Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bavorské vdolečky

Vláčné vdolečky jsou sice bavorské, ale v Čechách jsou jako doma. S povidly a tvarohem tvoří sladkou vzpomínku na dětská léta a ušpiněný nos. Nejlepší jsou ještě čerstvé, těsně před vychladnutím.

Hodnocení receptu je 5,0 (53×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 80 min Doba tepelné úpravy: 5 min bez doby kynutí

85 min (80 min příprava + 5 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

28. 9. 2010 18:43

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie8 927 kJ / 2 134 kcal
Bílkoviny65,32 g
Tuky31,68 g
Vláknina16,60 g
Cholesterol 279 mg
Sodík 3,33 g
Sůl8,28 g
Sacharidy388,56 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Merylas Merylas (moderátorka)

13. 1. 2024 19:34

satelit

13. 1. 2024 18:04

Někde se píše smažit pod pokličkou , jinde ne. Jak je to správně??? Děkuji

Marie Svarcova Marie Svarcova

13. 1. 2024 10:16

:-)<3:yes::yes: pěkný recept a krásné foto :-K

<3 krása takové vdolečky

Tepra

13. 6. 2023 16:38

Tak dneska jsem poprvé dělala a veliký úspěch doma , že prý příště dvojí dávku že bylo málo. Moc děkuji za super recept ;-)

Hanka Nejedla Hanka Nejedla

6. 10. 2021 15:48

hospodyne: Ja dělala větší skleničkou výkroj na vdolek a menší jsem vytiskla důlek ;-)

Merylas Merylas (moderátorka)

30. 3. 2021 13:12

Tonja: Hospodyně radí dobře, já ještě připodotknu, že je třeba vložit do rozehřátého oleje vdolečky nejprve tou stranou s vytvořeným důlkem. :-K

hospodyne

30. 3. 2021 12:47

:-KTonja: nestačí udělat důlek, je potřeba těsto od středu vytáhnout do stran. Když beru vykynuté vdolečky před smažením do rukou, oběma rukama prostředníčky a palci vytáhnu těsto do stran tak, aby střed byl úplně tenký. Prohlubeň je potřeba dělat větší, jinak se při smažení zatáhne. Já vím, skoro každá kuchařka to zná, ale třeba se někomu návod bude hodit.

Tonja

30. 3. 2021 10:13

Udělal jsem podle receptu, ale při smažení se mi vdolečky nafoukly téměř dokulata, takže byly spíše jako koblížky a nešlo dát povidla navrch. Teď vidím na fotkách, že je ve vdolečcích už při smažení vytvořen důlek; ten ale v popisu výroby (ani ve videu) zmíněn vůbec není. Ve videu jsou dokonce vdolečky ještě placatější.
Takže nezbude nic jiného, než dělat pokusy a učit se vlastními chybami a nedostatky. Je škoda, že není možné se řídit uvedeným postupem "doslova"; začínajícím kuchařům tak vznikají problémy a nedůvěra v kvalitu receptů.

Evelin92

14. 2. 2021 21:00

Po shlédnutí videa jsem byla trochu skeptická, ale komentáře tu mě uklidnily. ???? Chystala jsem se na vdolečky poprvé a šlo to super. Těsto je jednoduché a parádně se s ním pracuje. Snažila jsem se nevyvalovat moc na tenko, ať jsou radši vyšší a nadýchanější. Várka sice dala jen na 16 kusů, za to jsme snědli každý 3 a jsme po večeři. ????:yes:

Gabcarka

18. 8. 2020 21:34

Musim poznamenat, že vařím nejraději podle receptů z těchto stránek Toprecepty.cz. Tady jsou opravdu ty nejlepší a přitom kolikrát jednoduché recepty. Ani tento mě nezklamal. Dělala jsem podle tohoto receptu Bavorské vdolky poprvé a hned se povedly a byly výborné. I ma drahá polovička, která sladke večeře úplně nemusí, se pěkně napucla a přidala si. Místo jednoho plánovaného vdolku jich snědla asi šest. Takže moc děkuji za recept. Hezky si ho vytisknu a přidám je svým oblíbeným.:yes:

muculka

22. 5. 2020 17:44

Dělala jsem přesně podle návodu, míchala v pekárně .... Ozdobila povidly, kysanou smetanou, pocukrované.....mohu za sebe říci, BOŽÍ ! Jiné již dělat nebudu. Děkuji.:-D

IciMici IciMici

13. 4. 2020 17:02

Delam jeste uprostred dulek nez je dam do oleje, dulkem dolu. Moc dobre!

Trinitis

4. 4. 2020 15:28

Tak já jsem včera taky zkoušela z půl kila mouky, ale teda 50-60 ks ani omylem. Vykrajovala jsem skleničkou o průměru 8 cm a při výšce 1-1,5 cm jsem jich měla 19!
Jinak těsto úžasné, jen se po nich zaprášilo, příště dělám každopádně tenší. :yes:

jolis23

18. 2. 2017 14:55

Právě dojezené, jsou výborné, chválila si je celá má rodinka. Měla jsem 27 kusů a nic nezbylo.
Děkuji za jednoduchý a dobrý recept :yes:;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: bavorské vdolečky bavorské vdolky jednoduché bavorské vdolečky recept bavorské vdolečky maminčiny recepty bavorské vdolky recept na bavorske vdolecky české vdolky recept bavorské vdolky recept recept na bavorské vdolky bavorské vdolky z kynutého těsta vdolečky recept na jednoduche bavorske vdolecky bavorské vdolky smažené rychle bavorske vdolecky rychlé vdolečky vdolečky recept smažené vdolečky recept bavorske vdolecky recept na vdolečky recepty bavorské vdolečky

Suroviny: mouka polohrubá, droždí čerstvé, máslo, cukr, žloutek, mléko, sůl, tvaroh, povidla švestková, olej

TopRecepty.cz

Bavorské vdolečky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yXkP