Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hlávkový salát se škvarečky

Hlávkový salát nepotřebuje nijak náročnou úpravu. Stačí k němu přidat kostičky vyškvařené slaniny, tuk z ní puštěný a vše dohromady zalít sladkokyselým nálevem. Takto salát podáváme třeba k jednoduchým nočkům s vajíčky.

Hodnocení receptu je 5,0 (22×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 5 min

20 min (15 min příprava + 5 min tepelná úprava)

5. 7. 2010 08:06

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 612 kJ / 385 kcal
Bílkoviny1,75 g
Tuky42,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 35 mg
Sodík 800 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy0,05 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tuk na listech nepatrně ztuhne, ale s množstvím špeku se to nesmí přehnat, protože pak by byl salát hodně mastný. Chuť skvarečků a uzeného špeku je v salátu velice dobrá.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Bibinka Bibinka

5. 7. 2010 09:40

Jééé Ivulinko, to mi dělávala moje teta, když jsme u ní bývali na prázdninách a chutnal nám víc, než ostatní-evokuje mi ten salát mládí, tak dík, sem si zavzpomínala a salátek jsem si připomněla;-) Jasnej 3.bod:yes:

magdalenka magdalenka

5. 7. 2010 08:59

Špek mám a nemám šalát...chuť na to preveliká...:-(
Niektoré vitamíny, aby sa v ľudskom organizmy mohli vstrebať a zúžitkovať, potrebujú TUK. Sú to vitamíny rozpustné v tukoch. Preto sa do šalátov všeobecne odporúča pridávať napr. olej...má to teda opodstatnenie aj v tomto prípade.

ivulinka ivulinka

5. 7. 2010 08:46

Holky, děkuji za komentíky a za bodíky, Magdalenko, dopsala jsem ještě pár informací do Poznámky:-).

magdalenka magdalenka

5. 7. 2010 08:39

Čosi, kdesi sa mi zdá, že som o tomto spôsobe úpravy šalátu počula. Ale akosi si chuť neviem predstaviť, predpokladám, že studeným nálevom sa to zaleje? Ako potom vyzerá ten tuk - na listoch, stuhne?
Fotky sú veľmi inšpirujúce, takže, prečo nie? +

mirca75 mirca75

5. 7. 2010 08:29

Ivulinko:-) krásně jsi to odůvodnila;-).Tehle způsob úpravy znám,i mi dost chutná,třeba jen tak s bagetou,ale svou rodinku jsem o to bohužel nepřesvědčila.A tak jsme u staré dobré klasiky salát+klasická zálivka+třeba ředkvičky,...Nebo ho mám moc ráda se zakysankou:-p.Máš pěkné fotky.Za známou chuť posílám první boďku;-).

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: nálev na hlávkový salát hlavkovy salat recept hlávkový salát hlavkovy salat se spekem nálev do hlávkového salátu hlávkový salát vitamíny recept na hlavkovy salát salat se spekem zálivka na hlávkový salát se špekem uprava hlavkoveho salatu zálivka na salát se špekem úprava salátů listový salát se špekem hlávkový salát nálev hlávkový salát recepty hlávkový salát s octovým nálevem zálivka do salátu se špekem hlávkový salát na špeku salát na speku hlávkový salát - vitamíny

Suroviny: salát hlávkový, špek uzený, sůl, cukr moučkový, ocet

TopRecepty.cz

Hlávkový salát se škvarečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LvlW