Matjesy z hříbků
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 5 169 kJ / 1 235 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,69 g |
Tuky | 102,84 g |
Vláknina | 45,37 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 70 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 39,65 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Fotografii pokrmu na talíři přidám po odležení.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 9. 2022 09:27
Vyzkoušeno, ochutnáno a fantazie - příště ubrat sůl....ono záleží, jak která solí a přidala jsem místo 2-3lžic octa tak sem dala 5 a přidala bych pro mě cibuli. Děkuji, recept ukládám
21. 9. 2014 18:42
Ahoj,chtěla bych se zeptat,do kdy se mají matesy spotřebovat?
20. 9. 2010 07:42
Včera je měl manžel k večeři. Říkal, že jsou moc dobré, ale klidně mohli být ještě o trochu kyselejší. Já jsem dala 2 PL octa, tak příště dám 3.
14. 9. 2010 17:12
Tak u nás dopadlo ochutnávání skvěle, přikládám fotky. Bohužel nevím, jak na první místo umístit fotku hotového pokrmu, jak to prohodit...Takže když se toho třeba ujme některá moderátorka, budu ráda.
14. 9. 2010 14:24
Ja som sa bála spýtať na ten ocot, akosi sa mi do toho hodil...
+
+
14. 9. 2010 07:46
Opraveno...
Papričko, ozvi se, jak chutnalo, já taky napíšu. Dnes večer bude ochutnávačka...
Papričko, ozvi se, jak chutnalo, já taky napíšu. Dnes večer bude ochutnávačka...
13. 9. 2010 23:01
OK - jdu to tam vrazit. Raději to přidej nahoře do receptu, tady by to mohlo zapadnout.
13. 9. 2010 22:25
Papričko, já jsem dnes ochutnala a musela jsem přidat asi tři špetky soli a dvě lžíce octa. Jinak to - podle původního receptu - bylo poměrně bez chuti. Dochuť to taky, prosím, ať to Tonda nejí mdlé...
Jo a za krásnou fotku opravdu děkuji.
Jo a za krásnou fotku opravdu děkuji.
13. 9. 2010 22:22
Tak je mám naložené, přidávám fotku. Manža za pár dní řekne, jaké jsou.
13. 9. 2010 10:14
Markétko, není za co se omlouvat, já jsem se asi unáhlila, ale mně to vyznělo, že Eliza usoudila, že co se uvaří v DP, už se nemusí sterilizovat, asi jsem to já špatně pochopila a vy jste myslely jen marmelády.
13. 9. 2010 09:58
Maris - já vím, proto je taky nedělám. A naše debata s Elizou asi neměla být pod tímto receptem. Omlouvám se.
13. 9. 2010 07:02
papričko, ale marmeláda a houby je něco úplně jiného, marmelády se většinou už dál nesterilizují,, proto se jen uvaří v DP a nalijí do horkých skleniček, ale houby by se musely v každém případě ještě sterilizovat ve skleničkách.
13. 9. 2010 06:27
JJ - jen to DP uvaří a ty to naleješ do skleniček (ty já před tím proleju vařící vodou z rychl. konvice). Mrkni na nějakou mojí marmeládu z DP.
12. 9. 2010 22:34
Papričko, chceš mi říct, že po procesu v DP se už nemusí sterilizovat Tak to bych brala, to jo...
12. 9. 2010 22:32
Zrovna mám doma plno hub a přemýšlím, co z nich manželovi udělám.
... a s tím zavařováním jsem na tom stejně. Já jsem vloni prvně v životě udělala marmeládu a to díky topkám, když jsem tu zjistila, jak je to v DP jednoduché. Jinak klasickým zavařováním jsem taky nepolíbená
... a s tím zavařováním jsem na tom stejně. Já jsem vloni prvně v životě udělala marmeládu a to díky topkám, když jsem tu zjistila, jak je to v DP jednoduché. Jinak klasickým zavařováním jsem taky nepolíbená
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 3 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 13 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 13 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 15 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 18 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Uzená krkovice pečená na zelí s bramborami
LuciePa uvařila před 19 minutami
Brokolice zapečená s oříšky a směsí sýrů
martinslovak uvařila před 20 minutami
Domácí noky s kuřecím masem a špenátem na smetaně
Panova uvařila před 20 minutami
Špenátové palačinky
Macek13 uvařila před 24 minutami
Velikonoční beránek
Axaaxa2005 uvařila před 29 minutami
Špenátová polévka se zakysanou smetanou a nivou
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Zeleninová polévka s cizrnou
Mafia uvařila před 1 hodinou
Krtkův dort na plechu
ibidasova@centrum.cz uvařila před 2 hodinami
Medové máslo
marekbertha uvařil před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Velký rozinkový manuál: Cukrář Josef Maršálek radí, kolik jich přidat do mazance a kdy přesně vmíchat rozinky do těsta
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
MDŽ je Mezinárodní den žen: 16 receptů na retro občerstvení, které se podává dodnes
Další recepty
Tématické fráze: matesy z hub matjesy z hub houbove matjesy houbové matesy domaci matesy houby jako matesy jak zavařit hříbky matesy z hribku domácí matjesy výroba matjesů matesi z hub jak vyrobit matesy recept na matesy z hub jak vyrobit matjesy matejsy z hub matjesy domácí výroba matjesy houby ala matesy houby - matesy houby jako matjesy
Suroviny: houba hřib, cibule, olej, ocet, sůl, bobkový list, pepř celý, koření nové koření
Matjesy z hříbků
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D88k
23 názorů