Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dort tvarohový se sýrem ricotta

Nepečené dorty jsou osvěžujícím dezertem zejména v letních měsících. Sušenkový základ s máslem doplňuje lahodná smetana v kombinaci s ricottou. Dozdobeno a dochuceno je pak pikantní, nejlépe malinovou, marmeládou.

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 27 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 7 min bez doby chlazení

27 min (20 min příprava + 7 min tepelná úprava, bez doby chlazení)

22. 10. 2010 18:59

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie9 965 kJ / 2 382 kcal
Bílkoviny44,57 g
Tuky144,87 g
Vláknina4,00 g
Cholesterol 401 mg
Sodík 322 mg
Sůl0,87 g
Sacharidy222,91 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

marcela.81

26. 6. 2014 13:36

vseumel:To věřím, že je dobrý, také jsem to tam napsala, ale slušně jsem se zeptala. Když je v názvu tvaroh, tak ho hledám v rcp.
Aby nedošlo k nějakému paskvilu při výrobě.
A když na něco reagujete, tak buďte slušný a reagujte k věci. Vaše odpověď mi opravdu nepomohla!!!
Je vidět, že nemáte co dělat a jen hledáte kde šťourat.

vseumel

26. 6. 2014 13:00

Název byl už asi 3x předělán. Pokaždé se někdo najde, kdo má s něčím problém :). Jak se říká: Na světě je zavedeno, že spousta hloupých si hraje na chytré. Z chytrých, kterých je na světě nedostatek, si jen ti nejchytřejší hrají na hloupé.;-). Říkejte domu dortu jak chcete, ale je fakt dobrý :-p. Přeji krásný den všem!

marcela.81

26. 6. 2014 11:58

A kde je prosím tvaroh, tím je myšlena ta riccota? Jinak super. :-D:yes:

janatka janatka

9. 4. 2013 17:22

Jo znám ztužovač za studena a pracuje se s tím moc dobře,musí se dobře rozmíchat.Používám ho dost často vyzkoušejte.;-)

vseumel

21. 10. 2012 20:30

Jé to je milé, že někdo vyzkoušel tento recept. S želatinou za studena zkušenosti nemám, ale určitě to jde jak píše Biton. Recept je fakt moc povedený. Ještě jsem Ricottu jednou zaměnila za mírně slaný sýr Brouse (podobné jak Roccotta) a bylo to výborné.

Biton

21. 10. 2012 20:13

Výborný recept! K máslovým sušenkám jsem přidala ještě bebe dobré ráno (mám větší formu). Použila jsem želatinový ztužovač za studena a do krému přidala trochu rumu. Navrch jsem dala višňovou marmeládu a posypala trochu kokosem! Super!:yes::-p

Jana

21. 10. 2012 10:45

Dobrý den, bylo by možné použít želatinu za studena? Děkuji!:-p:-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

24. 10. 2010 13:25

vseumel , hezký recept, jen prosím "č plátků":-D, z toho nejsem chytrá. Vítej na topreceptech:-K

Jenny

23. 10. 2010 12:17

riccota je sýr...??? už to vím...:yes::-K:yes:

Klariska Klariska

22. 10. 2010 22:34

Pravý cheesecake (cheese v tomto případě znamená tvaroh, takže tvarohový, nikoliv sýrový dort :) se vždy peče, většinou ve vodní lázni v pomalé troubě. Želatinou ztužená a vychlazená náplň patří k nepečenému tvarohovému dortu ;-):-).

Bibinka Bibinka

22. 10. 2010 21:09

Všeuměle, vítám tě mezi námi v naší Topácké rodině, jíž si se stal dalším novým členem a přeji ti, aby se ti tady líbilo a byl si spokojený;-)

Svetlana Svetlana

22. 10. 2010 20:51

...vypadá to zajímavě, ale není 5 plátků želatiny moooc na dvě decky smetany a riccoty?...

vseumel

22. 10. 2010 19:22

Díky za upozornění

Anna Kocikova Anna Kocikova

22. 10. 2010 19:15

Možná by nebylo od věci doplnit jaké množství sýru-ricotty použít;-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: ricotta recepty krém z ricotty ricotta riccota recepty recepty riccota sýr ricotta recepty riccota krém na dort z ricotty krém z riccoty recepty z riccoty sýr ricotta jak ho použít dort s ricottou recept riccota krém z ricoty ricotta krém dort z riccoty syr ricotta ricotta recept riccota dort cheesecake recept

Suroviny: sušenky máslové, máslo, smetana ke šlehání, želatina, sýr ricotta, cukr moučkový, marmeláda

TopRecepty.cz

Dort tvarohový se sýrem ricotta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mypE