Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dort s krémem z bílé čokolády

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

28. 6. 2010 11:06

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie36 386 kJ / 8 697 kcal
Bílkoviny147,04 g
Tuky447,48 g
Vláknina18,90 g
Cholesterol 2,30 g
Sodík 1,38 g
Sůl3,72 g
Sacharidy1 010,81 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Aby marcipán k dortu přilnul a byl hladký, začněte uhlazovat od vrchu. Přebytečný marcipán postupně odkrajujte nožem a boky z vrchu dolů uhlaďte.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

pipre pipre

3. 10. 2010 21:59

Hezký dortík:yes: Mně Lidka odtud poradila, abych pro výrobu marcipánu použila jen pár kapek vody a při při tom, jak ho zpracovávám rukama, ty si raději smočila ve vodě a tak často, až je marcipán dostatečně tvárný. Také mi poradila, abych tuhost vyzkoušela na malé kuličce. Pokud změní objem a klesne, je marcipán příliš měkký a je třeba přisypat prášku. :yes:+15

Mary-Kay

30. 9. 2010 13:25

Krasny dortik, dobre vysvetleny postup, vyzkoušim i s marcipanem, ktery me zajimal nejvice,
ale musim napsat , že se par devčat se na tobe vyživalo, jako když samo čekaji na nejaky duvod ke kritice.

Veroly

12. 8. 2010 11:06

Děkuji za pochvalu Elizo a jsem ráda, že jsme to vyřešily s úsměvem :-)

Eliza Eliza

11. 8. 2010 23:07

Veroly, když si to napravila, není co odpouštět...;-) Občas udělá chybku každý a pokud by to bylo jen stran psaní receptů, to by bylo na světě fajn...;-):-)
Mimochodem - ten sob (nebo los, neumím je rozeznat :-8 ) je jedinečný...:yes::yes:

Veroly

11. 8. 2010 22:40

Elizo, samozřejmě s tebou souhlasím, že recepty by měli chutnat a měli by jít uvařit nebo upéct. Jak jsem napsala Lence, chybu jsem v receptu opravila, tak snad mi to odpustíte :-)

Veroly

11. 8. 2010 22:31

Leni, pokud sis nevšimla, na konci příspěvku jsem napsala, že doufám, že ses neurazila. Pokud ano, omlouvám se, nebylo to myšleno nijak jako urážka. V původním receptu bylo napsáno asi, čímž jsem naznačila, že je potřeba si to vyzkoušet. Už vím přesně, tak jsem to opravila. Doufám, že jsem Jirkovi nezpůsobila nějakou újmu. To, že mi je to jedno nebo mi nezáleží na tom, jakej bude výsledek rozhodně není pravda, protože vaření a pečení mě baví a vařím denně. Nebudu brát osobně, že úroveň recepttů klesla, mě se nestalo, že bych si vybrala recept, který by se nepovedl a nebo nedal jíst. Chyba se prostě vloudila a nikdo není dokonalý. Už je to opravený, tak si myslím, že rozebírat to dál nemá smysl. Ještě jednou se omlouvám za nepřesnost. Chybu jsem se snažila maximálně napravit. Já si zase myslím, že občas se tady lidi rádi hádají a nebo až příliš napadají autory receptu. Jsou zde lidi, kteří nejsou na vysoké úrovni vaření, ale přesto se snaží, protože je vaření baví a jsou pyšní na to, že někomu zachutná jeho recept. Není potřeba hned rýpat kvůli chybičce. Tohle píšu všeobecně na všechny, není to nic osobního. Názor je jedna věc, ale i negativní se dá napsat tak, aby se autor receptu neurazil.

Eliza Eliza

10. 8. 2010 23:41

Veroly, je pravda, že dort na fotografii vypadá krásně, ale způsobem "od oka" spousta lidí vařit nedokáže a já se mezi ně počítám.
Lepší by bylo přidávat recepty takové, podle nichž by uvařili i jiní a všichni ostatní, než takové, podle kterých se to náhodně (od oka) povedlo autorovi. To potom nemá jiný smysl, než že - jenom tobě se to povedlo...;-) A o to tu přece nejde... chceme, aby se podle receptu dařilo uvařit i všem ostatním, ne?

Lenka

10. 8. 2010 23:11

Veroly, odpověděla jsem jenom na tvůj komentář (ze dne 2.8.2010, čas 17:22:04). Píšeš, že jsi to prostě střelila od oka. A já jsem jenom reagovala na tuhle tvoji větu a na komentář chudáka Jirky, který na tvůj recept doplatil.:-( Nezlob se na mě, ale když chceš uveřejnit recept pro jiné, tak střílet od oka je nezodpovědné. :-S Je to velká nezodpovědnost vůči těm, který se rozhodli podle receptu uvařit. A když chceš střílet, tak to pak napiš pod recept. Jak má někdo vědět, že se tvého receptu nemůže držet? :-* Jak má vědět, že tvé ingredience jsou jenom od oka? :-* A když tě někdo na to upozorní, tak se cítíš ještě uražená, ješitná. Experimentovat při vaření můžeme doma, ale uvádět zde množství ingrediencí od buka - do buka je nezodpovědné. :no: Jsou zde naštěstí takové kuchařinky o kterých vím, že když se jejich receptu budu držet, tak se mi dílo určitě povede.:yes: Jenom tolik na vysvětlení. Kdo jsem chodí pravidelně, tak si recepty vybírá i podle jména autorů. A víš proč? Protože se může na ně spolehnout, že recept je vyzkoušený a množství ingrediencí pravdivé. Mám takový pocit, že poslední dobou kvalita receptů klesá. A to jenom proto, že zde přispívají lidi, co jim na úrovni a úplnosti receptů vůbec nezáleží. Čekají jenom, že je každý bude chválit za nádhernou fotku, ale že se podle jejich receptu nedá uvařit, to je jim asi šuma-fuk.:no:

marunda marunda

10. 8. 2010 22:24

hezky jsi to napsala, nic si z toho nedělej, člověk nemůže být pořád chválen, i mě tu někdo skritizoval. Aspoň víme, jak to dělat...Jinak chválím dort je jednoduchý a krásný. S marcipánem ještě zkušenosti nemám, ale chystám to zkusit, ale až seženu suroviny, zatím se mi nedaří. :yes:

Veroly

10. 8. 2010 09:19

Děkuji Majce za její příspěvek, to že se do pudinku dává voda, jsem už někdy slyšela, ale nikdy jsem to nezkoušela. No, tak třeba příště. Zatím jsem neměla problém s tím, že by mě krém tekl a marcipán na dortu nedržel nebo dokonce klouzal. Vždy pomažu dort jen troškou krému, dám ho do ledničky a pak hned potahuji marcipánem. I potom držím dort v ledničce. Co se týká dortů, tak sama jsem toho názoru, že čím víc napečených dortů, tím víc zkušeností. Stále je co se učit a vylepšovat. Nejsem vyučená cukrářka, ale pečení mě strašně baví a jsem ráda, když se mi každý další dort povede o něco líp :-)

Veroly

10. 8. 2010 09:14

Milá Lenko, nikdo není dokonalý a sama jsem si marcipán zkoušela několikrát, abych přišla na to kolik čeho. Já začínala na receptu někoho jiného, kde se psalo, že se do marcipánu přidá trochu vody, takže mi nezbylo nic jinýho, než si to nějak zkoušet. Přiznávám se, že po tom, co Jirka napsal, že to odhaduje na 10 lžiček, tak jsem to opravdu zkusila odměřit a nakonec jsem dodala ještě jednu a bylo to perfektní. Pokud ty si dokonalá kuchařka, která vždy ví u všeho hned co a jak, tak ti gratuluju a máš vyhráno. Tohle neříkám jako nic proti tobě, ale z tvýho příspěvku nemám jinou možnost, než soudit, že ty prostě u receptů netestuješ novoty a neexperimentuješ a děláš jen to, co znáš přesně. Někomu to tak vyhovuje, proč ne. V každým případě děkuji i tobě za příspěvek a názor. Doufám, že jsem tě neurazila.

Lenka

9. 8. 2010 15:23

Škoda, že někdo střílí recepty jenom tak, od oka. Když střílet jenom od oka, abych něco napsala, tak pak raději neuveřejňovat žáden recept. Lituji Jirku, že musel dělat marcipán na 2x. Je rozdíl 11 lžíc vody, nebo 11 lžiček:yes: V polévce to nevadí:-)), ale při výrobě marcipánu sakramentsky. :-D.

Majka

9. 8. 2010 15:15

:-) ABY KRÉM POD MARCIPÁNEM NETEKL: :-)
- Pod marcipán v ŽÁDNÉM případě NEPATŘÍ krém s vysokým obsahem
vody (šlehačkový, tvarohový nebo ze zakysané smetany).
Marcipán se na něm začne roztékat.
- Krém je nejlepší máslový = nastavovaný kaší nebo pudinkem,
ale pozor = PUSINK SE MUSÍ UDĚLAT Z VODY.
- Pokud je z mléka stává se ,že marcipán teče.
- Dort před potažením nepotíráme velkou vrstvou krému, ale jen
abychom zadělali nerovnosti a dáme ztuhnout do lednice.Teprve
potom potahujeme.
- Korpus pomazaný krémem nechte v lednici tak dlouho než krém
ztuhne.
- Lépe se potom potahuje, protahovací hmota po něm neklouže.

Veroly

2. 8. 2010 17:22

Samozřejmě množství vody si každý může upravit. Já to prostě střelila od oka, takže se omlouvám za nepřesnost. Krém mě ztuhl dobře, ale dělala jsem ho den dopředu. Podle mě není moc fajn pracovat se ztuhlým krémem. Přece jen se líp natírá, když je víc mazlavý. Já pod krém dávám ještě marmeládu, tak aby z toho nebyla slátina, tak je potřeba mít krém mazlavější. Ale i tak jsem moc ráda, že dort chutnal :-)

Jirka

11. 7. 2010 11:12

Zdravím kuchařky, tento dort se mě docela líbil,tak jsem se rozhodl to zkusit, zrovna měla přítelkyně narozeniny, vše dopadlo dobře, jenom u toho marcipánu bych opravil těch 10 lžic na 10 lžiček vody, bylo to moc mokré a nedalo se stím pracovat, musel jsem to dělat na dvakrát. no a pak ten krém mě moc neztuhl, ale to nevím co jsem udělal špatně. Každopádně dort byl výborný. :yes::yes::yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: dort rafaelo s bílou čokoládou dort s bílou čokoládou bílý dort dort s krémem čokoláda na dort bílá čokoláda recept bily krem recept na bílou čokoládu krém s bílou čokoládou jak udělat bílou čokoládu bílé dorty bílá čokoláda dortovy krem s bílou cokoladou krém do dortu s bílou čokoládou bílý čokoládový krém bílý dortový krém krém z bílé.čokolády bílý čokoládový dort čokoláda na zdobení dortů dorty bílé

Suroviny: vejce, cukr moučkový, cukr vanilkový, mouka hladká, prášek do pečiva, olej, voda, kakao, mléko, pudink vanilkový, cukr moučkový, čokoláda bílá, máslo, marmeláda, banán, jahody, rum, cukr moučkový, mléko sušené polotučné, olej, tresť mandlová sladká, med, voda

TopRecepty.cz

Dort s krémem z bílé čokolády

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YyZ0