Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fondue sýrové - základní recept

Hodnocení receptu je 4,7 (6×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

17. 10. 2010 17:11

Suroviny

Porce: 4-6

Nutriční hodnoty

Energie9 368 kJ / 2 239 kcal
Bílkoviny180,60 g
Tuky120,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 480 mg
Sodík 8,01 g
Sůl20,00 g
Sacharidy61,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Děláme ho takto již dlouho a stále je to kouzlo romantických večerů ve dvou při víně a svíčce<3

Jarda Buda

21. 2. 2015 17:46

Jeste je potreba dodrzet, ze se vino nesmi varit. Melo by byt horke a syr postupne rozpoustet. Pridat bily pepr. Taky nekde pridavaji slaninu na kosticky. Ostre jsou podle druhu sysra. Micham Apenzeller s Gruyerem a Ementalem po tretinach. Volba peciva je vec chuti ale mam radsi s polotmavym chlebem vypecenym nez s bilou bagetou. Do rou chut.

Ivana Ch

17. 12. 2012 07:25

Tohle miluju:-p:-p:-p:-p:yes::yes::yes:

eva hubova eva hubova

16. 12. 2012 20:04

Mládež si dělala tuhle dobrotu:-p přidávám Ti foto a:yes:

Midla

18. 10. 2010 10:44

Fondue set elektrický nemá to správné kouzlo, teplota se dá regulovat i bez elektřiny, recept severine cook považuji za správný. (nádoba nemusí být jen keramická, ale švýcaři ji používají velmi často)

jahoda jahoda

17. 10. 2010 21:23

Je to pochoutka, výborné jsou k tomu malé brambůrky, ale i ovoce. A jak píše autor, o ten škraloupek na dně byl u nás boj:-)) Je to ale hodně syté jídlo, musí se to opravdu zapíjet:yes::-p

severine cook

17. 10. 2010 21:09

tejaja,pokud si recept prectes jeste jednou, zjistis,ze v receptu stoji, ze caquelon se vytre nejprve cesnekem ... mnozstvi syra na osobu je jen orientacni - zalezi na poctu "milovniku fondue", a napr. moje 13-ti leta dcera sni mnohem vic fondue nez ja dospelak. Taktez vino je pouze udaj pro orientaci - my tam davame mene. Pripravu fondue nelze delat pred hosty, nebot by se ti na klasickem fonduvaci(na horlavou pastu,nemyslim elektricky) nerozpustil syr. Samotna konsumace pak probiha na stole. Je to spolecenske jidlo a neni to zbastene za 5 minut. Krom toho je zvyk, ze komu spadne chleba z vidlicky, tak treba zaplati flasku vina - je to dane regionem, rodinou... detem se da treba nejaky ukol. Nekteri fanjsmekri miluji tu krustu na dne, ktera se tam udela z mirne pripaleneho syra. Co se tyce nealkoholickeho jabcaku - dava se tu normalne pokud jedi i deti nebo lidi co nechteji alkohol. I kdyz my davali vzdy vino - v tom mnozstvi se to ztrati. Ale jedla jsem fondue i s jabcakem a nepoznala jsem to. I kdyz mozna na prvni pohled ta predstava je udesna ....

tejaja tejaja

17. 10. 2010 19:13

Trocha by som ten recept upravila, ak by som fondue nerobievala, mala by som v tom chaos.
Nádoba na fondue sa najprv vytrie strúčikom cesnaku.Až potom sa vsype strúhaný syr a šťava a mieša sa, podlieva bielym suchým vínom podľa potreby. Pomaly syr tavíme.
Na 800 g syra je 3 dl vína málo. Na 1 osobu počítajte so 150 g syra, viac nedokážete zjesť, pretože sa používa syr s vysokým obsahom tuku a je to veľmi sýte.
Keď je syr úplne roztopený a je z toho hladká omáčka, vmieša sa v troche vody rozmiešaná lyžička škrobu. Nakoniec sa vmieša 0,5 dl čerešňovice. Slivovicu nepoužívajte, je veľmi aromatická a prehluší chuť syra.
Pre stolovníkov nachystáme do misiek kocky bieleho chleba, ktorý si napichujú na špeciálne vidličky, namáčajú do syrového fondue, obtočia omáčku okolo chleba a šup do pusy.
Celý obrad prípravy fondue sa robí pred hosťami, ktorí sedia pri stole, popíjajú biele víno a debatujú.
V žiadnom prípade do fondue nepatrí jabčák :-(
Pokiaľ si chcete opatriť "fonduovač", opatrite si elektrický s termostatom.
Najlepší je ten spodok, ktorý sa vám prichytí na dno a treba ho vyškrabať. ;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

17. 10. 2010 18:46

severine cook , zdravím do Śvýcarska, vítej na topreceptech:-K a za Fondue :yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: fondue recept fondue recepty sýr na fondue recepty na fondue recept fondue recept na fondue fondue sýr sýrová omáčka na fondue recepty fondue syr fondue sýrová omáčka fondue fondue nádoba na fondue sýrové recepty jak udělat fondue sýrové fondue v chlebu elektrické fondue syr do fondue fondue kuchařka sýr na fondue recept

Suroviny: česnek, víno bílé, šťáva citronová, sýr strouhaný, škrob kukuřičný, třešňovice, ořech muškátový, pepř

TopRecepty.cz

Fondue sýrové - základní recept

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M1nB