Rillettes (rijet)
Rillettes můžeme přirovnat k pomazánce z vepřového masa. Tradiční francouzský recept se dělá na malém ohni, nejlépe v litinovém hrnci zhruba 8 hodin. Přípravu nelze uspěchat, ale výsledek je tak geniální, že tuhle lahůdku budete připravovat zas a znova.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 483 kJ / 116 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,30 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,00 g |
Sůl | 15,00 g |
Sacharidy | 4,95 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
V původním receptu je 30 g soli na 1 kg masa, množství jsem snížila. Použila jsem libový bůček - tuku by nemělo být víc jak 30 %.
Zdroj : Francouzská kuchyně, Jana Martinicová
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 11. 2012 14:40
Ëlizo, bylo-li to suché, tak to znamená, že teplota byla příliš vysoká. Správně se to nemá ani vařit, ani péci. Když nemáte pomalý hrnec, tak udržovat těsně pod bodem varu na sporáku, česky se tomu říká "táhnout", v troubě nastavit 90 stupňů a doba alespoň dvojnásobná, než jste to tam měla vy.
A když nemáte hodně prorostlý bůček, tak klidně přidat sádlo na vypuštění nebo sádlo už vypuštěné. Nebojte se, nepřepálí se, protože nikdy při přípravě to nepřesáhne 100 stupň.
Nebojte se toho sádla mít hodně, na konci ho seberete a budete mít na chleba, na smažení nebo na příští dávku rillettes.
21. 7. 2012 18:35
20. 7. 2012 11:32
19. 7. 2012 10:12
chocolate - doufám, že napodruhé bude lepší, někdy moc libové je na škodu
18. 7. 2012 16:43
29. 3. 2012 19:56
Jarka: skleničky zavařím, víčka pěkně chytnou a vydrží dlouho. Je ale pravda, že po otevření je nejlépe co nejdříve spotřebovat
29. 3. 2012 19:49
3. 3. 2012 09:41
1. 2. 2012 12:40
Už jsem to dělala několikrát, hlavně na večírky.Chlapům to moc chutná, no mě teda taky.
24. 1. 2012 09:00
24. 1. 2012 08:54
24. 1. 2012 08:38
24. 1. 2012 08:11
14. 10. 2011 07:25
13. 10. 2011 21:35
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 3 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 6 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 9 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 11 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 34 minutami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 1 hodinou
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 1 hodinou
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 1 hodinou
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 2 hodinami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 3 hodinami
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 3 hodinami
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 3 hodinami
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 5 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
TAkova uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 tipů na domácí jedlé dárky: Ořechy v medu, směsi koření, domácí "vegetu" nebo čokoládový likér můžeme připravovat už teď
Pomazánky jsou vděčné jídlo. Existuje jich nepřeberné množství. Přesvědčte se sami
Chalupářské pomazánky nám přijdou při pobytu v přírodě k chuti. Hodí se na chléb, topinky i na chlebíčky
Další recepty
Tématické fráze: jak se dělá rillettes hovězí rijet riletes rilletes rellettes rilettes francouzsky rijet pomaly hrnec veprovka rilettes recept rillettes z bůčku rillattes rillets v pomalem hrnci rijjet rilletes recept rillettes v pomalem hrnci kachní rillet rilletes nejlepší rilets rilletes z pomalého hrnce rijet v pomalém hrnci
Suroviny: víno bílé suché, sůl
Rillettes (rijet)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/krYX
187 názorů