Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybí polévka

Vánoce jsou za rohem a vy jste milovníci pochoutek z ryb? Tak to nemůže tato polévka chybět na vašem stole. Křehké rybí maso, vůně zeleniny a křupavé krutonky vykouzlí vánoční atmosféru všude.

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

21. 10. 2010 10:05

Suroviny pro 5 porcí

5 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie853 kJ / 204 kcal
Bílkoviny9,58 g
Tuky1,89 g
Vláknina29,95 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 542 mg
Sůl1,18 g
Sacharidy23,34 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Důležité a zásadní: na vnitřnostech nesmí zůstat žádné rybí sádlo, do polévky se nesmí dát žádná kůže ani vnitřní rybí tuk. To jsou právě ty suroviny, které dávají někomu to nepříjemné rybí aróma. Stejně je třeba odstranit sádlo z řízků v břišní části, které také řízkům dává silnější aroma, až pocit zápachu bahna, ale je to pouze pocit a silná rybí vůně, kterou má naopak někdo rád.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Patrik

21. 10. 2010 14:25

Špagetko hlavu a odřezky z ryby i s mlíčím či jikrami, vložím do vody, přidám sůl, celý pepř, nové koření a nechám táhnout tak 40 minut. Na oleji orestnu kořenovou zeleninu, tu pak přidám do polévky spolu s pokrájenými vnitřnostmi a obraným masem z ryby, zahustím jíškou. Posypu petrželkou a přidám krutonky z rohlíku nebo chleba.

spagetka spagetka

21. 10. 2010 14:17

Patrik (neregistrovaný/á) - dejte recept ;-)

Patrik

21. 10. 2010 14:15

Tak tomu říkám kombinace:-OVodu z ryby, která má být rybím vývarem vylít, pak použít vepřové sádlo a masoxovou kostku:-O Proboha, proč raděj neuvaříte hovězí polívku než toto, co vydáváte za RYBÍ:-OChudák ryba:-((:no:

Midla

21. 10. 2010 11:28

No já jsem tím myslela právě to, jestli se to nemá ještě jednou pár minut povařit. Přeci jenom je to polévka. A masox bych taky vynechala.

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

21. 10. 2010 11:18

S rybím masem se musí opatrně. Když se moc vaří, tak se rozpadá. Stačí mu velice krátce. Většinou jen přelití vřící vodou. A jestli něco chybí ??? nevím . Mohl jsem zapomenout. Prosím o připomenutí co tím myslíš. Budu rád a opravím se. Dík ;-)

Midla

21. 10. 2010 11:14

Po těch 2 minutách varu (se slitím vody) se dá už to maso obírat? Nechybí tam v postupu něco?

Stáňa

21. 10. 2010 10:57

tak přesně takhle ji taky dělám, naučil mě ji taťka, rybář z Třeboně.:yes:

zzzz

21. 10. 2010 10:43

No já bych do rybí polévky masox asi nedala. Ale orestování zeleniny :yes:

spagetka spagetka

21. 10. 2010 10:30

Vašku, souhlas :yes::yes::-p:-p

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: rybi polevka rybí polévka recept recept na rybi polevku ryby polevka rybi polevka ze pstruha recept rybí polévka rybí polévky rybí polévka z pstruha polevka ze pstruha rybí polívka jak se vaří rybí polévka domácí rybí polévka rybí polévka top recepty polévka rýbí příprava rybí polévky rybi lička rybí polévka s jikrami rybí rybí vnitřnosti jak se dělá rybí polévka

Suroviny: vnitřnosti rybí, hlava kapří, ryba, mrkev, celer, petržel, pórek, cibule, sůl, pepř mletý, sádlo, mouka hladká, rohlík, sádlo, olej

TopRecepty.cz

Rybí polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x1Az