Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Švýcarky

Hodnocení receptu je 5,0 (40×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

23. 10. 2010 18:22

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie13 090 kJ / 3 129 kcal
Bílkoviny62,88 g
Tuky104,21 g
Vláknina16,32 g
Cholesterol 102 mg
Sodík 134 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy476,66 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Těsto je nádherně nakynuté, nelepí....a švýcarky jsou lehounké jako peříčko a výborné i druhý den po upečení. Jsou to vlastně františky, ale s trošinku jiným těstem a hlavně - kynuté omládkem :-)))

Povídání o omládku a Sladěnce je zde: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Pajaska Pajaska

27. 10. 2010 18:55

;-):-))

magdalenka magdalenka

27. 10. 2010 18:34

:-D

Pajaska Pajaska

27. 10. 2010 18:29

Odpovím si sama.Lze bez obav použít.;-)Parádní těsto,krásně se s těstem pracuje,vůbec nelepí.Chuťově jsou švýcarky vynikající,kypré a zároveň povrch krásně křupavý.Dala jsem místo piškotů lískáče ,nahrubo nasekané.Určitě nedělám naposled.Příprava je jednoduchá,akorát je třeba počítat s dvojím kynutím a tímpádem je delší.Krájela jsem špalíčky tenčí ,asi 2 cm.Jsou trochu jiného tvaru,ale super.:yes::yes::-K

Pajaska Pajaska

27. 10. 2010 12:40

A došlo mi droždí.Můžu použít sušené?.Děkuji.:-K

magdalenka magdalenka

26. 10. 2010 08:02

Všetky fotky sú úžasné, inšpiratívne, lákajú vyskúšať! A recepty od cathleen=záruka kvality!

cathleen cathleen

26. 10. 2010 07:49

:-8ježíš...nádherné fotky (zvlášť ta na řezu:yes:) a ten popis křupavé a nadýchané švýcarky!:-p
Díky. Za fotečky i za pochvalu:-K A ať ti to dál takhle dobře peče;-)
Finneto, než jsem odeslala příspěvek pro suzannu, byl tady tvůj....:-8i tobě moc díky, jsem ráda, že jste doma spokojení:-)):yes: (my je baštíme i teplé, s mírou. Voní tak, že se to kolikrát nedá vydržet.)

finneta

26. 10. 2010 07:37

ahoj ivčo. hlásím, že jsem včera pekla a šla spát kolem půlnoci. čekala jsem, až vychladnou, abych ochutnala a porovnala čerstvé a druhý den. a výsledek? delikateska.:yes::yes::yes: těsto je úžasné, nadýchané a druhý den jsou výborné taky. nepotírala jsem vajíčkem, ale jsou výborné. počítám, že dneska, až se vrátí dcera ze školy, bude škemrat, abych je opět upekla. takže díky a posílám bod:yes::yes:

suzanna

25. 10. 2010 16:30

Cathleen, udělala jsi mi velikou radost, že jsi tenhle recept dala i sem:-)
Švýcarky (u nás "roládičky") jsou naprosto luxusní záležitost:yes:. Už jsem pekla několikrát a vždy měly obrovský úspěch. Akorát teda nemám sladěnku, tak jsem použila trochu cukru krystal a med (nejsem si jistá, jestli lesní nebo pampeliškový. Vypadají stejně a zapomněla jsem si je popsat:-D). Těsto vyrobené tímhle způsobem je opravdu mnohem lepší než klasické kynuté. Je vláčné a krásně se s ním pracuje. Švýcarky jsou uvnitř nadýchané a na povrchu krásně křupavé. Úplně se mi zbýhají sliny, jen si na ně vzpomenu:-8:-D Dělala jsem vždy část se skořicí a část s mletými ořechy a oboje je lahůdka. Jen do náplně dávám dva vanilkové cukry místo jednoho. Vždy jeden na skořicovou část a druhý na ořechovou část. (Máslo a drcené piškoty do obou).
Cathleen, děkuji ti za tenhle recept, myslím, že jsem si s ním "šplhla" nejen u přítele, ale u všech, kdo ochutnali:-8:-D:-K:-K:-K
Posílám obrovský bod a pár fotek:-)

finneta

25. 10. 2010 07:19

sladěnku už mám a švýcarky jsem měla naplánované na dnešek odpoledne, až se vrátím z práce. takže určitě napíšu, jaké jsou:yes::-D

mysulka mysulka

24. 10. 2010 20:09

:yes: krásné;-):-K

cathleen cathleen

24. 10. 2010 09:32

Díky:-8 .....vyzkoušejte;-) Z tohoto těsta jsou výborné i záviny s makovou nebo ořechovou náplní.

zizala zizala (moderátorka)

24. 10. 2010 08:34

Moc hezký :-p

Pajaska Pajaska

24. 10. 2010 00:02

Já sem přestanu chodit takhle pozdě v noci.Miluju Švýcarky a vůbec skořici a já tam ještě mrsknu lískáče nasekané,místo piškotů.Musim zkusit!!:-p:-p:-p:yes:

Patricie

23. 10. 2010 23:42

:-O:-K:-KKrása:yes::yes:+

lemarti

23. 10. 2010 20:34

Cathleen já taky miluju skořici:-8a receprík si ukládám a brzy vyzkouším a za nádherné foto posílám bodík;-)

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: skořicové švýcarky recept na skořicové švýcarky švícarky makové švýcarky skořicova švýcarka švícarka domácí pekárna recepty domácí švýcarky svýcarka skořicová švýcarky se skořicí recept na švícarky ořechové švýcarky kynute švýcarky pecivo svycarky svicarky recept domaci svycarka švícarky- recept ořechová švýcarka skoricove švicarky domácí švícarky

Suroviny: voda, droždí, sladěnka, mouka hladká, voda, margarín, cukr, sůl, mouka hladká, máslo, cukr vanilkový, skořice mletá, piškoty

TopRecepty.cz

Švýcarky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oyrk