Zatočený závin
Suroviny
Porce: 14 bochánků
Nutriční hodnoty
Energie | 14 462 kJ / 3 456 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 58,90 g |
Tuky | 174,00 g |
Vláknina | 15,00 g |
Cholesterol | 510 mg |
Sodík | 129 mg |
Sůl | 0,96 g |
Sacharidy | 406,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
U nás jsou u závinu nejoblíbenější patky, a těch je většinou málo, tak jsem zkusila udělat bochánky, abychom měli patky u každého kousku. Mně osobně těsto moc chutná, ale pro mamku je moc tuhé, pro starší co nemají své zuby je to horší, ale nám mladým, co ještě zuby máme by to mohlo chutnat.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 7. 2010 16:35
Dasenka: myslím, že patky miluje každý tak ať se to povede
4. 7. 2010 15:15
Koukám, že to máme asi všichni stejné... My s přítelem taky milujeme patky a hádáme se o to kdo si jí vždy vezme a koukám, že to asi budeme mít vyřešené... Že je to pracné mi nevadí, já se rádá piplám Bodík letí
4. 7. 2010 01:54
Posilam 3. bodik a vyzkousim.
3. 7. 2010 22:19
nápad dobrý, ale už to dělat asi nebudu, je to pracný. Ale dělala jsem je včera večer, asi kolem 20.hod. a v tom vedru. Tak možná mě to odradilo, příště zkusím třeba dopoledne a bude to lepší. Jinak holky moc díky
3. 7. 2010 22:14
To je dobrý nápad s těmi bochánky,my se doma o všechny patky a rohy u buchet pomalu rveme!Určitě vyzkouším!Bodík pro tebe!
3. 7. 2010 22:07
Pěkně sis s tím vyhrála a u mě bys také vyhrála. Jsem též "patková", o chlebu ani nemluvím.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 2 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 3 hodinami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 16 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 16 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 17 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Bulgur i jako příloha
Verounek uvařila před 19 minutami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
Ryngle uvařila před 1 hodinou
Domácí langoše
Ryngle uvařila před 1 hodinou
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Kattyy uvařila před 2 hodinami
Pečená marinovaná krůtí stehna
Dohnalova uvařila před 2 hodinami
Klasické české rohlíky
Hanci166 uvařila před 2 hodinami
Nejlepší stehna
jardas uvařil před 2 hodinami
Nudle s mákem
ctomala uvařila před 3 hodinami
Mrkvový dort
Princezna@Lada uvařil před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Živáňská pečeně na plechu: Dokonale šťavnatý mix chutí a vůní je jednoduchý na přípravu a nenáročný na nádobí
Zdeněk Pohlreich radí, jak zvýšit kvalitu školního stravování: Nechte děti jíst, co chtějí, organismus si z toho něco vybere
Jak zahustit polévky, zlepšit jejich chuť a zvýšit výživnost? Skvěle je doplní nudle, noky, knedlíčky, kapání, svítky či krutony
Další recepty
Tématické fráze: zavin z rebarbory jak zatočit závin jak zatocit strudl rebarbora závin zatočený štrůdl závin s nutelou zatočený koláč s nutelou závin rebarbora zatočený koláč zatočený jablečný koláč listove testo zatocene jablkový závin rebarbora-závin zatočené buchty rebarbora na závin tvarohové buchty zatocene jak zatočit jablečný štrůdl zatocenetvarohove buchty jinak tvarohové těsto na závin rebarbora jak zatocit jablecny zavin
Suroviny: mouka hladká, prášek do pečiva, cukr moučkový, máslo, sůl, mléko
Zatočený závin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v87g
6 názorů