Segedínský guláš
Klenot pocházející z Maďarska, který jsme si u nás rychle oblíbili – to je segedínský guláš. Šťavnaté vepřové maso a kyselé zelí dodávají jídlu charakteristickou chuť. Každá rodina má určitě svůj vlastní recept, my si tentokrát ukážeme tradiční postup "jako od maminky".
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 4 505 kJ / 1 077 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 116,89 g |
Tuky | 34,16 g |
Vláknina | 26,74 g |
Cholesterol | 361 mg |
Sodík | 4,31 g |
Sůl | 10,60 g |
Sacharidy | 65,65 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Podáváme s knedlíkem.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 1. 2012 18:35
10. 11. 2011 09:23
27. 7. 2011 20:27
22. 7. 2011 20:56
2. 7. 2011 12:57
20. 5. 2011 16:21
19. 3. 2011 13:57
26. 2. 2011 22:13
22. 12. 2010 00:01
21. 12. 2010 18:22
5. 10. 2010 11:27
4. 10. 2010 21:59
25. 9. 2010 12:24
14. 1. 2010 11:05
23. 11. 2009 00:12
Žiaľ sa mýli (martin), ak sa domnieva, že sa jedná o pôvodný český recept.
Jeho pôvod je podľa všetkého v Maďarsku, alebo kombináciou Maďarského gulášu a kyslej kapusty, ktorú Maďari údajne spoznali až pri okupácii Slovenska za Rakúsko-Uhorska. Sú to ale všetko len dohady. Je isté, že guláš ako jedlo nebol známy v Čechách, že sa tam dostal až počas Rakúsko-Uhorska, keď začal byť populárny vo Viedni a odtiaľ sa potom rozšíril aj do Čiech. Čo je ale temer isté, že v Čechách sa k nemu pridal knedlík a dnes sa Szegedínsky guláš zrejme vďaka tomu najčastejšie podáva s knedlíkom.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Soufflé buchta
Přidáno před 2 hodinami
Kefírová rychlovka
Přidáno před 13 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno před 16 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí játra na víně a rozmarýnu
Přidáno před 19 hodinami
Salát s masem a sýrem
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Vydatná vločková polévka s česnekem
Valis uvařila před 1 minutou
Slepice na paprice
Japin uvařila před 2 minutami
Tarhoňa se zelím a uzeným masem
Ana_Kreb uvařila před 3 minutami
Domácí chleba z trouby
alka.f uvařila před 17 minutami
Karbanátek se sýrem
Parkmanova uvařil před 19 minutami
Drobenkový koláč s jablky
Aneleh81 uvařila před 22 minutami
Jemné domácí houskové knedlíky
Mishuu uvařila před 25 minutami
Rybí filé s chřestem
topsysel uvařila před 30 minutami
Vídeňská roštěná s rýží
Obelix uvařila před 52 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
Sabos uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Vyhlášený kuchař Miroslav Kalina dělá na Vánoce kapra po Novohradsku, který voní česnekem a na přípravu je snazší
Kysané zelí je skvělý zdroj vitaminu C po celou zimu. Poradíme, jak ho vyrobit doma
Jak nakrájet cibuli. Zvládnete to bez říznutí i potoků slz. Poradíme, jak na to
Další recepty
Tématické fráze: segedínský guláš segedínský guláš segedínský guláš z vepřového segedinský guláš z vepřového masa segedinsky gulas recept segedínský guláš recept segedynsky gulas recept na segedínský guláš recept na segedínský guláš segedin recept segedín segedinský guláš se smetanou jak se děla segedinský guláš recept na dobrý segedínský guláš segedínský guláš recept z vepřoveho masa segedínský guláš recepty recept segedínský guláš recept segedínský guláš segedínský guláš -recept szegedinský guláš
Suroviny: plecko vepřové, cibule, kmín celý, paprika sušená sladká, olej, sůl, pepř mletý, zelí kysané, mouka hladká, smetana
Segedínský guláš
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wLJ
142 názorů