Nejjednodušší a nejlepší kuře, co znám - KUŘE V SOLI
Na tento retro recept se možná už pomalu zapomnělo. Osvěžte si ho s námi a připomeňte si lahodnou a šťavnatou chuť kuřete. Jednodušší to už být ani nemůže. Jen kuřecí maso, sůl a chuťovým výsledkem je kuře jako grilované na ohni.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento recept jsem zkoušela s jistými obavami, moc jsem tomu nevěřila. Ale výsledek byl skvělý, nebojte se, kuře není přesolené.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 7. 2011 10:24
Už jsem dlouho nedělalavčera jsem měla málo času,tak se kuřátko samo opékaloVšimla jsem si,že jsem posledně neobodíkovala,tak po roce napravujia za príma jídlo+8bodík posílám a foto přidávám
3. 12. 2010 19:36
už kdysi dávno ho uveřejnil Péťa Vařič - pamětníci vědí a je to jedna z nejlepších úprav kuřete. Ještě doplním, Tu sůl, co oloupete, klidně dál používejte, je neuvěřitelně lahodná
3. 12. 2010 19:19
dneska jsem se babrala s dortem a na velké vaření nebyl čas ani prostor - takže jsem udělala toto kuře, které jsem tak připravovala kdysi před 20 lety v rámci jakési dietky a nezklamalo mě, je tak dobré, jak si ho pamatuji dokonce tak dobré, že jsem ho ani nestihla vyfotit takže alespoň pochvalu a bod , udělám častěji
PS: také jsem dala na prsa a neotáčela, jsou krásně křehká a nevysušená....dělala jsem v kastrolu přikryté, 1,5hod. na 200°C.
PS: také jsem dala na prsa a neotáčela, jsou krásně křehká a nevysušená....dělala jsem v kastrolu přikryté, 1,5hod. na 200°C.
19. 7. 2010 08:23
innael, tuto úpravu kuřete dělám již opravdu léta a je báječné. Jenom peču na zádech, ty na prsou, ale výsledkem je kuře velice podobné grilovanému. Vyzkoušejte, jednoduché a překvapivě dobré
16. 7. 2010 15:53
Jani, díky .
Majdo, neotáčím, šoupnu to do trouby a za zhruba hoďku a půl vytáhnu. Není třeba si toho všímat . Ten čas je samozřejmě orientační, záleží na troubě.
Majdo, neotáčím, šoupnu to do trouby a za zhruba hoďku a půl vytáhnu. Není třeba si toho všímat . Ten čas je samozřejmě orientační, záleží na troubě.
16. 7. 2010 09:45
a to kuře neotáčíte?
15. 7. 2010 22:18
Znám, je moc dobré A vítám tě u nás, ty ses nám rozjela, jen tak dál, i za mne
15. 7. 2010 21:42
Tento recept tu už je, ale Češi ho špatně nacházejí - je ve slovenštině. Dala jsem ho do podobných. Také jsem dělala, je moc dobré, jestli nejlepší nevím, ale výborné určitě. Ale i přes množství soli bylo málo slané (pro mě) .
Bod +
Bod +
15. 7. 2010 21:03
Děláváme 33 leta je to jedlé-kuchařinky nebojte se
15. 7. 2010 20:23
jj je skvělé
15. 7. 2010 20:09
Ano, je výtečné, jenže kuchařinky se ho bojí, aby to nebylo přesolené. ALE NENÍ!!!
15. 7. 2010 20:06
O tomto receptu už jsem slyšela dávno a ještě jsem ho nezkoušela. Ale prý je to neuvěřitelně dobré a šťavnaté
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 2 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 4 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 7 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 10 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 12 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 1 hodinou
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 1 hodinou
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 2 hodinami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 2 hodinami
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 2 hodinami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 3 hodinami
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 3 hodinami
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 3 hodinami
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 5 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
TAkova uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Teď vaří děda: Příběh kuchaře, který šel do učení ve 14 letech a vaří dodnes. Jeho nudle se zelím a uzeným si zamilujete
5 tipů, jak docílit dokonale křupavého a šťavnatého kuřete: Stačí k tomu základní ingredience
Další recepty
Tématické fráze: kure na soli kuře na soli recept pecene kure na soli kuře v soli kuře pečené v soli recept kuře pečené na soli kuře pečené na soli nejlepší recepty z kuřete recept kuře na soli nejlepší kuřecí recepty recepty kure na soli kure na soli recepty co z kuřete jak upéct kuře na soli pečené kuře v soli nejlepší pečené kuře recept na kuře na soli kuře v soli recept kuře se soli co s kuřete
Nejjednodušší a nejlepší kuře, co znám - KUŘE V SOLI
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9DNY
27 názorů