Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře na paprice

Kuře na paprice milujeme už od dětství a s chutí si ho dáme i v dospělosti. Naše babičky vařívaly slepice, které už přestaly snášet. Dnes se připravuje většinou kuře. Jemné maso se smetanovou omáčkou ochucenou sladkou paprikou se podává s knedlíkem nebo těstovinami.

Hodnocení receptu je 4,9 (151×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 65 min

80 min (15 min příprava + 65 min tepelná úprava)

24. 3. 2008 11:14

Suroviny pro 2 porce

2 porce

Nutriční hodnoty

Energie1 969 kJ / 471 kcal
Bílkoviny6,30 g
Tuky43,07 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 68 mg
Sodík 82 mg
Sůl0,19 g
Sacharidy13,52 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Martina

24. 1. 2009 18:59

Bibinko, za ochotu, trpělivost a snahu pomoct moc děkuji. Velice to oceňuji.:yes: Nech se nám daří a příjemný večer.

Bibinka Bibinka

24. 1. 2009 18:09

Martino, zaručeně můžeš povařit a když jedna zakysanka nestačí, tak přidej klidně ještě sladkou. Jsem přesvědčená, že už to kuře jinak dělat nebudeš,pa.:yes::-p

Martina

24. 1. 2009 16:54

Zakysanou smetanu doopravdy můžu v omáčce povařit? Mouka se přece musí povařit minimálně 12-15 minut. Omáčky dělám celkem hodně a musí být krásně smetanová. Jeden kelímek zakysané smetany u nás by bylo málo.

Bibinka Bibinka

24. 1. 2009 14:29

Martino, někdy to s tou zakysanou udělej, nic se nesrazí,vše je v pohodě a můžu Ti říct, že je to s ní ještě lepší, než se sladkou. Dřív jsem to dělala také ze sladké, ale teď už zásadně z kysané-má to šmrnc.:-p

Martina

24. 1. 2009 14:22

Já do všech omáček dávám jenom sladkou smetanu na vaření.Zakysanou se bojím dávat, aby se omáčka nezdrcla. Na jednom webu jsem se dočetla, že když se do omáčky přidává zakysaná smetana, pak se již omáčka jenom prohřeje, ale nesmí se přivést k bodu varu. A právě toho se bojím. Omáčky vždy dělám větší množství a jíme ji i 2 dny. Kdybych pak přešvihla teplotu při ohřívání, co se s omáčkou stane? Nezdrcne se? Jednou jsem do vaření(zeleniny) přidala jogurt a byla to katastrofa.

bujon

24. 1. 2009 13:15

velice chutne deti i my se olizujeme
:yes:

lari

23. 1. 2009 16:48

Poprve jsem to varila sama a fakt to bylo dobre.:-p

Michaela

21. 1. 2009 20:38

Výborné:yes:

alus.s

3. 8. 2008 13:22

po dlouhé době jsem uvařila tuto klasiku,nicméně dobrou a chutnou. Papriku dávám až na maso,na zahuštění jsem použila smetanu. Dočetla jsem se v diskuzi použít do tohoto pokrmu saturejku. Až opět přijde na toto jídlo řada tak ji vyzkouším :-)

1 13 14 15

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kuře na paprice kuře na paprice kuře na paprice recept kuře na paprice recept kuřecí na paprice recept kuře na paprice recept kuře na paprice kuře na paprice se smetanou recepty kure na paprice recepty kuře na paprice recept na kuře na paprice recept na kuře na paprice kuře na paprice pro děti kuře na paprice v papiňáku na paprice kuře na papryce top recepty kuře na paprice kure na parice kure na paprice recepty kuře na paprice recepty

Suroviny: kuře, cibule, smetana zakysaná, mouka hladká, olej, paprika sušená sladká, sůl, pepř mletý

TopRecepty.cz

Kuře na paprice

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m40