Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Masové hašé

Zbylo vám vepřové maso a rádi byste ho zužitkovali? Připravte si masovou haši jako od babičky, ze zbytků se rázem stane velmi chutný pokrm. Masa musí ve směsi být více než pečiva, dochucená je česnekem a majoránkou. Následně se směs upeče a můžete servírovat.

Hodnocení receptu je 5,0 (43×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

18. 9. 2010 16:18

Suroviny pro 6 porcí

6 porcí

Nutriční hodnoty

Energie4 409 kJ / 1 054 kcal
Bílkoviny120,55 g
Tuky21,23 g
Vláknina10,65 g
Cholesterol 200 mg
Sodík 1,21 g
Sůl2,76 g
Sacharidy90,98 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Tohle jídlo vařívala moje babička, když zbylo pečené maso.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

JENDA70

30. 4. 2021 07:41

Děkuji za recept.Jak již je psáno jedla jsem haši dávno.Musím říct hodně dávno.Ale po nedělním obědě mi zbylo dost vepřových výpečků a vařené maso z polévky.Udělala jsem podle receptu,ale již jsem nedala cibul a česnek protože bylo dost vpečeném mase.Jinak podle receptu.Musím napsat POVEDLO SE.Maso jsem umlela.Ještě jednou DĚKUJI.<3

Nadja Nadja

12. 4. 2021 15:25

bofinka: vzhledem k tomu, že zmizel i můj komentář, určitě neodstranil část poznámky autor, ale některá z moderátorek. Takhle už to je jednoznačné. :yes:

bofinka

10. 4. 2021 16:06

Nadja: Autor recept upravil, aniz by se k "sekane" vyslovil. Takze 1/2 kg masa + 3 namocene rohlicky ve vyvaru atd.
Jen bych chtela ricit, opravdova haze se dela z mleteho, nebo jemne nakrajeneho, tepelne upraveneho masa, zahusteneho strouhankou, bramborem ci namocenym rohlikem, muze byt i vajickem.
V kazdem pripade bych "kutrovani" vynechala, pak uz to neni hase, ale kase :-D

Dajda Dajda

26. 3. 2021 11:49

Tonja: To sice máte pravdu, ale jenom napůl. Ano, část šlechty ve středověkém anglickém království mluvila sice francouzsky, ale nebyla to původem šlechta anglická, ale normanská, která přišla do Anglie s Vilémem Dobyvatelem i později. Tudíž francouzština byla jejím mateřským jazykem. Když přišli do českých zemí ve středověku němečtí kolonisté, taky mluvili německy a mnozí jejich potomci se česky nenaučili ani po staletích.

A co se týše hašé / haše, tak spisovná čeština už dnes připouští obě verze https://prirucka.ujc.cas.cz/?id=ha%C5%A1e&dotaz=ha..., stejně jako se z italských spaghetti staly normální české špagety. Jazykový vývoj nezastavíš. ;-)

Tonja

26. 3. 2021 10:37

isindy: Chyba, slovo hašé není původně anglické, ale francouzské. V angličtině je většina kulinářských výrazů původem z francouzštiny. Francouzská kuchyně byla Angličanům (vyšším vrstvám) vždy vzorem. A jen tak mimochodem, v Anglii šlechta mluvila po 250 let francouzsky.

Tonja

26. 3. 2021 10:33

maris: Toto je správně. Hašé je slovo francouzského původu, jako většina kulinářských termínů.

Havlová Karla

22. 5. 2016 19:10

Colombo65:
D-ý den, hašé je z francouzského hachis a znamená hašé, sekaná
(hachis de boeuf - hovězí hašé; hachis de porc - vepřová hašé, sekaná; hachis á farcir - nádivková směs; hacher - sekat;
Velmi zajímavý recept na hašé je v detektivce Rexe Stouta - přidává vnitřnosti. Ahojky KH.
colombo 65

Jodr73 Jodr73

12. 2. 2016 13:31

Haše nemá chybu. I když je to v rubrice "z vepřového masa", měl jsem obrané hovězí maso z dvou křížových kostí po přípravě vývaru. Přidal jsem hovězí ke zbytku pečeného vepřového. Vznikla luxusní haše. Dělal jsem ji poprvé, ale sklidil jsem téměř "ovace ve stoje". A´t se daří...!

adi

12. 5. 2015 09:10

Tak jsme se dohadovali, jak je recept na haši, tvrdila jsem, že z mletého masa, ale ne pečeného, manžel vyhrál, to nerada vidím, ale opravdu. U mě je dobrá haše vzpomínka na babičku a ještě její dobrý oříškový dort.:-p

Mária Valachová

21. 2. 2015 14:17

Ďakujem za recept, bohužiaľ budem ho musieť urobiť bez tých koreninových prísad, pretože mám predoperačnú žlčnikovú diétu.;-(

wooddy

2. 7. 2014 17:19

Nejedl jsem jí od základní školy díky jen boužel nechutné vzpomínce. Náhoda tomu chtěla že jsem jí byl nuce skoro po 20 letech jíst v nemocnici kde byla užasná. a tenhle recept to je vono:-) bodík jistej

Stanislava

18. 5. 2014 08:09

Recept je O.K. mě vždycky haše chutnala ve šk. jíd. i v nemocnicích, dnes nám zbylo vař. vepřové, tak jsem hledala rec. na haši. Děkuji za něj, odcházím do království kuchyně. Mamžel toto nikdy nejedl, doufám, že si pochutná. Dám vědět:yes:

Colombo65 Colombo65

17. 11. 2013 20:28

Eva::-O:-O:-O:-D:yes::yes::yes:

Eva

17. 11. 2013 20:26

Tak po 28 letech jsem si podle vašeho receptu udělala haši a musím říct že se mi nejenom povedla ale evokovala ve mně vzpomínky na školní léta. Recept je super a tento pokrm opět zařadím do našeho jídelníčku, i když děti ač již dospělé ji v životě nejedl. Díky :-))

Nadja Nadja

2. 3. 2013 12:20

Otíku, takto kořeněnou haši neznám, u nás bývala z vařeného hovězího, kořeněná jen cibulí, solí, pepřem a mletým kmínem a bez pečení, míchaná jen v kastrůlku. Teď ji nedělám, protože ji nikdo nechce, jen já, ale nalákal jsi mne....
Tvůj rcp mi spíše připomíná jitrnicový prejt a ten je moc dobrý.

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: haše recept hase haše recept haše z vepřového masa recept na haši vepřové hašé vepřová haše haše z mleteho masa recepty haše recept na masovou haši recept na haše masová haše, brambor haše z vařeného vepřového masa masová-haše-recept hase recepty hovězí hase jak se dela hase masové hašé pečené jak se vaří masové hašé recepty vepřová haše

Suroviny: maso vepřové, vývar masový, rohlík, cibule, sádlo, majoránka, česnek, sůl, pepř mletý, sádlo, strouhanka

TopRecepty.cz

Masové hašé

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O8ER