přílohu jsem zvolila http://www.toprecepty.cz/recept/2138-pikantni-zeln.... Oběd stačil v pohodě pro tři lidi.;-) Isahu díky za bezva inspiraci:yes:
Pokud by ti vadily moje fotky, můžu je smazat. Přeci jenom je to rozdílný recept i když inspirovaný tvým nápadem;-) Bodíka jsem dala:-)

isindy isindy

3. 11. 2010 19:16

Daniello, paráda :yes: surimi plánuji taky a to avokádo může být zajímavé :-p;-)

Daniella O. Daniella O.

3. 11. 2010 18:55

Zavitky jsou vyborne, dala jsem pouze mrkev, okurku, krabi tycinky a avokado. Namaceli jsme je do ostre sladko-kysele omacky. Super a bodik navic. Recept je skvely v tom , ze jde udelat pokazde jinak, podle chuti a stavu lednice.:yes::-p:-)

magdalenka magdalenka

3. 11. 2010 17:06

Isu, ja som rada, že si ma nakopla...ináč by mi ten papier v špajzi asi mole zožrali...:-D

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: rýžové závitky rýžové závitky recept kuřecí zavitky s ryži recepty s rýžovým papírem smazene vietnamské zavitky recept na rýžové závitky kuřecí závitek s rýží rýžové závitky s kuřecím masem jak použít rýžový papír vietnamská rýže vietnamská smažená rýže jarní zavitky s kuřecím masem rýžový závitek smažené kuřecí závitky rýžový papir recepty závitky s rýží recept řýžové závitky recepty rýžový papír smazena ryze vietnamské rýžové závitky

Suroviny: rýže, prsa kuřecí, sůl, koření kari, med, okurka salátová, mrkev, papír rýžový, olej, omáčka sojová, česnek, omáčka chilli sladká

TopRecepty.cz

Smažené rýžové závitky s rýží a kuřetem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qZ1y