Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Klasické české rohlíky

Klasické rohlíky patří mezi běžné pečivo, bez kterého si těžko představíme českou domácnost. Tento osvědčený a podrobný recept nás dovede k dokonalým domácím rohlíkům. Těsto je vláčné, nadýchané a jemné. Vytvarované rohlíky upečeme do zlatova.

Hodnocení receptu je 5,0 (128×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby kynutí

70 min (60 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

17. 10. 2010 16:50

Suroviny pro 10 kusů

10 kusů

Nutriční hodnoty

Energie8 207 kJ / 1 962 kcal
Bílkoviny56,75 g
Tuky24,70 g
Vláknina15,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,84 g
Sůl12,08 g
Sacharidy370,46 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Rohlíky pomocí omládku nádherně vykynou.

Tvarování rohlíků:

http://www.toprecepty.cz/recept/15446-tvarovani-ro...

Povídání o omládku a Sladěnce je tady:

http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/kvasky/...

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

zdeněk

1. 12. 2013 01:28

já bych se chtěl se zeptat kde je napsaný kolik má se dát do omládku mouky a dále vody a v jakém množství a pro zizala je pravda že se toho Pavel nevšiml s tou solí a tukem a snad a na mé otázky snad odpoví Pavel snad to bude brzy :-)

zizala zizala (moderátorka)

14. 11. 2013 18:30

pavel: :-)) Jestli někdo ví, jak se dělá omládek, je to naše Cathleen. A ty se nauč pořádně číst :-//

mmm

14. 11. 2013 15:49

Však tam taky sůl ani tuk není, čti pořádně! nebo vrať školné :-)

pavel

14. 11. 2013 15:37

do omládku vůbec nepatří sůl ani tuk :-! :-! :-! sůl zabije kvasinky a tuk je udusí a neudělá to co má :-! :-! :-! zeptej te se pekařů jak se dělá omládek :-! :-! :-!

cathleen cathleen

23. 8. 2013 10:12

zizala:....a nádhernou fotku!:-)):yes: Díky! V téhle úpravě - s kmínem a hrubou solí je mám moc ráda.

zizala zizala (moderátorka)

23. 8. 2013 09:50

Výborné rohlíky :-p:yes: Pekla jsem je několikrát během léta :-K Dovoluji si přidat fotku ;-):-8

haflinger15

11. 6. 2013 20:35

cathleen: když ono mi to vykynulo už takhle jako prase :-D udělala jsem takový malý rohlíčky, 10 kousků a vylezli z toho pěkný dacani :-D ale chutnají a to je hlavní ;-)

aisha

11. 6. 2013 11:01

Moc dobre rohliky..:yes::yes:..krasne krupave a nadychane. Byl to muj prvni pokus s omladkem a urcite ne posledni..;-):yes:..pridavam foto..:-K

cathleen cathleen

1. 6. 2013 10:34

haflinger15: pokud bude tedy "příště", jak píšeš, zkus je nechat ještě více vykynout ;-) nebudou tak hutné.

haflinger15

31. 5. 2013 17:45

Po přečtení všech komentářů jsem také neodolala a zkusila upéct tyhle rohlíčky. Na chuť jsou super (i po použití medu místo Sladěnky):-):yes: jenom neměly takovou křupavou kůrčičku a jsou o něco hutnější než rohlíky z krámu. Příště je zkusím upéct bez potření vodou, třeba budou mít lepší kůrku.;-)

Alexiss Alexiss

20. 4. 2013 19:22

vaanila: To bude tím, že jde o stejnou autorku. ;-):-))

vaanila

20. 4. 2013 19:10

Super recept z knihy Pekárnománie

cathleen cathleen

27. 3. 2013 10:35

Amaly: no, nevím....pokud Katka žije tady, má stejnou mouku, po snížení množství tekutiny nebo přidání mouky budou její rohlíky hutné, těžké.
Myslím, že problém bude jinde....škoda, že se už Katka neozvala.

Amaly

26. 3. 2013 15:23

Katka: Ahoj, je potřeba, aby těsto bylo dost tuhé, proto Ti kynou do placky, takže uber tekutinu nebo přidej mouku ;-)

Iris

19. 3. 2013 21:48

Dnes vyzkoušeno z dvojité várky s medem, jsou naprosto úžasné a snadné, moc děkuji za recept.:yes:

1 5 6 7 8 9 15

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Další recepty

Tématické fráze: recept na rohliky rohlíky recept výroba rohliku pravé česke rohlíky jak upéct rohlíky prave ceske rohliky recept kubíkovy rohlíky omládek jak vytvorit rohlik rohlíky jako z obchodu pavla v troubě rohlíky rohlíky jako z obchodu recept rohlíky z omládku těsto na rohlíky klasické rohlik recept co je sladěnka co je to sladěnka slané rohlíky rohliky na omladku babicovy dobroty recepty z 24.10.2010

Suroviny: voda, med, droždí, mouka hladká, cukr, voda, sůl, mouka hladká, tuk

TopRecepty.cz

Klasické české rohlíky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LJmW