Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře na paprice

Kuře na paprice milujeme už od dětství a s chutí si ho dáme i v dospělosti. Naše babičky vařívaly slepice, které už přestaly snášet. Dnes se připravuje většinou kuře. Jemné maso se smetanovou omáčkou ochucenou sladkou paprikou se podává s knedlíkem nebo těstovinami.

Hodnocení receptu je 4,9 (151×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 65 min

80 min (15 min příprava + 65 min tepelná úprava)

24. 3. 2008 11:14

Suroviny pro 2 porce

2 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 969 kJ / 471 kcal
Bílkoviny6,30 g
Tuky43,07 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 68 mg
Sodík 82 mg
Sůl0,19 g
Sacharidy13,52 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Katka

13. 8. 2013 09:44

Vůbec mě netrápí jaká smetana, at si jí tam každý dá podle chuti. Dohady stylu, zda do kuřete na paprice smetana patří nebo ne. Taky nemístné. Spíš by mne zajímalo, kam se poděla ta mouka co je napsaná v ingrediencích.. Myslela jsem, že je na zahuštění. Ale v postupu jsem to nenašla.. Kdyby jste lidi měli aspon normální dotazy... :no:

rihana

16. 6. 2013 20:42

Já se nestačím divit, takový tradiční recept a co je zde komentářů.

jarda Kadic jarda Kadic

1. 5. 2013 11:55

Pavel: Pavliku, Pavliku,ty si z nás utahuješ,přiznej se!Kuře na smetaně bez smetany?To mě hlava nebere:-O:-O:-D:-D:-D

Pavel

1. 5. 2013 11:19

Já bud dělám kuře na smetaně a nebo na paprice tak že do toho smetanu nedávám vúbec a je to výborný.Dávám jen kuřecí bujon vývar z kuřete a koření.Mám totiž po smetaně potíže.:-))

Kirandia

30. 4. 2013 01:11

To jsou mi dohady. Já pro jistotu udělala 2 kastrůlky omáčky každou s jinou smetanou, protože stejně jako u svíčkové se naše rodina hádá kdo chce sladkou a kdo kysanou. Tak jsem maso vylovila, omáčku rozdělila na 2 kastrůlky, dohustila moukou a zalila smetanama. Fandila jsem sladké smetaně (protože svíčkovou prostě s kysanou nemám ráda), ale kuře na paprice překvapivě lépe dopadlo se zakysanou !!! Má to šmak a jemný ocásek. Žádná hrůza a nemožnost jak se tady furt řeší. Prostě zkuste poprvé obě a vyberte si až ochutnáte. Bez předsudků ! My se s manželem shodnuli chutí na té zakysané. Naopak tu svíčkovou dělám pořád na 2 krát. Sobě sladkou, manželovi kysanou. Ani jeden z nás nechce přistoupit na chuť toho druhého. Prostě každý má jiné chutě. Asi podle toho jak ji poprvé ochutnal ve školní jídelně nebo hospodě.

Eva

5. 3. 2013 19:52

Je doopravdy zajímavé, jak jsme odlišní :) Jsem asi přeci jen mlsnější a tím pádem jsem nasládlou chuť postrádala :)

BILKOVAI BILKOVAI

5. 3. 2013 18:50

Eva (neregistrovaný/á): tak já zásadně s kysanou smetanou.:-D Máme rádi tu jemnou navinulou chuť kysané smetany a cukr nedávám. Takže 100 lidí, 100 chutí. To si člověk nevybere. Musí vařit podle své chuti;-)

Eva

5. 3. 2013 18:17

Přátelé, tak se zakysanou smetanou v žádném případě... Jedině v případě, že celou omáčku následně osladíte. Mnohem jednodušší je celý recept udělat s klasickou smetanou na vaření, výsledek je velmi dobrý.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

3. 3. 2013 22:45

Dělám tento recept roky ,"paprikáš"bratislavsky- teda kuře na paprice vždy s kostí!
Maso opeču na oleji a na cibulce a stáhnu z ohně. Přidám papriku ,pořádně promíchám zaleju
vodou a dám zpátky na sporák ,jinak vám paprika zhořkne.
Měkké maso vyberu vykostím dodělám - tedy zahustím omáčku .Obrané maso dám zpátky a prohřeju do zhoustnutí! Dělám paprikáš i z bažanta podávám s haluškama !Nevařím nikdy v papiňáku ! Myslím,že 45 minut v papiňáku je moc, a maso se rozpadne! Kyselá nebo sladká smetana ,jaká komu chutná ,ale dávám přednost kyselá na kuře ,sladká bažant!:-K
Do omáčky pod bažanta ještě dávám 3 kuličky nového koření :-p

Alena

3. 3. 2013 22:17

forleni

Pardon ne na paní Kateřinu,ale na Floreni,omyl omlouvám se :-)

Alena

3. 3. 2013 22:15

Kateřina:

Na to,že jsi tak mladá máš plnou h..u keců a na nesprávném místě:-!:-!:-!:-!:-!:-!:-!:-!:no:

alena

3. 3. 2013 22:12

Mňamka,mohu doporučit,výbornéééééééééééééééé :-):yes::-D

Rudischova Rudischova

27. 2. 2013 10:56

:-* Dobrý den,všem. Dnes jsem vařila a výborné, Akorát jsem nevařila,ale hodila do horkovzdušné trouby a použila sladkou smetanu. Ňamka.děkuji.:-K

Klára

15. 2. 2013 17:32

Alexiss:citronovou šťávu dávala i moje babička...hlavně do svíčkové:-p

Alexiss:

Alexiss Alexiss

10. 2. 2013 10:48

Kateřina: Dávám i citronovou šťávu,objevila jsem to kdysi ve 150 let staré kuchařce. Nemá to chybu,omáčku to úžasně "zvedne". :-)

1 3 4 5 6 7 15

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kuře na paprice kuře na paprice kuře na paprice recept kuře na paprice recept kuřecí na paprice recept kuře na paprice recept kuře na paprice kuře na paprice se smetanou recepty kure na paprice recepty kuře na paprice recept na kuře na paprice recept na kuře na paprice kuře na paprice pro děti kuře na paprice v papiňáku na paprice kuře na papryce top recepty kuře na paprice kure na parice kure na paprice recepty kuře na paprice recepty

Suroviny: kuře, cibule, smetana zakysaná, mouka hladká, olej, paprika sušená sladká, sůl, pepř mletý

TopRecepty.cz

Kuře na paprice

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m40