Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí tvaroh od babičky

S domácím tvarohem si dopřejete čerstvost a kvalitu. Na domácí tvaroh potřebujete jen pár věcí a jeho příprava vás až překvapí, jak je snadná. A navíc se z téhle mléčné pochoutky dají připravit skvělé pomazánky.

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min Bez doby odkapávání syrovátky

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava, Bez doby odkapávání syrovátky)

23. 9. 2010 17:20

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie4 103 kJ / 981 kcal
Bílkoviny71,40 g
Tuky31,50 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 126 mg
Sodík 840 mg
Sůl2,10 g
Sacharidy102,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Na tvaroh sa nehodí odstredené, nízkotučné ani trvanlivé mlieko, najlepšie je domáce alebo z mliečnych expresov.

Syrovátku nevylejeme, ale buď vypijeme priamo alebo použijeme na varenie, pri výrobe chleba a pod.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Kacka

12. 11. 2010 17:14

Spagetko, jak pouzivas syrovatka jako kosmetiku??
Jdu take zkusit domaci tvaroh, jsem zvedava. Mam rocniho synka a rada bych mu udela nejakou dobrou pomazanku s tvarohu. Pak dam vedet. Diky za recept. :yes:

tejaja tejaja

28. 9. 2010 05:49

Veroly , áno, myslí sa tým čerstvé mlieko ;-) U nás sa mu hovorí sladké mlieko, lebo keď skysne, tak máme kyslé mlieko ;-) To sladké mlieko nie je mutné dávať, tvaroh bude dobrý aj bez neho len trocha pevnejší.

Veroly

27. 9. 2010 17:46

Docela ráda bych zkusila udělat domácí tvaroh, ale bohužel jsem nepochopila sladký mlíko (1 dl). Tím se myslí opět dát to čerstvé nekyselé mlíko? Děkuji za odpověď.

Anna Kocikova Anna Kocikova

24. 9. 2010 16:38

Terezko,tvaroh i kyšku mám moc ráda;-)a dělávám si doma z krabicového trvanlivého mléka s 1,5% tuku,ale se 3% bývá lepší,jen do hrnce přidávám tu chlebovou kůrku.Za receptík každopádně+9bod:yes:

tejaja tejaja

24. 9. 2010 07:18

Janka ďakujem za vysvetlenie ;-)
Nina.Angels, kyslé mlieko nie je skazené mlieko. Postupuj ako vraví Janka. Mlieko sa drží na teplom mieste, aby skyslo, to znamená, že sa v ňom namnožia veľmi užitočné baktérie, ktoré ho zahustia, podobne ako jogurt, len iného druhu:-D
Preto sa nehodí na kyslé mlieko trvanlivé, pretože tam sú zničené všetky baktérie, to trvanlivé by sa ti fakt skazilo, ale neskyslo.
Kyslé mlieko je výborné na pitie, ale aj na koláče.
Vidno, že mladšie ročníky sú už vychované na trvanlivých mliekach, kyslé mlieko nepoznajú. mne to kyslé mlieko chýbalo roky, teraz, odkdy mám pod oknami mliečny expres, sa ho neviem dopiť;-):-D:-D:-D

JanaDorazinova JanaDorazinova

23. 9. 2010 22:50

Nina.Angels, není to můj recept, ale dovolila bych si reagovat. Mléko nedáš do lednice, ale někde na teplejší místo, např. na parapet okna. Vznikne kyšla-kyselé mléko, vidíš, jak se pomalu sráží. Myslím, že tak to myslí tejaja.

Nina.Angels

23. 9. 2010 22:35

Mléko skysnout do pevného stavu, takže jakoby nechat skazit? Nebo to chápu špatně?

tejaja tejaja

23. 9. 2010 21:39

Janka, kľudne vypi, nič sa nedeje, pijem ju pravidelne, pravda nie vždy čerstvú , kým nepredávali pod oknami mlieko, tak som kupovala sušenú. Syrovátka je zdravá ;-):-D

JanaDorazinova JanaDorazinova

23. 9. 2010 20:07

Terezko, no jo, "domáce":-//, kde ho vzít, že jo. Ale tady někde v Dětmarovicích někdo prodává domácí mléko, zaúkoluji syna, aby mi přivezl. Domácí tvaroh se holt nedá srovnávat s koupeným.;-):yes:

Jo a zajímalo by mne, co se děje, když vypijeme syrovátku? myslíš, že pak stačí jednogenerační byt?:-O:-D:-)):-)) Nevím, nevím, Terezko:-D

aanet3

23. 9. 2010 20:06

přesně tak, jak to vidím tak mi to připomíná babičku, já to od ní zbožňovala...:-p děkuju bodík letí:yes::yes:

spagetka spagetka

23. 9. 2010 18:24

Ivuli a Terezko - no jasně - díky za připomernutí :-*:-*

tejaja tejaja

23. 9. 2010 18:21

ivulinka, ak dáš do mlieka chlebovú kôrku, rýchlejšie skysne;-)

ivulinka ivulinka

23. 9. 2010 18:20

Tohle dělávala moje babička, jen si nedokážu vzpomenout, proč do kysajícího mléka dávala chlebovou kůrku, díky za připomenutí:-*

Paprika Paprika

23. 9. 2010 18:19

To jsme dělali doma, když jsem byla pídě ... Ď. za recep, mám nostalgickou ...:-8 :yes::yes:

spagetka spagetka

23. 9. 2010 17:33

Teri:-D:-p, přesně takto ho dělám, pokud mám tedy přístup k čerstvému mléku přímo od kravičky. Mám na to speciální tvarožníkové pytlíky ještě po babičce....a není nad domácí tvaroh, ale uznávám, že dnes je to dost těžký to sehnat. každopádně nemá chybu!!!!:-K:-K:-K:yes: Syrovátka je i skvělá jako kosmetika - čistící na tvář úplně zbaví všelijakých pupínků a vyrážky!!!

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: domácí tvaroh domácí tvaroh z kravského mléka jak udelat domaci tvaroh sladký tvaroh jak udělat sladký tvaroh jak udelat z mleka tvaroh tvaroh na sladko sladky tvaroh recept kuchařka pro začátečníky jak udělat tvaroh tvaroh domácí tvaroh recept jak vyrobit tvaroh recept na sladky tvaroh hořký tvaroh recepty z tvarohu recept na domácí tvaroh obklady z tvarohu recepty pro začátečníky tvaroh na obličej

Suroviny: mléko, mléko

TopRecepty.cz

Domácí tvaroh od babičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9gOD