Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarování rohlíků

Hodnocení receptu je 4,9 (26×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

18. 10. 2010 10:53

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Můžete je vyzkoušet třeba na tomto receptu: http://www.toprecepty.cz/recept/15429-klasicke-ces...

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

TEREZ

6. 5. 2014 08:30

viděla jsem i postup, kdy si výrobce rozdělil těsto na dva bochníčky. ty rozčtvrtil a pak válečkem zhruba od středu rozválel jedním tahem do špice a pak do stran a sroloval:-)

TEREZ

6. 5. 2014 08:27

já dělám rohlíky tak, že rozvlálím těsto do kruhu, rozkrájím (většinou na osm dílů)a pak růžky na kratší straně přehnu trochu ke středu a teprve pak motám a špičku lehce natahuji. nesnáším ty vypečený růžky.;-)

Merylas Merylas (moderátorka)

18. 10. 2010 21:50

Ivi,je fajn, že jsi tady přidala názorný postup;-):yes:

Pajaja

18. 10. 2010 19:24

Jsou výstavní! Postup pěkně popsaný. . . a děkuji za odpovědi. ;-) +13

mysulka mysulka

18. 10. 2010 15:41

:yes: to je moc pěkně popsané;-)+:yes::-K

ivulinka ivulinka

18. 10. 2010 14:31

Cathleen, nádherné, ale nevím, jestli bych se odvážila pustit se do nich, popis je úžasný, ale ...stejně odvahu nenajdu, dala bych ti za ně bodů a bodů, ale nejde to, tak aspoň jeden:yes:

cathleen cathleen

18. 10. 2010 14:08

:-))Ne, deska je obyčejný pracovní stůl v kuchyni.
A rohlík můžeš klidně motat i z trojúhelníku, ale toto mi při výrobě velkých rohlíků přijde rychlejší (u malých, třeba bratislavských, zůstávám u dělení kruhu na výseče). Myslím, že při tomto způsobu je těsto i víc natenko vyválené, víckrát ho "namotáš" a hotový, upečený rohlík je víc podobný kupovanému.;-)

Pajaja

18. 10. 2010 14:02

Píšeš tady o té desce. . . Není to corian? ;-)

Pajaja

18. 10. 2010 14:00

Aha, a já myslela (a hlavně viděla ve více receptech tady), že se rohlík motá z trojúhelníku. . . :-//

majka11 majka11

18. 10. 2010 13:30

super návod, mne vždy "pribrali"po upečení:yes:

pipre pipre

18. 10. 2010 12:12

Super:yes::yes:+9

cathleen cathleen

18. 10. 2010 12:10

:-One, nemám...obyčejná, i s horkovzduchem, ale pečivo peču obyčejně, bez něj. Připadá mi, že vysušuje.....jestli to nebude vysokou teplotou při pečení (peču zprudka a spíš krátce), hodně udělá i cukr v těstě...

magdalenka magdalenka

18. 10. 2010 12:08

Cat a ty máš nejakú extra rúru? Pretože aj farba tvojich výrobkov je vždy taká úžasná...

cathleen cathleen

18. 10. 2010 12:07

:-))ano, takhle motám všechny rohlíky.

rebeka rebeka

18. 10. 2010 12:03

a takhle se motají i ty "Pro Ozzáka":-?;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: motání rohlíků jak motat rohlíky jak se motaji rohliky vyroba rohliku návod na pečení rohlíku rohlíky recept jak se motá rohlík recept na rohlíky recepty pro začátečníky jak se tvarují rohlíky rohlíky motání rohlíků video motání loupáků jak motat loupáky rohlík výroba rohlíků video jak motat rohlík postup motání rohlíků jak se motaji loupaky popis pracovního postupu recept

Suroviny: těsto kynuté

TopRecepty.cz

Tvarování rohlíků

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/69pQ