Mražené lesní houby
Pokud se vám poštěstilo a máte velkou zásobu hub, jednou z nejoblíbenějších metod zpracování je jejich zamražení. Houby nám vydrží v mrazničce i rok a po rozmražení jsou jako čerstvé, zachovají si svou vůni i chuť.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 8. 2010 18:56
15. 8. 2010 18:13
15. 8. 2010 18:04
15. 8. 2010 18:01
15. 8. 2010 17:36
Nevýhoda mražení je v tom, že se nikdy nepodaří odstranit všechnu vodu, která vniká do vnitřní struktury a při mražení ji trhá. Při průmyslovém mražení se používá "šokového" mražení na mínus 40°C, kdy voda nestačí krystalizovat.
15. 8. 2010 17:12
15. 8. 2010 17:10
15. 8. 2010 16:29
15. 8. 2010 16:27
15. 8. 2010 16:23
Jak píše Janek53,zůstává tam opravdu dost bince,ale teď jsem vodu přecedila přes opravdu jemné sítko a zdá se,že by to šlo použít
15. 8. 2010 16:18
já tu vodu vylívám, přeci jen v ní jsou ještě kousky jehličí a pod., ty houby člověk nikdy úplně neočistí - pokud je nebere kartáčkem pod vodou
15. 8. 2010 16:16
15. 8. 2010 16:13
15. 8. 2010 16:06
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 8 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 18 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 21 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno 28. 3. 2024 16:08
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno 28. 3. 2024 12:59
Právě bylo uvařeno:
Pikantní směs na topinky
JirkaPotok uvařil před 41 sekundami
Zeleninový boršč se zakysanou smetanou
JirkaPotok uvařila před 1 minutou
Polévka z uzeného jazyka
Petaja uvařila před 14 minutami
Znojemská pečeně podle Kluků v akci
Petaja uvařila před 14 minutami
Mléčné francouzské houstičky
Wanilor uvařila před 17 minutami
Vepřové na houbách
Peggy72 uvařila před 23 minutami
Nádivka velikonoční
Palecek uvařila před 31 minutami
Jidáše, jidášky…
Eva_H uvařila před 1 hodinou
Asijská kachní prsa
PepaD uvařila před 1 hodinou
Přečtěte si Zobrazit více
Desatero rad na téma houby: Víte, jak dlouho dary lesa dusit a chutně zpracovat i na zimu?
Jak rozmrazit maso, když máte málo času? Máme pro vás několik rad, se kterými to jistě zvládnete
7 oblíbených receptů z čerstvých hub. Houby sbíráme od konce jara až do prvních mrazíků, ale houbová jídla vaříme celý rok
Další recepty
Tématické fráze: mražení hub zamražování hub jak zamrazit houby houby do mražáku jak mrazit houby recepty z mražených hub zamrazování čerstvých hub jak zmrazit houby mražení syrových hub zmrazování hub zmražení hub zmražené houby konzervace hub mražením zmrazováni syrových hub konzervace hub zmražením zpracování hub do mrazáku mražení čerstvých hub konzervování hub mrazene žampiony mrazení žampionů
Suroviny: houby lesní, voda
Mražené lesní houby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5R2B
29 názorů