Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře na paprice

Kuře na paprice milujeme už od dětství a s chutí si ho dáme i v dospělosti. Naše babičky vařívaly slepice, které už přestaly snášet. Dnes se připravuje většinou kuře. Jemné maso se smetanovou omáčkou ochucenou sladkou paprikou se podává s knedlíkem nebo těstovinami.

Hodnocení receptu je 4,9 (151×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 65 min

80 min (15 min příprava + 65 min tepelná úprava)

24. 3. 2008 11:14

Suroviny pro 2 porce

2 porce

Nutriční hodnoty

Energie1 969 kJ / 471 kcal
Bílkoviny6,30 g
Tuky43,07 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 68 mg
Sodík 82 mg
Sůl0,19 g
Sacharidy13,52 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Lucka

11. 5. 2012 12:03

Ahoj všem !!
Předem bych chtěla poděkovat paní či slečně která sem vložila ten to recept protože jsem zkusila a podařilo se mi to na výbornou :) Takže bych vám chtěla moc poděkovat protože díky vám jsem věděla co vařit..a nic jednoduššího jsem ještě nevařilo..tento recept vřele doporučuji :yes:

Andrej

25. 4. 2012 12:49

sorry,ale musela jsem reagovat,nikdo tu neblbne nikomu hlavu!!!!!!Zakysana smetana se dava do spoustu omacek a i do svickove a hlavne do tehle!!!!!!!!!!!!!!takze se probudte!!!nevim co za kucharku jste,ale nepiste takovyhle kecy,varte si to podle sebe a vy neblbnete lidem hlavu!!!!Mozna vy se rada nepatlate,ale existujou lzice a tema se da kure hrave vyndat a maso z kosti obrat,delam to tak vzdycky pro sve dite a ma to tak nejradeji!!!!

Lenka:

Kathleen.R

12. 4. 2012 13:53

Kuře na paprice jsem dělala poprvé v životě, znám ho jen od maminky (řídké, plné cibule, ale výborné). Čekám na přítele s obědem, až se vrátí ze školy, a už se nemůžu dočkat, nejradši bych do sebe ten hrnec celej obrátila. :-)) Výborný recept! Děkuji! Akorát jsem tedy nepoužila zakysanou smetanu, ale klasickou na vaření, mouky jsem dala více než jednu lžíci, je krásná, hustá, krémová, světlá. Nakonec jsem tedy cibuli rozmixovala a ještě přecedila, protože já v omáčkách cibuli nemusím, vlastně ji nemám ráda všeobecně, ale bez toho to není ono.

Každopádně receptudávám palec nahoru a zařadím ho častěji. :yes::yes::yes:

Hans

8. 4. 2012 12:43

Tak jsem to udělal přesně dle vašeho receptu (míra ingrediencí) a vzniklo z toho spíš kuře na smetaně :-O

Stepan

11. 3. 2012 15:12

Dnes jsem delal kure na paprice,a se zakysanou smetankou je to ne dobre,ale vyborne.Zkuste tam do vyvaru spolecne jeste cely petrzel,a mrkev.Tyto 2 kusy pak precedte se zbyvajicim korenim.Dostane to potom vyjimecnou,opravdu vybornou chut.:-*

Blanka

27. 2. 2012 16:40

Děvčata prosím zakysaná smetaná se do tohoto receptu nikdy nedává dávat jen sladkou ...:-((

tereza

23. 2. 2012 17:00

:-p;-):-8:-K:-*:-D:-)):-!:yes: mnam kuře na paprice

Z-zuzi Z-zuzi

9. 2. 2012 14:29

Tak jsem dnes zkusila podle tohoto receptu. Jedinou věc jsem přidala a to jen trochu vegety. Jinak VYNIKAJÍCÍ!!!!!! Dlouho jsem dělala podle svého receptu,ale odedneška vařím jen podle tohoto! :yes:

Veronika

22. 1. 2012 18:23

Pokud dělám kuře v tlakovém hrnci, tak mu stačí 10 min. a nechat dojít. I tak se kuře rozpadá.

Julie77a

22. 1. 2012 15:22

Dneska premiéra s menšíma úpravama....normal smetana na vaření místo zakysané a mouky o trochu víc než je psáno...každopádně manžel si dvakrát přidal:yes:;-):yes:

Barush

9. 1. 2012 14:18

Premiéra a mírná improvizace, ale povedla se :-)

jaja

27. 12. 2011 15:18

a co citron? ja davam citronovou stavu a je to mnamka...takova pikantni:-)

Anet

9. 12. 2011 20:29

:no:tak nevim,ja to varila presne podle toho receptu nahore a zjistila jsem ze jedna lzice mouky opravdu nestačí,ta tu omacku opravdu nezahusti,nakonec sem tam ty mouky dala podstatne vic,dopadlo to dobre a chutnalo vsem. Ridit se vsak podle navodu,jim tak maximalne paprikovou polívku:no:

veronika

1. 11. 2011 17:33

Dlouho mám na toto jídlo chuť, tak jdu zkusit uvařit dnes k večeři, ještě jsem toto nevařila, tak snad se povede dle tohoto receptu :-) nechám se inspirovat ;-)

martina

27. 10. 2011 19:48

já to dělám následovně,do pekáče dám nakrájenou cibuli,lépe více, mezi to rozčtvrcené kuře,osolím lehce opaprikuji,zakápnu olejem,nebo dám kousky másla na kuře,podleju a peču 3/4 až hod.Potom maso vytáhnu,buď oberu kusy masa,stehna nechávám celá,pekáč dám na oheň a přidám do výpeku trochu vody s rozkvedlanou moukou,do toho buď kousek masoxu nebo trošku vegety,přidám papriku sl.na barvu,smetanu sl.obyč,a provářím,chutnám,případně dosolím,a pak jen pasíruju přes sítko,nesmí být to moc husté protože jak to chladne,tak to houstne.Musím říct, že tohle je nejlepší varianta.:-))jinak zkoušela jsem kuřecí prsa/jsou dost suchá,zakys.smetanu dávám v případě,že nemám obyč.je to opravdu nakyslé a není to ono:-((ale neříkám,že to není poživatelné.dobrou chuť

1 7 8 9 10 11 15

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kuře na paprice kuře na paprice kuře na paprice recept kuře na paprice recept kuřecí na paprice recept kuře na paprice recept kuře na paprice kuře na paprice se smetanou recepty kure na paprice recepty kuře na paprice recept na kuře na paprice recept na kuře na paprice kuře na paprice pro děti kuře na paprice v papiňáku na paprice kuře na papryce top recepty kuře na paprice kure na parice kure na paprice recepty kuře na paprice recepty

Suroviny: kuře, cibule, smetana zakysaná, mouka hladká, olej, paprika sušená sladká, sůl, pepř mletý

TopRecepty.cz

Kuře na paprice

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m40

Naposledy jste si prohlédli