Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí kmínový chleba

Domácí chléb sypaný kmínem je voňavý, křupavý a nepřekonatelný. Nejlepší je kváskový, ale ten vyžaduje dostatek času na přípravu. Když chceme upéct časově nenáročný dobrý chléb z droždí, bude se nám hodit tento recept.

Hodnocení receptu je 5,0 (253×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 50 min bez doby kynutí

90 min (40 min příprava + 50 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

17. 9. 2010 20:48

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Nutriční hodnoty

Energie16 612 kJ / 3 970 kcal
Bílkoviny122,80 g
Tuky45,42 g
Vláknina40,86 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 24 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy747,18 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

MirkaL

5. 11. 2017 02:49

Dneska jsem pekla kminacek jen z pul kila mouky. Zkusila jsem ho upect na stare zelezne panvici, kterou jsem koupila v Goodwillu za pouhe $3,00 a chlebik je uplne super! Pekla jsem ho 10 minut na 225C a pak na 200C - 20 minut ...takze celkem jen 30 minut a ma moc mnamy vypecenou kurcicku, uvnitr je pekne vlacny a jemny. Uz ho jinak pect nebudu. <3

Jarda bubu

25. 10. 2017 15:37

Chlebík je hotoví a vypadá nádherně tak snad bude i chutnat. Měl jsem nejdříve moc řidké těsto tak jsem dodával mouku a nakonec mám čistou váhu chleby 1,8 kg a je přes celí pekáč. Příště dám 5dcl vody a mělo by to být akorát ale na množství u nás nehledíme protože je nás doma 5 jedlíků takže si myslím že se po chlebu jen zapráší. Pokud se vezme cena za suroviny na tento chlebík tak cca 15,- kč suroviny a cca 5,-kč elektrika takže super. Vejce na potření jsem nedával a při vytažení z trouby jsem potřel chlebík slanou vodou. Vejcem potírám domácí veku. ;-)

Jarda bubu

25. 10. 2017 13:04

Právě jdu zkoušet Váš recept. Zalíbil se mi a vypadá podobně tak jak kdysi dělávala chleba moje mamka a to měla recept přímo od pekaře z pekárny v Roudnici nad/L Těsto mi právě kyne. Jen jsem všem chtěl poradit s tím že když hnětou těsto tak je lepší si těsto vyndat z misky a doválet těsto na válu a nebo na pracovní desce kuchyňské linky. Těsto by mělo být polotuhé a nemělo by se chytat válu či prac.desky.

Blanka

6. 10. 2017 22:24

Výborný chleba, jen jsem více dala soli. Přidala jsem ořechy a měl veliký úspěch u celé rodiny. Moc děkuju. ;-)

Mirka

3. 10. 2017 15:02

Rozmaryna:
Tak si ho dochutte. Ja treba davam na pul kila mouky 13 gramu soli, bez soli to neni ono. No a zkombinuju mlety i cely kmin, rozmarynku, tymian a davam i vice oleje, delam chleba obycejne jen z polovicni davky a davam presto 3 lzice oleje. Chlebik je mekkoucky a vlacny, nic se me nedrobi.

Rozmaryna

26. 8. 2017 20:42

Na obrázek tohoto chleba jsem narazila na internetu náhodou. Nikdy jsem chleba nepekla, ale vypadá na fotce nádherně, tak jsem se do toho pustila. Ale potvrdilo se rčení, není všechno zlato, co se třpytí. Chleba se mi opravdu povedl, nádherně vykynul, vzhledově nádherný. Dodržela jsem postup do puntíku. Ale:
Slova mého manžela, když ho ochutnal: "Ňákej planej". S tím nešlo nesouhlasit. Já ještě měla další výhrady. Přišla mi velmi tenká chlebová kůrka a chleba byl takový buchtoidní, drobivý, což nemá ráda. Víckrát chleba nepeču. Není nad chleba od Svobody a Březíka ze Zlína:no::-(.

Mirka

4. 7. 2017 19:19

Pouzivam tento recept, ale delam chlebik jen z polovicni davky, vazi cca 815 g. Takze ho pecu na 225C-15 min
a pak na 200-C -25min. Poslednich 15 minut ho ale prikryvam papirem, protoze zvrchu ma v tu dobu uz krasnou barvu a nechci ho spalit. Pridavam slunecnicova a lnena seminka, take rozmarynu. Ihned po upeceni ho zabalim do uterky a polozim na mrizku ...aby chladl pomalounky, pak neni kurka tvrda.

iwuskka17 iwuskka17

8. 5. 2017 20:04

VYBORNY:-D

Jirka

22. 3. 2017 15:09

Mira : Dobrá volba.Potírání vejcem mi u chleba připadá zbytečné,stačí osolená voda při vyjmutí z trouby.Do těsta přidávám středně velkou uvařenou bramboru,nastrouhanou na jemno.Potom je chleba vláčný a déle vydrží.

kveta

15. 3. 2017 13:20

:-):yes: moc dobry chleb

Hanka

6. 3. 2017 19:32

Prave zkousime.... Uvidime..

beata

2. 3. 2017 21:47

Co by se stalo kdybych místo droždí přidala do chleba domácí žitný kvásek?:-)

veru

14. 2. 2017 10:50

Chléb jsem dělala z poloviční dávky a dávala jsem 250 g hladké a 250 g žitné celozrnné. Moc nám chutnal, byl dobrý i druhý den, déle nevydržel. Díky za recept! :yes:

Pája K.

31. 1. 2017 20:58

kucerova45: Tak asi máte pravdu, tady bude zakopaný pes! Na jiném webu jsem se dočetla, že těsto, které rychle kyne nebo překyne, pak obvykle řídne, klesá v troubě a pečivo je malé a tuhé. Takže do třetice ho nechám kynout na lince jako vy a snad už budu mít taky pěkný chlebík. Díky za tip i bezva recept!

kucerova45 kucerova45

31. 1. 2017 19:13

Pája K.: to je možné,já nechávám kynout v kuchyni na lince,takže je teplota pořád stejná.

1 5 6 7 8 9 23

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domácí chleba recept na domácí chleba chleba recept recept na chleba domácí chléb domácí chleba recept kmínový chléb domácí chleba recepty kmínový chleba domácí chléb recept nejlepší recept na domácí chleba nejlepší recept na domácí chléb domácí chléb recept z chlebové mouky nejlepsi domaci chleba jak upect domaci chleba recept na domácí chléb jak upect chleba nejlepší domácí chleb chléb domácí kminovy chleb recept

Suroviny: mouka hladká, voda, sůl, kmín celý, droždí, olej, cukr, voda, kmín celý

TopRecepty.cz

Domácí kmínový chleba

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yX66