Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nudle do polévky

Domácí nudle stojí za trochu času a námahy, protože chutnají úplně jinak, než kupované. Recept na domácí nudle vám bude fungovat, ať už se rozhodnete vzít jakoukoli mouku – hladkou, polohrubou i hrubou.

Hodnocení receptu je 4,5 (13×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

27. 10. 2010 20:15

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

asi na 8 polévkových porcí

Nutriční hodnoty

Energie1 893 kJ / 453 kcal
Bílkoviny18,68 g
Tuky8,56 g
Vláknina3,00 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 101 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy73,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Z tohoto těsta dělám i široké nudle a flíčky a jsou super.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jaromira18 Jaromira18

7. 2. 2022 18:16

Také je dělám, přes 50 roků Jsou vynikající.:-K

Ivana Ch

16. 2. 2021 14:16

Stará paní mlynářka mě poradila když dělám nudle nebo fleky tak těsto dát na vále pod nahřátý litinový kastrol asi na 1/4hod propařit. Je to bájo, dělám to tak už 50let a prima. Těsto se nádherně vyvaluje.

Jarda.mir Jarda.mir

14. 2. 2020 11:48

Dělam nudle teprve par měsícu,učila mě kamarádka a ta už je dělá 20let,domáci vajička,pokojove teploty 250g hrube mouky a 250g polohrubé mouky a 5vajíček zamichám vidličkou a pak rukama těsto aby se nelepilo,udělám si 4 valečky z toho těsta a zabalim do mikroten.folie dám je do lednice min.2hod.ale třeba i celou noc,postupně každy váleček rozválim na hladke mouce a na strojku od 7stupně po 2 nebo 1,chvilku 5min.necham na utěrce nesmí být suché ani vlchke tak akorát a dělám na strojku nudle a jsou výborne kdo jednou skusí jiné už nechce,ale každý má ten svuj recept nejračí.:-)Jarda .

Eva z USA

14. 4. 2015 23:20

Jelikoz ziji v USA jiz 13let a tady nemame tolik druhu mouky, ale delam z polohrube a nekdy i z hladke.Jsou vyborne, ale jednu radu naucila jsem se susit placky na nudle v susicce a to nema chybu. Za 10 minut uz krajim a necham doschnout v susicce a nebo jen tak na lince. Snad to i nekomu z Vas pomuze, nyni jdu delat alespon z 20 vejec.

Lenka

16. 1. 2013 15:10

Těsto za minutu hotové,dobře se s ním pracovalo:-)):yes: a to jsem dělala nudle poprvé!:-K Díky moc.

Irrena Irrena

29. 12. 2012 09:59

zizala:dělám to také tak, mouka která mi zbyde přesiju zpět;-)

Irrena Irrena

29. 12. 2012 09:57

Takto dělávala nudle už i moje maminka a já v tom pokračuji;-)Zasloužený bodík:yes:

Dana61

18. 1. 2012 11:03

Zdeni máš jemňoučké nudličky:-D:yes: prostě, domácí jsou domácí i když není tolik času dělávám - já přidávám do těsta pár kapek oleje

Helena

17. 1. 2012 12:40

mumisek: Zasmála jsem se a zároveň si vzpoměla, jak jsem nevěstě dala upečené a nazdobené perníčky, aby si je mohla na stužce rozvěsit po klíčích, protože se jí to u mě líbilo a ráno našla jen stužky a nažranýho psa. Měli úžasného vipeta, žravějšího psa jsem v životě neviděla, když objevil na půdě pytel se zrním pro slepice, užral i to zrní. Tak hezký den, jdu na ty nudle - u nás se o ně bát nemusím, naše jezevčička dlouze váhá i nad šunkou.
:-)):-)):-)):yes:

mumisek

1. 2. 2011 12:27

Nu, docela dobře se dělaly, krájela jsem je sice růčo nožem, ale dobré. Akorát ráno po sušení na topení jsem přišla na to, že i pes jich trochu užral.
Takže jsou asi vážně dobré...:-D

Simona Skolakova Simona Skolakova

28. 10. 2010 08:39

U nás se také dělali nudle a pamatuji si,jak se sušilo na utěrkách a pak se jemně krájelo;-)Už jsem je léta nedělala díky za připomenutí;-)+1

Ivana Ch

28. 10. 2010 04:19

Do jednoho vajíčka se zapracuje s klidem 10dkg mouky. Ze zvědavosti jsem vajíčko zvážila. Mám všechna kolem 60g.Někdy i víc. Vajíčka mám od vlastních slepiček.

Zdenka +++ Zdenka +++

27. 10. 2010 21:03

colombo65, jak píše zizalka přesně tak to dělám .:-K

zizala zizala (moderátorka)

27. 10. 2010 21:02

No vidíš, člověk se pořád učí...vodu jsme dávali, aby těsto bylo měkčí a lépe se rozvalovalo, ale když se asi dá ta polohrubá mouka, už se voda nemusí...to si musím pamatovat

spagetka spagetka

27. 10. 2010 20:58

Colombo. souhlas se žížalkou, já jsem taky tak zvyklá, bez vážení a pak přesít tu mouku. Ale vodu jsme teda nedávali. Hrubou mouku jsme používali jen na strouhání a drobnou zavářku, jinak polohrubou.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: domácí nudle do polévky nudle do polévky nudle do polévky recept polevkove nudle recept na domácí polévkové nudle domácí polévkové nudle domácí nudle z polohrubé mouky recept na domácí nudle do polévky domácí nudle do polévky recept polévkové nudle recept recept na nudle do polévky domácí vlasové nudle nudle do polivky kráječ na polévkové nudle recept na polévkové nudle domácí nudle do polévky videorecept recept nudle do polévky recepty polevkové nudle recept na nudle domácí nudle do polívky

Suroviny: vejce, mouka polohrubá

TopRecepty.cz

Nudle do polévky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nOyp