Linecká kolečka III.
Linecké cukroví je stálicí mezi vánočním cukrovím. Mají ho rádi velcí i malí, neznám nikoho, kdo by ho nemiloval. Provoní celý byt a vytvoří tu pravou atmosféru. Můžeme promazávat marmeládou nebo krémem.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 12 719 kJ / 3 040 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 43,26 g |
Tuky | 182,65 g |
Vláknina | 9,00 g |
Cholesterol | 936 mg |
Sodík | 32 mg |
Sůl | 0,07 g |
Sacharidy | 301,29 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Z tohoto těsta dělám i košíčky, kolečka pod vosí úly a další tvary nebo kávová kolečka - do těsta přidám trochu mleté kávy.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 12. 2010 21:39
no , rikala jsem si , ze linecke tenhle rok nebudu pect ale udelala jsem je podle tohoto receptu a jsou tak vzborne...... uplne se rozpadaji jak jsou krehke .. budu jeste delat jednu varku
1. 12. 2010 23:00
Tak jsem dnes zadělala také toto těsto, tip od rodinné pekařky je že margarín (máslo, heru, liru, stellu) nenechá povolit, ale přímo z ledničky ji do těsta nastrouhá.
Místo citronové kůry jsem tam dala pomerančovou, aby byla trošku změna
Místo citronové kůry jsem tam dala pomerančovou, aby byla trošku změna
30. 10. 2010 09:00
olina16: to víš, také ráda peču a každý večer se na to klepu. Ještě že jsou Vánoce jen jednou za rok. To bych asi v té kuchyni byla pořád
29. 10. 2010 23:19
A já poslílám 9, někdo mne předběhnul s osmým. Danko, i já jsem ráda za tu radu
29. 10. 2010 22:41
Tak toto je ten pravý recept na linecké těsto! Správný poměr 3:2:1 (mouka, máslo, cukr).
Pro začínající kuchařinky menší rada:
Máslo by mělo být máslo, šetřit se nevyplácí, a mělo by být chladné, ne moc rozměklé.
Lineckému těstu neprospívá teplo, pak je lepkavé a měkké. Přísady, pracovní plocha i ruce musejí být chladné.
Nevadí, když v těstě zůstanou neuhnětené kousky másla. Je lepší hníst těsto kratší dobu než příliš dlouho.
Před pečením těsto potřebuje odpočinek, nejlépe v chladničce. Těsto zabalit do potravinové fólie a nechat přes noc v lednici. Evičko posílám +7.
Pro začínající kuchařinky menší rada:
Máslo by mělo být máslo, šetřit se nevyplácí, a mělo by být chladné, ne moc rozměklé.
Lineckému těstu neprospívá teplo, pak je lepkavé a měkké. Přísady, pracovní plocha i ruce musejí být chladné.
Nevadí, když v těstě zůstanou neuhnětené kousky másla. Je lepší hníst těsto kratší dobu než příliš dlouho.
Před pečením těsto potřebuje odpočinek, nejlépe v chladničce. Těsto zabalit do potravinové fólie a nechat přes noc v lednici. Evičko posílám +7.
29. 10. 2010 13:39
Evi, to je nádhera! Hned bych si nabídla, tahle dobrůtka by se u nás na stole dlouho neohřála, jde hodně dobře na odbyt, bodík a velká pochvala za hezkou fotku
29. 10. 2010 11:03
To jste mi udělaly radost. Ještě pár dnů počkám, ale pak se do toho taky pustím, pečení cukroví miluju a linecké nesmí chybět, to je klasika, která se nikdy nepřejí. Marundo, to jsi borec už teď 5 druhů
29. 10. 2010 10:31
U nás se linecké peče co chvíli,ale dělají se velké kolečka jak z pekárny a fotky jsou z letošních oslav
29. 10. 2010 10:30
olina16: foto není mé, ale já už peču na Vánoce. Už mám 5 druhů. Zatím neslepené a nenamazané, ale tu nejtěžší práci už mám hotovou. Peču i kamarádkám a od pondělí natupuju do práce, tak abych to pak stíhala. Mám už linecké, špagetky, kokosové dortíčky, medové kroužky, košíčky a ořechy. A peču dál. Tak klidně můžeš začít
29. 10. 2010 10:01
Jestli se můžu zeptat, to už pečete na Vánoce nebo nějaká předvánoční zkouška nebo jsou to fotky z loňska?
29. 10. 2010 09:23
29. 10. 2010 08:24
jo,tak toto můžou u nás v rodině všichni,linecká kolečka jdou u nás na dračku+1
29. 10. 2010 08:03
Jani,ani nevím jestli se rozpadá,ale bleskově je z krabice fučnejoblíbenější cukroví vnoučat
29. 10. 2010 07:45
Evi máte pěkné cukrovíčko, můžu se zeptat, jestli to je takové to cukroví, co se rozpadá na jazyku?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 1 hodinou
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 6 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 6 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 7 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 7 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 9 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 39 minutami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 1 hodinou
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 2 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 2 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 2 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 4 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 5 hodinami
Mleté maso s těstovinami z jedné pánve
Moanka uvařila před 7 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: linecká kolečka linecká kolečka recept linecké cukroví doba pečení linecké těsto doba peceni linecké kolečka doba peceni lineckeho testa jak dlouho péct linecké těsto recept na linecká kolečka jak dlouho se peče linecké těsto jak dlouho se peče linecké cukroví linecké doba pečení recept linecká kolečka jak dlouho péct linecké velká linecká kolečka jak dlouho se pece linecke pečení lineckého jak dlouho pečeme linecké těsto linecke kolecka recept doba pečení lineckého jak péct linecké těsto
Suroviny: mouka hladká, máslo, cukr moučkový, žloutek, prášek do pečiva, kůra citronová, cukr moučkový, cukr vanilkový, marmeláda rybízová
Linecká kolečka III.
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5LPX
29 názorů