Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květák smažený v troubě

Dozlatova osmažený květák v trojobalu, to je klasika, kterou milují i děti. Obalovat a smažit na pánvi se nám ale moc nechce. Tuto dobrotu jde ale připravit celkem pohodlně, bez nutnosti mít pánev plnou oleje. Upečme ho v troubě.

Hodnocení receptu je 5,0 (139×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

13. 7. 2010 20:23

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie883 kJ / 211 kcal
Bílkoviny17,36 g
Tuky15,12 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 199 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy1,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Květák připravuji zásadně takto už kvůli tomu, že plech dám do trouby a téměř se o smažení nestarám, Stihnu při tom i jinou práci. Předvaření při pečení v troubě není nutné.

Kuchařské rady mojí babičky jsou pro mě i v tomto případě k nezaplacení.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Tereza Blazkova Tereza Blazkova

5. 6. 2011 14:39

Ivulinko :-K, květák jsem už neměla ani nepamatuju, kdy naposledy a tahle úprava je hrozně moc dobrá :-):yes:. Přítel, i když nemá rád květák, tak mu chutnal. Sice měl předtím řečí, že máme na oběd květák, ale pak si pořád přidával další a další kousek. Přidala jsem fotečku a děkuju za super nápad usmažit květák v troubě :-);-):yes:.

JanaDorazinova JanaDorazinova

4. 6. 2011 16:16

:yes::yes::yes::-p

libi

2. 5. 2011 11:05

martiline:Dnes budu tohle dělat k obědu,jen musím jít koupit tatarku-to je u nás hitem( krom kečupu a různých pikantních omáček)skoro ke všemu.Už se těším,jak si pochutnáme.:-))

martiline martiline

28. 4. 2011 19:25

Absolutní delikatesa ... :yes:
výborné teplé i studené ... ani jsem nedávala přílohu, i když dítka si vzala chléb a kapala kečupem (díťata vše kečupují) ... mám prý napsat ... "výtečné" ... :-))

Petra Ku. Petra Ku.

25. 3. 2011 12:34

Ivulinko, až tady na TOPkách jsem zjistila, že se květák nemusí předvařovat, protože mi to přišlo dycky strašně zdlouhavý.. Předvařit, počkat až vychládne, pak teprve obalovat.. :-( Už několikrát jsem ho udělala podle tebe, a fakt je lepší než předvařený.. Ten byl kolikrát takovej "rozblemcanej", jak se u nás říká :-)

ivulinka ivulinka

13. 3. 2011 21:59

Lenulko, rozdíl je především v tom, že ho nepředvařuji, teplota v troubě si s ním poradí, jen ho během smažení jednou obrátím.

Lenullka

13. 3. 2011 21:55

prosím kdo ví napište mi vzkaz :-) Chápu to dobře, že je květák stejne ponořený v oleji jako na pánvičce? V cem je tedy rozdíl, krom toho že u toho nemusím stát?

ivulinka ivulinka

9. 3. 2011 21:16

Ivanka, fotky jsou super, připoměla jsi mi, že u nás už dlouho nebyl.

Ivana79 Ivana79

9. 3. 2011 17:48

Tak ale niekoho nápad to určite bol:-D;-)Ivi,pridávam ešte fotky z dnešného obeda:-)

ivulinka ivulinka

9. 3. 2011 17:45

Ivanka79, moc děkuji, že jsem ti mým receptem ulehčila práci. To není nápad, ale jinak se květák u nás nikdy doma nesmažil.
Spagi, určitě vyzkoušej.

spagetka spagetka

9. 3. 2011 15:46

Ještě, že Iva připomněla, tohle mi uniklo, podle data je jasné proč - super nápad, yzkouším ;-):-p:yes:

Ivana79 Ivana79

9. 3. 2011 15:41

Takto už robím karfiol asi tretí krát,asi som zabudla napísať komentár a udeliť bod:-8Je s tým oveľa menej práce a keď chcem jedlo dietnejšie,dám iba trošku oleja a trochu pokvapkám zvrchu.Super nápad,Ivulinka:-K:yes::yes:

ivulinka ivulinka

23. 2. 2011 15:18

Jani - neregistr. jsem moc ráda, děkuji.

jana

23. 2. 2011 15:16

Vyzkouseno! Dekuji za skvely napad,od ted budu kvetak delat zasadne jen v troube! Chut je mnohem lespi,nez predem uvareneho a pak osmazeneho kvetaku! Dekujiii:yes:

ivulinka ivulinka

30. 1. 2011 21:30

Shatere, děkuji, že jsi vyzkoušel. Kvalita květáku v lednu asi není zrovna nejlepší. Snad se ti příště povede lépe. Zkus ho vytáhnout z trouby dříve anebo ho nedělej při vysoké teplotě.
PS: fotka by nebyla? :-K:-K:-K

1 7 8 9 10 11 12

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: květák v troubě květák smažený květák květák recepty květák pečený v troubě obalovaný květák v troubě obalovaný květák pečený v troubě pečený květák v troubě recepty květák v troubě smažený květák bez oleje květák v těstíčku pečený v troubě smažený květák bez smažení květák z trouby obalovaný květák bez smažení recepty z květáku květák do trouby recepty kvetak kvetak bez smaženi obalovaný květák z trouby smaženy kvetak recept

Suroviny: květák, sůl, mouka hladká, vejce, strouhanka, olej

TopRecepty.cz

Květák smažený v troubě

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/krNK