Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Segedínský guláš

Klenot pocházející z Maďarska, který jsme si u nás rychle oblíbili – to je segedínský guláš. Šťavnaté vepřové maso a kyselé zelí dodávají jídlu charakteristickou chuť. Každá rodina má určitě svůj vlastní recept, my si tentokrát ukážeme tradiční postup "jako od maminky".

Hodnocení receptu je 5,0 (94×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 50 min platí pro přípravu v tlakovém hrnci

65 min (15 min příprava + 50 min tepelná úprava, platí pro přípravu v tlakovém hrnci)

25. 3. 2008 22:36

Suroviny pro 5 porcí

5 porcí

Nutriční hodnoty

Energie4 505 kJ / 1 077 kcal
Bílkoviny116,89 g
Tuky34,16 g
Vláknina26,74 g
Cholesterol 361 mg
Sodík 4,31 g
Sůl10,60 g
Sacharidy65,65 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Podáváme s knedlíkem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

jituskaka

8. 5. 2009 12:28

mám ho světlý, ale to je díky smetaně a mléku, když sem ho zahusťovala . Byl moc dobrý děkuju za receptík a určitě sem taky přidám nějaký :-p

jituskaka

7. 5. 2009 20:02

Dneska sem ho vařila :-) vypadá krásně zítra přidám fotku ;)

20. 3. 2009 16:39

segedínský guláš máme moc rádi a místo vepřového plecka dávám bůček zkuste to je to velice dobré :-p

kkllaarriinnkkaa kkllaarriinnkkaa

14. 3. 2009 09:56

tak my tam nedáváme asi smetanu,ani mléko ani nic jiného ale za to přidáváme bobkový list.... skuste to určitě...je to pak velice dobře ochucené...:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

9. 3. 2009 18:41

Ten guláš od Jitky a Vlastíka vypadá, jak na kari!:-)

maris maris

9. 3. 2009 18:04

:-)):-)) lednička by se hodila:-D

Bibinka Bibinka

9. 3. 2009 18:04

Zrovna ho budu dělat zítra k obědu, bude asi na 2 dny, protože guláše jak víme chutnají odleželé lépe a lépe. Ovšem mám poněkud jiné ingredience a dělám v 1 hrnci-zelí dávám v polovině dušení k masu, používám celou (i víc,podle množství) sladkou, nebo zakysanou smetanu-podle toho jak je kyselé zelí a co mi v tomto segedínu chybí je dost česneku:-!:-p a určitě víc papriky než 1 lžičku- to už spíš polévkovou lžíci. Zahušťovat se ani nemusí, omáčka je hustá dost.;-):-)

vybusna vybusna

9. 3. 2009 18:02

andrea:-D:-D:-D:-D

Jikotka Jikotka

9. 3. 2009 17:56

Ta lednička se ti povedla,chechtám se tady,kdo bude reagovat:-D:-D:-D:-D

Andrea

9. 3. 2009 17:51

hmm,teda jedničkou..:-D

Andrea

9. 3. 2009 17:48

Výborné..chválím a také hodnotím ledničkou...:-)

Petr

3. 3. 2009 02:00

:-pdobrý recept zrovna vařím a vypada to skvěle!:yes:

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

14. 2. 2009 11:00

U nuás se nedává smetana ani mléko. Vím jistě že se smetanou to bude velice dobré a jemné. Ale tradice je tradice a nikdo nemá odvahu něco měnit.Ale zkusím časewm kuchyni ukecat na zkoušku změny.Slibuji. Václav

Veronika

1. 12. 2008 13:10

Já dělala segedín poprvé dle tohoto receptu a dobrý, povedlo se :-)) Hodnotím kladně :yes: Pochutnali jsme si. Místo vody jsem také použila smetanu.

Otakar

25. 11. 2008 22:30

Také neučím segedýn plavat, místo vody používám smetanu, případně mléko

1 7 8 9 10

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: segedínský guláš segedínský guláš segedínský guláš z vepřového segedinský guláš z vepřového masa segedinsky gulas recept segedínský guláš recept segedynsky gulas recept na segedínský guláš recept na segedínský guláš segedin recept segedín segedinský guláš se smetanou jak se děla segedinský guláš recept na dobrý segedínský guláš segedínský guláš recept z vepřoveho masa segedínský guláš recepty recept segedínský guláš recept segedínský guláš segedínský guláš -recept szegedinský guláš

Suroviny: plecko vepřové, cibule, kmín celý, paprika sušená sladká, olej, sůl, pepř mletý, zelí kysané, mouka hladká, smetana

TopRecepty.cz

Segedínský guláš

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wLJ