Plněný krůtí krk - kosher
Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Energie | 1 670 kJ / 399 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 51,37 g |
Tuky | 15,17 g |
Vláknina | 4,14 g |
Cholesterol | 1,49 g |
Sodík | 219 mg |
Sůl | 0,54 g |
Sacharidy | 13,41 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Nakoľko sme strašní mäsožravci, pridal som k pečeniu ešte morčacie krídla ( krůtí křídla ), anglickú zeleninku a zemiaky. Morka ( krůta ) je z bio farmy a kosher. Dobrú chuť.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 10. 2010 07:18
Ano, tradiční židovská kuchyně ovlivnila i českou kuchyni, spoustu receptů znám, dělala je (malinko upravené) moje babička, ač byla katolička, takže
20. 10. 2010 06:19
Jana Remkova: Ja viem, že kože sa shaňajú veľmi ťažko, ja mam tú výhodu, že mam bio farmu, takže všetko mam vlastne a čerstve. Inak môžeš to vyskúšať aj s kožou z morky, alebo ktorejkoľvek hydiny, naplníš a zroluješ :)
20. 10. 2010 06:16
zizala: Jedna vec je byť ortodox a druha vec je dodrziavať základné pravidla napr. pri varení. Mne to už ani nepríde, všetko robim automaticky, to sa možno len pre laika zdá ako obmedzovanie. Ale som veľmi rád, že si všímate aj takéto veci. Chute kombinovať možeš a ak to zoberieme v globále možem ti povedať, že moderná židovská kuchyňa je plná experimentov. Ja sa tu snaím skôr uvádzať a variť tradičné recepty, ktoré mnoho ľudí pozná s malou obmenou aj z iných kuchýň
20. 10. 2010 05:29
Židovská kuchyně je velice zajímavá a ve valné většině i velice chutná. Přesto bych nechtěla být ortodoxního vyznání, ani mít někoho takového doma...vadilo by mi omezování (to nemůžeš, tohle se nesmí spolu kombinovat,...). Já ráda zkouším nové chutě Nic ve zlém, doufám
20. 10. 2010 00:11
Něco podobného jsem dělala s kuřecí kůží když mi zbyla z rolády.Musí to chutnat.
19. 10. 2010 23:01
Moshe, já už jsem to kdysi jedla, donesla to kámoška do práce a nemělo chybu. Kde vzít krůtí kůži z krku, co?
19. 10. 2010 20:12
Neviem kto to tu preklada ale prosim opravit...kosher je jedlo a nie recept....!!!
19. 10. 2010 19:07
Dakujem za bodiky a komentariky. Zizala, ano je to klasika avsak struhanka nie je kosher takze preto tam je macesova muka :)
19. 10. 2010 18:48
Takhle plnila moje babička husí krk, když pekla husu. Jen místo mouky dávala strouhanku
19. 10. 2010 18:46
Moshe, slinky mi kvapkajú priamo na klávesnicu pc+3
19. 10. 2010 18:39
Moshe s dovolením přidám odkaz přímo na výrobu té mouky http://www.srecepty.cz/ingredience/macesova-mouka,jinak
19. 10. 2010 18:34
Je to muka z macesu
http://www.toprecepty.sk/fotoalbum.php?id=34
http://www.toprecepty.sk/fotoalbum.php?id=34
19. 10. 2010 18:25
vypada to bajecne...a presto ze slovenstinu vcelku ovladam,tak netusim co znamena "macesova" mouka
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Francouzský toust
Přidáno před 1 hodinou
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 2 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno před 21 hodinami
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno před 21 hodinami
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno před 23 hodinami
Křupavé brambory
Přidáno 23. 4. 2024 08:35
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí nudličky v pórku
malami uvařila před 55 minutami
Vepřové výpečky II
kulisek uvařil před 57 minutami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Ivca78 uvařil před 3 hodinami
Těsto na pizzu
Bretik uvařila před 12 hodinami
Tři pomazánky na chlebíčky a soudečky nebo jednohubky
aerdna uvařila před 13 hodinami
Nadýchaný mrkvový dort
Mlsani uvařila před 14 hodinami
Špenátové lasagne s kuřecím masem
Alexandra1 uvařila před 14 hodinami
Hummus pomazánka
annasmitkova uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak zužitkovat celou krůtu a ušetřit? Pečený krůtí krk a biskup patří mezi gurmánské speciality
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Povidlové šátečky bez kynutí: Křehoučké a na jazyku se rozplývající pečivo je rychlé, snadné a božsky chutná
Další recepty
Tématické fráze: plněný husí krk plněný krůtí krk krůtí krk nadívaný husí krk nadívané husí krky krůtí krky nadívaný krůtí krk nadívané krůtí krky plněné husí krky krutí farma kruti farmy nadívané krky macesová mouka plněný krk kruti krk recept krůtí krky recept plněné krky krůtí krky recepty nadivany husy krk recept na nadívaný husí krk
Suroviny: krky krůtí, cibule bílá, cibule červená, sádlo husí, játra drůbeží, sůl, koření, zázvor mletý, paprika čerstvá červená, majoránka, mouka macesa
Plněný krůtí krk - kosher
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Exgm
13 názorů