Čalamáda s fazolemi
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 13 547 kJ / 3 238 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 133,00 g |
Tuky | 58,20 g |
Vláknina | 136,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 20,12 g |
Sůl | 50,00 g |
Sacharidy | 486,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pokud se někdo z vás rozhodne dělat tuhle čalamádu, pak je lepší si ji připravit třeba z dvojité nebo trojité dávky. Z jedné dávky je asi 7 menších skleniček.
Upravila jsem množství octa z 1,5 dl na 0,5 dl. Někomu se čalamáda zdála být příliš kysela, jinému nikoliv.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 9. 2021 08:34
Elivet: děkuji, že jste vyzkoušela a že jste vyvrátila tvrzení Dagmarak.
24. 9. 2021 21:50
Děkuji za recept, je to výborné !!! Deko i ocet jsem přidávala na základě komentáře Dagmarak opatrně, ale uvedené množství v receptu sedí přesně, jak se přidá cukr, je to chuťově vyrovnané
24. 8. 2020 15:56
Dnes jsem recept vyzkoušela. Dodržela jsem přesně dávkování i postup, ale za mě bohužel velké zklamání. Fazole v papiňáku po 40 minutách na kaši, ocet udělal pokrm ještě kyselejší, než byl a deko to totálně zazdilo - brutálně slané. Takže vše letělo na kompost...zase na nějaký čas mám po chuti zkoušet něco nového.
14. 8. 2013 13:33
Tak to vypadá luxusně! Hmmm, ukládám, vyzkouším :)
20. 8. 2012 13:12
horalkovazdenka@seznam.cz: dát jen holé fazole, vodu nepoužíváme
19. 8. 2012 22:13
Dobrý den, chci se zeptat, zda voda z fazolí se má vycedit a do zeleniny dát jen holé fazole nebo i s vodou, ve které se vařila. Děkuji.
16. 1. 2012 14:12
cathleen:děkuji moc Ivčo, že jsi vyzkoušela, ještě víc mě těší, že recept nezklamal a že chutnalo.
Taky ji míváme někdy světlejší, já ji používám místo tatarky k hranolkům.
Taky ji míváme někdy světlejší, já ji používám místo tatarky k hranolkům.
16. 1. 2012 11:19
Ivčo, zavařovala jsem v léte, včera jsme sklínku otevřeli k večeři - je to výborné (Nemám tak hezky barevné, jako ty, pěstujeme poměrně hodně žlutých rajčat.)
20. 8. 2011 19:25
Tohle množství octa považuju za úplně normální
20. 8. 2011 19:16
helena:jak pro koho, pro nás ne
20. 8. 2011 18:54
Není 1 1/2 dl octa moc?!
20. 9. 2010 07:46
Rebi-Nadi, voda se tam nedává, protože zelenina pustí hodně vody, někdy až moc, takže celou tu směs vaříme i déle, aby se odpařila, s cuketou nemám zkušenost, že bych ji tam přidala, snad ji tam přidat až ke konci vaření, aby se nerozvařila, jinak směs je pikantní, takže cuketa by do sebe tu chuť taky natáhla.
20. 9. 2010 07:07
tyhle bašty mám moc ráda, reept si ukládám, děkuju+
19. 9. 2010 22:00
ja to poznam a mozem len odporucit...je to vynikajuce...ja som to jedla ako samostatne jedlo s chlebom....musim sa znovu k tomuto jedlu vratit....ivulinka +....fazulove leco nema chybu....
19. 9. 2010 19:30
Ivi,a voda se nedávánebo v čem vařím tu zeleninudíky za odpověď
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Fit salát
Přidáno před 2 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 7 hodinami
Francouzský toust
Přidáno před 13 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 14 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
Právě bylo uvařeno:
Falešná "škvarková" pomazánka z pohanky
Fitulka uvařila před 28 minutami
Brokolicová polévka
Tonja uvařil před 28 minutami
Inspirace + zdobení jinak I.
Fitulka uvařila před 29 minutami
Utopenci - Marcela
Fitulka uvařila před 30 minutami
Langoše jednohubky
Fitulka uvařila před 31 minutami
Rajčatový salát s hermelínem a šunkou
Jan Nemec uvařila před 1 hodinou
Kakaový olejový korpus na dort
JanaBran uvařila před 1 hodinou
České kynuté buchty
jacky uvařila před 2 hodinami
Domácí chléb (výborný)
KatchaKK uvařila před 2 hodinami
Kuřecí nudličky v pórku
malami uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Peanut punch: Mléčný arašídový koktejl je oblíbené afrodiziakum na Jamajce, připravit ho můžete i doma jen ze dvou ingrediencí
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Častá chyba při ohřívání knedlíků: Jak na to, aby zůstaly vláčné a neztvrdly
Další recepty
Tématické fráze: fazolová čalamáda calamada s fazolemi čalamáda zavarene fazole čalamáda recept čalamáda bez vaření čalamada s cuketou dýňová čalamáda zavařené fazole s paprikou fazulová čalamáda čalamada z rajčat a fazolí recept na čalamádu recept čalamáda čalamáda s fazolema zavařena čalamada fazolová čalamáda recept čalamáda z paprik recept zeleninová čalamada s cuketou zavarena fazolova smes seznam čalamád
Suroviny: fazole bílé, paprika čerstvá červená, rajče, cibule, ocet, olej, deko, cukr krystal
Čalamáda s fazolemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k7wJ
19 názorů