Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nakládané zelí do klasického sudu

Kyselé zelí je výsledkem každoročního podzimního rituálu v mnoha rodinách. Dobře prokysané, uložené v sudu, proložené jablky pro ještě lepší chuť. Takové, které si s chutí naberete do misky, a budete ho umlsávat.

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

20. 10. 2010 20:09

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pri nakladaní kapusty uložím vždy do súdka niekoľko celých malých hlávok kapusty. Počas kysnutia pekne zmäknú. Keď natrafíme pri vyberaní na kapustu, robím plnenú kapustu. Listy sa ľahúčko rozdeľujú a plnená kapusta má výbornú chuť, keď je plnená v prekysnutých listoch.

Kapusta musí byť po celý čas do vyprázdnenia suda zakrytá vodou, sud treba kontrolovať a vodu dolievať ak treba, obyčajne vtedy, ak robíme kapustnicu a tekutinu vyberieme.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

JanaDorazinova JanaDorazinova

2. 11. 2010 17:53

Terezko, moc oceňuji, že tady budeme mít i takové zelí!! Źe si s tím někdo dal tu práci. Super;-):yes:

zizala zizala (moderátorka)

2. 11. 2010 14:45

Irrena: zelí, ke kterému má přístup vzduch, opravdu nevydrží. Hned po vykvašení by ho mladí měli sterilizovat ve sklenicích nebo ho přendat hned a udělat podle receptu Jany Remkové ;-):yes: Dokud je čas, aby ho nemuseli vyhodit.

Irrena Irrena

2. 11. 2010 14:32

Já také nedávám žádné deko, jen cibuli, sůl a kmín.Doma nám to krásně kvasí.To co jsem naložila mladým, s tím asi bude problém, hrnec teče.Koupila jsem ho u šikmookých a to jsem asi neměla:-O

magdalenka magdalenka

2. 11. 2010 14:23

Už aj mne kvasí a buble kapusta...natlačili sme 50 kg. Nedávam žiadne nakladače, nezvykla sa kaziť.

Ivana79 Ivana79

2. 11. 2010 12:26

:-Dto je svokrin,požičaný:-8ale dobre sa to robilo,miešalo...

Simona Skolakova Simona Skolakova

2. 11. 2010 12:09

jééé Ivanko,já mám taky takový škopek, no přesně ten samý.;-):-K

Ivana79 Ivana79

2. 11. 2010 11:56

Teji,tak to mám za sebou...urobila som všetko podľa tvojho receptu,aj s jablkami a hlávkou kapusty:-D,pridala som pár fotiek;-)

spagetka spagetka

31. 10. 2010 12:58

Taky dáváme jablka a musím říct, že ale mizí nějak nejdřív, nejspíš se rozkládají do úplného vytracení :-D:-D:-D, jen muž, dcerunka a zeťáček se k tomu odmítaj přiznat :-O:-D:-D:-D

Simona Skolakova Simona Skolakova

31. 10. 2010 12:51

Ivanko,jsou takové navinulé od toho procesu kvašení;-)

Ivana79 Ivana79

31. 10. 2010 12:48

Ano:-?:-Oneviem si to predstaviť,sú kyselé?Ale určite to vyskúšam,zajtra idem pre kapustu,tak prihodím aj pár jabĺk:-)

Simona Skolakova Simona Skolakova

31. 10. 2010 12:44

tejaja má pravdu;-)ty jablka jsou super,my jako děti jsme vždy čekaly až se najde jablíčko při nabírání zelí,byla to lahůdka.:-p

tejaja tejaja

31. 10. 2010 11:48

Ivanka, do kapusty sme odjakživa jabĺčka prihodili, ono na chuti kapusty to neurobí skoro nič :-D, ale keď kapusta vykysne, tie jablká sú výborné :yes:

Ivana79 Ivana79

29. 10. 2010 13:31

Práve sa chystám na kapustu,tak som rada,že je tu tento recept:-))Nedávala som nikdy Deko,ale zostalo mi ešte jedno od leta,tak to skúsim;-)Tiež dávam kmín,ako Jahoda.S tými celými hlávkami super nápad,vyskúšam to.Len sa chcem opýtať,načo sú tam tie jablká?

tejaja tejaja

29. 10. 2010 13:08

Sodovka, netancovala, my máme ešte po babičke drevený tĺčik :-D
Dievčatá, u nás sa plnená kapusta robí takto :
http://www.toprecepty.cz/recept/2616-plnene--zeli/
veľká dooooobrota:-D;-)

Pajaska Pajaska

24. 10. 2010 19:35

Sodovko,nikoliv nenapsala ,naopak.:-!Já tím myslela,že jsi popsala to využití té zkysané hlávky tak šťavňatě,že mne začalo sakra mrzet,že už mám zelí hotové a hlávka mi tam chybí.;-(:-K

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: nakládané zelí do soudku nakládané zelí nalozeni zeli jak nalozit zeli do sudu nakládané zelí recept jak nalozit kysele zeli tlačení zelí kyselé zelí nakládání kysané zelí v sudu jak udělat domácí kysané zelí do škopku recept na naložení zelí nakladanie kyslej kapusty nakladané kyselé zelí sud na zelí dřevěný sud na zelí recept na nakladane zeli nakladani zeli kameninový hrnec na zelí škopek na zelí nalozeni kysaneho zeli

Suroviny: zelí hlávkové, cibule, sůl, deko, bobkový list, kopr, jablko, zelí hlávkové

TopRecepty.cz

Nakládané zelí do klasického sudu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8En2